Απο αριστερά: Το Oggi (Βουλής 17), το Spoild (Βουλής 5) και το Dickie Dee (Βουλής 23).

Μια οδός, τρεις στάσεις για παγωτό. Βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής το ένα από το άλλο. Σερβίρουν και τα τρία μοντέρνα παγωτά, το καθένα με τον δικό του τρόπο και τη δική του φιλοσοφία. Το Dickie Dee, το Oggi και το Spoild κάνουν την οδό Βουλής σχεδόν…  απαγορευμένη ζώνη γι’ αυτούς που βρίσκονται σε διατροφή και «ιερή» για εκείνους που λατρεύουν το παγωτό.

Στο Dickie Dee δοκιμάστε οπωσδήποτε το καϊμάκι με βουβαλίσιο γάλα, το αρωματικό τριαντάφυλλο, την κανέλα με σταφίδες βουτηγμένες σε ρακή…

Αριστερά: ένα χωνάκι παγωτό αλμυρή καραμέλα (φωτό του @urbanfoodjunkiegr). Δεξιά: το ντεκόρ μοιάζει βγαλμένο από ταινία Γουες Άντερσον.

Dickie Dee: Για ρετρό παγωτό μηχανής και όχι μόνο.

Είναι το πρώτο που άνοιξε στην οδό Βουλής πριν από δύο χρόνια περίπου. Μικρό, κουκλίστικo, σε ροζ απαλές αποχρώσεις που θυμίζουν σκηνικό του Γουες Άντερσον. Ξεκίνησε σερβίροντας παγωτό μηχανής, ξυπνώντας μας παιδικές μνήμες. Το όνομα του παραπέμπει στη μεγάλη βορειοαμερικανική εταιρεία που πωλούσε το παγωτό της με τρίκυκλα και φορτηγάκια.

Δροσιστικό μάνγκο με κρέμα, σιτσιλιάνικο φιστίκι, απολαυστικό ανθόγαλο bitter, vegan σοκολάτα, «παιδικό» μπισκότο και αλατισμένη κρέμα. Ο ρετρό τρόπος που το σερβίρει πολλές φορές, «τυλιγμένο» με μαλλί της γριάς και πασπαλισμένο με ζαχαρωτά και κουφετάκια, ποζάρει πολύ συχνά σε posts στο Instagram.

Αριστερά: Ζεστή μηλόπιτα με μαλακό παγωτό fior di latte. Δεξιά: η χαρούμενη ομάδα του καταστήματος.

Από φέτος, είπε να αλλάξει λίγο και να εμπλουτίσει τη δροσιστική του γκάμα. Έτσι έβαλε ένα επιπλέον ψυγείο και το γέμισε με δώδεκα νέες γεύσεις παγωτού που δεν θα ξέρετε ποια να πρωτοδιαλέξετε. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το καϊμάκι με βουβαλίσιο γάλα, το αρωματικό τριαντάφυλλο, την κανέλα με σταφίδες βουτηγμένες σε ρακή, το τσουρέκι που μυρίζει μαχλέπι καθώς και ένα από τα τρία σορμπέ (φράουλα, πεπόνι, λεμόνι/βασιλικός).

Σε όλα αυτά τα παγωτο-παραπάνω προσθέστε και τα γλυκά που φτιάχνουν εδώ όπως το λαχταριστό New York chessecake, brownies, σοκολατόπιτα, αλλά και σκανδαλιστική μηλόπιτα.

 

//Βουλής 23, Σύνταγμα, τηλ. 2103238277.


 

Αριστερά: Ιταλικό παγωτό με χάρη. Δεξιά: Παγωτό – σάντουιτς και σε μπριός.

Oggi: Παγωτό με την σφραγίδα του Πάπα

Στρίβετε από την Ερμού και πέφτετε πάνω του. Με ιταλική φινέτσα, όνομα αλλά και την κουλτούρα του gelato, το Oggi (Officina Gelato Gusto Italiano) ήρθε και αυτό στην παρέα μας με το που άρθηκαν τα πρώτα μέτρα κατά της Covid-19.

Η εν λόγω τζελατερία, είναι δημιούργημα του Carmelo Chiaramida, που ξεκίνησε την ιστορία της στο Ούντινε της Ιταλίας, πριν από έξι χρόνια. Γρήγορα επεκτάθηκε στη Μπολόνια, στο Μιλάνο, στην Τεργέστη, στη Βενετία, στη Βαρκελώνη, στο μακρινό Σαντιάγο της Χιλής και έφτασε μέχρι το κέντρο της πόλης μας.

Στο Oggi τα φρούτα είναι εποχής και το γάλα το παίρνουν από τη φάρμα Κουκάκη.

Υπεύθυνη γι’ αυτό είναι η Αθηνά Γκικοπούλου-Ντούρα μαζί με τα τρία παιδιά της, την Αιμιλία, τον Νικόλα και τον Χριστόφορο. Το σορμπέ εδώ μυρίζει φρούτο και είναι φοβερά δροσιστικό (δοκιμάστε εκείνο με τον ανανά ή τη μπανάνα), το φυστίκι είναι απόλυτα εθιστικό με γεμάτη γεύση, το φρέσκο μασκαρπόνε ενισχυμένο με κρασί Marsala είναι σατανικά νόστιμο, το Terza nota cacao συνδυάζει σοκολάτα με πορτοκάλι και ρούμι ενώ το μπισκότο είναι απλά απολαυστικό. Έτοιμα μείγματα, πρόσθετα και χρώματα δεν χρησιμοποιούν.

Στο Oggi δοκιμάστε σορμπέ ανανά ή μπανάνα, φρέσκο παγωτό μασκαρπόνε ενισχυμένο με κρασί Marsala και φυστίκι με ξηρούς καρπούς από τη Σικελία.

Τα φυστίκια και τα αμύγδαλα έρχονται από τη Σικελία, από το Μπρόντε και την Άβολα αντίστοιχα, και τα φουντούκια από το Πιεμόντε. Τα φρούτα είναι εποχής, και το γάλα το παίρνουν από τη φάρμα Κουκάκη. Εδώ να σας αναφέρω ότι το Oggi κατέκτησε και το Βατικανό, όταν ζητήθηκε από τον Carmelo και την ομάδα του να φτιάξουν παγωτό με αφορμή τη συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με μερικούς από τους πιο σημαντικούς θρησκευτικούς ηγέτες του κόσμου.

 

//Βουλής 17, Σύνταγμα, τηλ.: 2103246995.


Αριστερά: μαλακά cookies για συνοδευτικό. Δεξιά: Λαχταριστό sundae φινιρισμένο με καραμέλα.

Spoild: Παγωτό από… κομπρεσέρ

Δίπλα από το Πλαίσιο, στην αρχή σχεδόν της οδό Βουλής, ήρθε και εγκαταστάθηκε αυτό το νέο ice cream bar. Παρ’ όλο που έβαλαν κομπρεσέρ, δεν έσκαψαν αλλού ούτε και κάνουν θόρυβο. Είναι η μέθοδος επεξεργασίας που χρησιμοποιούν για να σερβίρουν το παγωτό τους.

Ένα ειδικό «κομπρεσέρ», κάτι σαν τρυπάνι και αναδευτήρας μαζί, χαρίζει μια βελούδινη υφή στο τελικό αποτέλεσμα. Δεν το λέτε milkshake αλλά και ούτε παγωτό μηχανής. Είναι κάπου στη μέση. Πως λειτουργεί όμως αυτό; Πρώτα διαλέγετε τη βάση σας που μπορεί να είναι βανίλια, σοκολάτα, φυστίκι ή αμύγδαλο (η vegan εκδοχή). Στη συνέχεια επιλέγετε κάποια από τα 28 υλικά (δημητριακά, ξηρούς καρπούς κτλ), γίνεται το ανακάτεμα και στο τέλος αν θέλετε προσθέτετε και toppings.

Αριστερά: Το κομπρεσέρ – μασκότ του καταστήματος. Δεξιά: Παγωτό φυστίκι με ολόκληρα φυστίκια.

Στο Spoild δοκιμάστε πάβλοβα με φρέσκες φράουλες, και παγωτό σοκολάτα ανακατεμένο με πουράκια Caprice.

Φυσικά υπάρχουν και οι έτοιμες συνταγές όπως η πάβλοβα με παγωτό κρέμα ανακατεμένο με φρέσκες φράουλες, σιρόπι φράουλας και μπεζέδες, το Choco Land του Mickey με παγωτό σοκολάτα ανακατεμένο με πουράκια Παπαδοπούλου και cookies αλλά και πολλές άλλες ακόμα. Τέλος στο Spoild φτιάχνουν και κλασικά αμερικανικά cookies, αυτά που είναι τραγανά στο εξωτερικό και μαλακά στο εσωτερικό και σερβίρουν ποιοτικό καφέ από την ελληνική εταιρεία Kudu.

 

//Βουλής 5, Σύνταγμα, τηλ. 2103210115.

 

Διαβάστε ακόμα: Πρώτη ματιά στο «Μαραμπού» – Δοκιμάσαμε πραγματικό artigianale παγωτό στο Παγκράτι.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top