Μαθήματα whisky στο κέντρο της Αθήνας

Κάθε Τετάρτη το Feedέλ Urban Gastronomy φιλοξενεί έναν barman πίσω από τη μπάρα του. Απόψε τη σκυτάλη θα πάρει ο Γιώργος Καβακλής του Spoiled bar και ο Βασίλης Δημαράς θα είνα εκεί για «εκπαίδευση».

 

Κάθε Τετάρτη το Feedέλ Urban Gastronomy διοργανώνει το Whisk[e]y Month και φιλοξενεί έναν barman πίσω από τη μπάρα του. (Φωτογραφίες από τις σελίδες του Feedέλ και του Γιώργου Καβακλή)

Το whisky είναι ένας ανεξερεύνητος ακόμα κόσμος για μένα. Δεν έχουμε γνωριστεί καλά ή τουλάχιστον όπως θα ήθελα. Για αυτό και όσο μπορώ ψάχνω να μάθω για αυτό, να έρθω πιο κοντά του και να μπω στον ενδιαφέρον κόσμο του. Σε αυτή την προσπάθεια βρίσκω και καλούς «δασκάλους», «καθοδηγητές» που κατά καιρούς είτε με μια κουβέντα που θα κάνουμε είτε με κάποιο σεμινάριο ή ακόμα με κάποιο ποτό τους με βοηθούν σε αυτή μου την αναζήτηση. Και παράπονο δεν έχω, δύο-τρία πράγματα παραπάνω τα έχω μάθει.

Ο Γιώργος Καβακλής από το Spoiled bar που θα ετοιμάσει μια μίνι λίστα από τέσσερα κοκτέιλ με βάση το ουίσκι.

Κάτι τέτοιο λοιπόν, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης μου, είναι και το event Whisk[e]y Month που διοργανώνει το Feedέλ Urban Gastronomy εδώ και ένα μήνα περίπου. Ο νεαρός bartender του Feedέλ, Αλέξανδρος Τσελεπής, φιλοξενεί κάθε Τετάρτη βράδυ στην μπάρα συναδέλφους του που εκείνοι με την σειρά τους ετοιμάζουν κοκτέιλ βασισμένα σε τι άλλο… στο whisky.

Αυτή την Τετάρτη 15/3 από τις 20:00, θέση πίσω από την μπάρα παίρνει ο Γιώργος Καβακλής από το Spoiled bar που θα ετοιμάσει μια μίνι λίστα από τέσσερα κοκτέιλ. Ένα εκ των οποίων θα είναι το Whispers in The dark με Bourbon αρωματισμένο με καβουρδισμένο σουσάμι, σιρόπι από coca cola και σπιτικά bitters από χαρούπι.

Φυσικά τα whiskey cocktails θα έχουν και καλή παρέα: τα πιάτα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου, chef του Feedέλ που για τις βραδιές αυτές θα σερβίρονται σε πιο μικρές ποσότητες. Τα «μαθήματα» της Τετάρτης θα συνεχιστούν για λίγο ακόμα και με άλλους guest αλλά και με πολύ whisky.

//Feedέλ Urban Gastronomy, Κτενά 1, Αθήνα, τηλ. 21 0321 0551

 

Διαβάστε ακόμα: Otto’s Athens Vermouth – Το αστικό, μεσογειακό απεριτίφ επιστρέφει

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μοσχοβολάει βούτυρο, πικραμύγδαλο, ξύσμα εσπεριδοειδών και ανθόνερο. Και έχει για παρέα το μινιμαλιστικό φλουρί της χρονιάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro