Κάθε Τετάρτη το Feedέλ Urban Gastronomy διοργανώνει το Whisk[e]y Month και φιλοξενεί έναν barman πίσω από τη μπάρα του. (Φωτογραφίες από τις σελίδες του Feedέλ και του Γιώργου Καβακλή)

Το whisky είναι ένας ανεξερεύνητος ακόμα κόσμος για μένα. Δεν έχουμε γνωριστεί καλά ή τουλάχιστον όπως θα ήθελα. Για αυτό και όσο μπορώ ψάχνω να μάθω για αυτό, να έρθω πιο κοντά του και να μπω στον ενδιαφέρον κόσμο του. Σε αυτή την προσπάθεια βρίσκω και καλούς «δασκάλους», «καθοδηγητές» που κατά καιρούς είτε με μια κουβέντα που θα κάνουμε είτε με κάποιο σεμινάριο ή ακόμα με κάποιο ποτό τους με βοηθούν σε αυτή μου την αναζήτηση. Και παράπονο δεν έχω, δύο-τρία πράγματα παραπάνω τα έχω μάθει.

Ο Γιώργος Καβακλής από το Spoiled bar που θα ετοιμάσει μια μίνι λίστα από τέσσερα κοκτέιλ με βάση το ουίσκι.

Κάτι τέτοιο λοιπόν, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης μου, είναι και το event Whisk[e]y Month που διοργανώνει το Feedέλ Urban Gastronomy εδώ και ένα μήνα περίπου. Ο νεαρός bartender του Feedέλ, Αλέξανδρος Τσελεπής, φιλοξενεί κάθε Τετάρτη βράδυ στην μπάρα συναδέλφους του που εκείνοι με την σειρά τους ετοιμάζουν κοκτέιλ βασισμένα σε τι άλλο… στο whisky.

Αυτή την Τετάρτη 15/3 από τις 20:00, θέση πίσω από την μπάρα παίρνει ο Γιώργος Καβακλής από το Spoiled bar που θα ετοιμάσει μια μίνι λίστα από τέσσερα κοκτέιλ. Ένα εκ των οποίων θα είναι το Whispers in The dark με Bourbon αρωματισμένο με καβουρδισμένο σουσάμι, σιρόπι από coca cola και σπιτικά bitters από χαρούπι.

Φυσικά τα whiskey cocktails θα έχουν και καλή παρέα: τα πιάτα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου, chef του Feedέλ που για τις βραδιές αυτές θα σερβίρονται σε πιο μικρές ποσότητες. Τα «μαθήματα» της Τετάρτης θα συνεχιστούν για λίγο ακόμα και με άλλους guest αλλά και με πολύ whisky.

//Feedέλ Urban Gastronomy, Κτενά 1, Αθήνα, τηλ. 21 0321 0551

 

Διαβάστε ακόμα: Otto’s Athens Vermouth – Το αστικό, μεσογειακό απεριτίφ επιστρέφει

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top