Μια μίξη από τα single malt whiskies Cardhu και Clynelish- ένα από τα βορειότερα αποστακτήρια της Σκωτίας.

Δεν θυμάμαι ακριβώς πότε ήταν όταν είδα το πρώτο επεισόδιο από την σειρά Game of Thrones. Θυμάμαι όμως ότι κόλλησα άσχημα όπως πολλοί από εσάς. Θυμάμαι επίσης πως περίμενα με μεγάλη ανυπομονησία και μετρούσα τις μέρες μέχρι να βγει κάθε φορά η καινούργια σεζόν. Τέλος θυμάμαι και εκείνους τους τρομακτικούς και παγωμένους white walkers που έκαναν την επέλαση τους από τον Βορρά φέρνοντας τον παγωμένο «χειμώνα». Και κάπου εκεί με την μάχη στο τείχος, τελείωσε ο 7ος κύκλος επεισοδίων και οι δημιουργοί του μας άφησαν να περιμένουμε μέχρι τον χειμώνα του 2019 για την νέα –και τελευταία- σεζόν.

O αθάνατος λοιπόν αυτός στρατός των White Walkers, με επικεφαλής τον Night King με τα χαρακτηριστικά μπλε μάτια και το παγωμένο βλέμμα, έφεραν και κάτι ακόμα. Κάτι πιο απολαυστικό που θα μας κρατήσει συντροφιά μέχρι να ξεκινήσει και πάλι η σειρά. Έφεραν το ολοκαίνουριο ουίσκι White Walkers by Johnnie Walker. Ένα blend που δημιουργήθηκε από τον whisky expert George Harper σε συνεργασία με την ομάδα των εξειδικευμένων blenders του Johnnie Walker.

Έχει χρησιμοποιηθεί μία ειδική τεχνολογία μελανιών που είναι ευαίσθητα στην εναλλαγή θερμοκρασιών. Έτσι, μόλις η φιάλη παγώσει αποκαλύπτεται η χαρακτηριστική φράση «Winter is Here». 

To White Walker, που σερβίρεται παγωμένο κατευθείαν από την κατάψυξη, αντιπροσωπεύοντας την ψυχρή παρουσία των πολεμιστών του Βορρά, έχει νότες καραμέλας, βανίλιας και φρέσκων κόκκινων μούρων. Είναι μια μίξη από τα single malt whiskies Cardhu και Clynelish- ένα από τα βορειότερα αποστακτήρια της Σκωτίας.

Η επιλογή των συγκεκριμένων whiskies από τον blender George Harper δεν είναι τυχαία. Σύμφωνα με την άποψη του τα  εν λόγω whiskies από το Clynelish έχουν περάσει μεγάλους σε διάρκεια σκωτσέζικους χειμώνες, οι οποίοι στην πραγματικότητα δε διαφέρουν και τόσο από τις μακρές περιόδους παγωνιάς που βιώνουν τα μέλη του «Night’s Watch» που βρίσκονται βόρεια του «Τείχους». Για τον λόγο αυτό, το Clynelish ήταν το ιδανικότερο σημείο για να ξεκινήσει η δημιουργία αυτού του μοναδικού whisky.

Ο σχεδιασμός της φιάλης του πάλι δεν είναι τυχαίος. Σε αποχρώσεις του μπλε και του λευκού, φέρει στοιχεία από τον Παγωμένο Βορρά, ενώ ο εμβληματικός Περιπατητής απεικονίζεται με πανοπλία, ώστε να φέρνει κάτι από τον Night King. Επίσης έχει χρησιμοποιηθεί μία ειδική τεχνολογία μελανιών που είναι ευαίσθητα στην εναλλαγή θερμοκρασιών, έτσι μόλις η φιάλη παγώσει αποκαλύπτει τη χαρακτηριστική φράση «Winter is Here».

Το White Walker by Johnnie Walker θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα από τα τέλη του Οκτωβρίου, σε περιορισμένο αριθμό φιαλών και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα 36,71 € (700 ml με 41,7 % αλκοόλ κατ’ όγκο).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το White Walker του Johnnie Walker, μπορείτε να επισκεφθείτε το επίσημο website www.johnniewalker.com.

 

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top