Ο ταξιδιωτικός και γαστρονομικός δημοσιογράφος Φώτης Βαλλάτος και ο wine expert Πέρι Παναγιωτακόπουλου κρατούν το βαρύτιμο βραβείο και φωτογραφίζονται με τον «βασιλιά» της παγκόσμιας γαστρονομίας Alain Ducasse.

Eχουν περάσει μόλις τρεις μήνες από τότε που σας ενημερώναμε (πολύ νωρίς, μάλιστα) πως το εστιατόριο Pharaoh θα γράψει ιστορία. Επιβεβαιωθήκαμε. Αν και μεγαλύτερη επιτυχία συνιστά το γεγονός ότι μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, και με το εστιατορικό πεδίο να είναι αρκετά ανταγωνιστικό, το εν λόγω «μαγειρείο» έκλεψε καρδιές.

Τώρα ήρθε η σειρά της επιβεβαίωσης και από το εξωτερικό. Και μάλιστα όχι από έναν τυχαίο θεσμό. Συγκεκριμένα, με το βραβείο “New Arrival Of The Year” βραβεύτηκε το αθηναϊκό wine restaurant Pharaoh από τον έγκριτο γαστρονομικό θεσμό La Liste.

Το La Liste δημοσιεύει ετησίως την κατάταξη των 1.000 καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο αντλώντας στοιχεία από 1010 πηγές από 200 χώρες.

Το εσωτερικό του Pharaoh.

Το La Liste (laliste.com) δημοσιεύει ετησίως την κατάταξη των 1.000 καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο αντλώντας στοιχεία από 1010 πηγές από 200 χώρες συμπεριλαμβανομένων οδηγών όπως οι Michelin, Zagat και Gault & Millau, καθώς επίσης και από αξιόπιστες κριτικές σε έγκυρα μέσα και στήλες γαστρονομίας διεθνούς εμβέλειας, τα οποία επεξεργάζεται βάσει αλγορίθμου.

Από φέτος το La Liste εγκαινίασε και τα ειδικά βραβεία La Liste Mediterranean, τα οποία επιβραβεύουν τους σεφ και τα εστιατόρια των χωρών της Μεσογείου.

Από φέτος εγκαινίασε και τα ειδικά βραβεία La Liste Mediterranean, τα οποία επιβραβεύουν τους σεφ και τα εστιατόρια των χωρών της Μεσογείου, τα οποία τιμούν την μεσογειακή γαστρονομική παράδοση και συνεισφέρουν στην ενίσχυση της σκηνής της περιοχής.

Ο σεφ Μανώλης Παπουτσάκης και οι δημιουργίες του.

Στην τελετή απονομής που έλαβε χώρα στο ιστορικό ξενοδοχείο Hermitage παρευρέθηκαν προσωπικότητες από την κοινωνική ζωή του Μονακό όπως ο Πρίγκιπας Αλβέρτος και μεγάλα ονόματα της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής σεφ όπως ο Massimo Bottura, o Joan Roca, η Elena Arzak, η Clare Smyth κ.α., ενώ ειδικό βραβείο συνολικής προσφοράς έλαβε ο “βασιλιάς” της παγκόσμιας γαστρονομίας Alain Ducasse.

Στην τελετή απονομής που έλαβε χώρα στο ιστορικό ξενοδοχείο Hermitage παρευρέθηκαν προσωπικότητες από την κοινωνική ζωή του Μονακό όπως ο Πρίγκιπας Αλβέρτος.

Το Pharaoh είναι το wine restaurant του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη, του ταξιδιωτικού και γαστρονομικού δημοσιογράφου Φώτη Βαλλάτου, του βαρύτονου Δημήτρη Πλατανιά και του wine expert Πέρι Παναγιωτακόπουλου.

O διάσημος ιταλός σεφ Massimo Bottura με τον Alain Ducasse.

Με ειδικά βραβεία τιμήθηκαν επίσης από την Ελλάδα, τα εστιατόρια Delta και Ergon.

 

Διαβάστε ακόμα: Tα Τοp νέα εστιατόρια που ξεχωρίσαμε το 2022.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top