Το κρασί Τέχνη Αλυπίας απέσπασε το πλατινένιο βραβείο με βαθμολογία 97 πόντους.

Πριν από ελάχιστες ημέρες σας είχαμε προϊδέασει για το τι σημαίνει Κτήμα Τέχνη Οίνου. Ένα εξωστρεφές οινοποιείο, κλασική περίπτωση success story, όπου με έδρα το Μικροχώρι Δράμας έχει καταφέρει να δημιουργήσει ετικέτες κρασιών που σπάνε διαρκώς τα στενά όρια της χώρας.

Οι βραβεύσεις των κρασιών του κομψού οινοποιείου δεν σταματούν, με την τελευταία να έρχεται τώρα. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διάκριση που πέτυχε το κρασί «Τέχνη Αλυπίας» Ερυθρό 2018. στον διαγωνισμό Decanter World Wine Awards.

Από τα 18.094 κρασιά που δοκιμάστηκαν, λιγότερα από το 1% απέσπασαν πλατινένιο μετάλλιο.

Συγκεκριμένα, απέσπασε το πλατινένιο βραβείο με βαθμολογία 97 πόντους, και απέχοντας μόνο με έναν πόντο από την υψηλότερη βαθμολογία που κέρδισε κρασί σε αυτή την κατηγορία  (98 πόντοι). Ο διαγωνισμός, ένας από τους μεγαλύτερους και επιδραστικότερους διαγωνισμούς κρασιού στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι η φετινή ήταν μια χρονιά-ρεκόρ σε ότι αφορά στις συμμετοχές.

Το Τέχνη Αλυπίας ερυθρό είναι ένα κρασί που ταιριάζει με σχετική άνεση με διαφορετικά πιάτα και γεύσεις.

Από τα 18.094 κρασιά που δοκιμάστηκαν, λιγότερα από το 1% του συνολικού αριθμού κρασιών που συμμετείχαν απέσπασαν πλατινένιο μετάλλιο. Το γεγονός αυτό κάνει ακόμη πιο σημαντική την αναγνώριση για το οινοποιείο αλλά και για το ελληνικό κρασί ευρύτερα.

Πιάτα που έχουν βάση τον κιμά μαγειρεμένο με γλυκά καρυκεύματα (κανέλα, γαρύφαλλο) θα συνομιλήσουν όμορφα με το κρασί.

To Τέχνη Αλυπίας Ερυθρό είναι ένα χαρμάνι κλασικό και αγαπημένο, που αξιοποιεί το εξαιρετικά πετυχημένο ταίριασμα του Μπορντολέζικου Cabernet Sauvignon με το Αγιωργίτικο, μια ποικιλία που ταξίδεψε από την Πελοπόννησο και ταίριαξε ξεχωριστά στο Δραμινό terroir. Ένα κρασί με συγκρατημένη εκχύλιση αλλά ταυτόχρονα πυκνό και πλούσιο, από σταφύλια καλλιεργημένα με φροντίδα στο  Μικροχώρι και την Καλή Βρύση.

Το Τέχνη Αλυπίας ερυθρό είναι ένα κρασί που ταιριάζει με σχετική άνεση με διαφορετικά πιάτα και γεύσεις. Πιάτα που έχουν βάση τον κιμά μαγειρεμένο με γλυκά καρυκεύματα (κανέλα, γαρύφαλλο) θα συνομιλήσουν όμορφα με το κρασί: κεφτεδάκια, chili con carne, κανελόνια γεμιστά με κιμά, λαζάνια στο φούρνο, σπαγγέτι Bolognese. Εξαιρετική επιλογή επίσης για ζουμερά, γευστικά burgers αλλά και πιάτα μελιτζάνας, εκλεκτά αλλαντικά και κίτρινα τυριά παλαίωσης.

Να σημειωθεί πως το η πρώτη σειρά που κυκλοφόρησε το οινοποιείο ήταν η Τέχνη Αλυπίας, που το όνομα της έχει ρίζες στην ελληνική μυθολογία. Λέγεται πως ο Διόνυσος χάρισε στους ανθρώπους το κρασί για να ξεχνούν τη λύπη τους… μετά βέβαια οι άνθρωποι ανήγαγαν αυτό το «παυσίλυπο» σε τέχνη, την τέχνη οίνου. Αργότερα, ήρθε η σειρά Ήδυσμα Δρυός που έχει τη «γλύκα» του δρύινου βαρελιού. Αναζητήστε τα κρασιά του κτήματος Τέχνη Οίνου σε επιλεγμένες κάβες και εστιατόρια.

 

Διαβάστε ακόμα: Wine Art Estate – το οινοποιείο από τη Δράμα που εξάγει Chardonnay και Nebbiolo.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top