World Class Fine Drinking Athens: Φέτος είναι η χρονιά της «δεξιοτεχνίας» στα εκλεκτά κοκτέιλ

Για τρεις ημέρες, από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου, στην Αθήνα θα πρωταγωνιστεί ένα πολυεπίπεδο μπαρ - αποκάλυψη, το στρατηγείο του φετινού Fine Drinking. Με οδηγό το ταλέντο δεξιοτεχνών από κάθε δημιουργική γωνία, θα περιπλανηθούμε στην πλούσια κληρονομιά εκλεκτών αποσταγμάτων απολαμβάνοντας κοκτέιλ με κεντρική ιδέα το craftmanship.

 

Για πρώτη φορά, το World Class Fine Drinking Athens, θα πραγματοποιηθεί στο νέο και ιδιαίτερο χώρο του νεοκλασικού κτιρίου που βρίσκεται στην οδό Ακαδημίας 23.

«Ένα event για τους λάτρεις του καλού ποτού και την κουλτούρα fine drinking». Αν μπορούσαμε να βάλουμε μια «ταμπέλα» πάνω από το World Class Fine Drinking Athens αυτή θα ήταν η καλύτερη. Ένα event που έκανε την παρθενική του εμφάνιση το 2016, κατάφερε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να θεωρείται θεσμός, συγκεντρώνοντας για λίγες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας την «αφρόκρεμα» των Ελλήνων bartenders και τα εκλεκτότερα αποστάγματα του πλανήτη.

Και για 3η χρονιά φέτος, η γιορτή του fine drinking επιστρέφει στην Αθήνα, σε νέο «σπίτι» και με καινούργιο concept. Από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου, η κορυφαία πλατφόρμα bartending ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες ενός νέου και ιδιαίτερου χώρου, στο νεοκλασικό κτίριο που βρίσκεται στην οδό Ακαδημίας 23 και μας μυεί στον ιδιαίτερο κόσμο του Craftmanship, δηλαδή της «μαστοριάς».

Μέσα σε δύο ορόφους, θα «γεννηθούν» για τρεις ημέρες 7 διαφορετικά pop-up bars, με επίκεντρο τα εκλεκτά spirits του World Class. Ενώ το κεντρικό pop-up bar του World Class θα φιλοξενήσει τους πλέον καταξιωμένους Έλληνες και ξένους bartenders.

Το World Class Fine Drinking Athens διαρκεί από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου και η είσοδο είναι 10 ευρώ.

Την πρώτη ημέρα το bar θα καταλάβουν πέντε Έλληνες World Class νικητές, ο Πάνος Κανατσούλης (2017), ο Αλέξης Σιμωνίδης (2016), ο Μανόλης Λυκιαρδόπουλος (2015), ο Θοδωρής Πύριλλος (2013) και ο Βασίλης Κυρίτσης (2012), οι οποίοι θα μυήσουν τους καλεσμένους στα μυστικά που κρύβονται πίσω από την premium τέχνη του καλού ποτού.

Τη δεύτερη ημέρα το World Class pop-up bar, φιλοξενεί ένα από τα καλύτερα bar παγκοσμίως, το Manhattan Bar Singapore, για μια περιήγηση γνώσεων, έμπνευσης και απόλαυσης γεύσεων μέσα από μοναδικά cocktails με βάση τα premium spirits.

Την τελευταία ημέρα στο νεοκλασικό κτίριο της Ακαδημίας 23, θα ενωθούν ο κόσμος του ποτού με αυτόν της γαστρονομίας. Δύο παγκόσμιοι World Class νικητές, ο Αριστοτέλης Παπαδόπουλος (World Class Global Winner 2009) και ο David Rios (World Class Global Winner 2013), θα προετοιμάσουν ο καθένας δύο ευφάνταστα και πρωτότυπα serves, τα οποία θα συνοδεύσουν ένα υπέροχο food pairing από τους γνωστούς και Michelin awarded chef, Νίκο Καραθάνο (Cookoovaya) και Αστέριο Κουστούδη (Hotel Grande Bretagne).

Πέντε Έλληνες World Class νικητές θα μυήσουν τους καλεσμένους στα μυστικά που κρύβονται πίσω από την premium τέχνη του καλού ποτού.

Τι θα ανακαλύψετε στα 7 pop-up bars του World Class Fine Drinking Athens:
– Την κουλτούρα της τεκίλας Don Julio σε μια σύγχρονη μεξικάνικη γιορτή, μέσα από ένα έργο τέχνης του graffiti καλλιτέχνη, mister.achilles.

– Τον εκλεπτυσμένο βοτανικό κήπο της florist Έμυ Δρίζου, ο οποίος αναδεικνύει τον φρέσκο χαρακτήρα του τζιν Tanqueray No. Ten.

– Το Cardhu Single Malt whisky, με καταγωγή από το Σκωτσέζικο Speyside, το οποίο συναντά τον designer Σπύρο Κοντάκη και μαζί δημιουργούν έναν ιδανικό kindred χώρο.

– Το ρούμι Zacapa Solera 23, που συνδυάζεται ιδανικά με ένα ευφάνταστο γλυπτό σοκολάτας δια χειρός του διάσημου pastry chef Στέλιου Παρλιάρου.

– Τις αέρινες δημιουργίες που σχεδίασε αποκλειστικά ο ταλαντούχος σχεδιαστής μόδας Στέλιος Κουδουνάρης, απολαμβάνοντας την κομψή και εορταστική βότκα CÎROC.

– Τα χνάρια του περιπατητή συμβόλου, του blended ουίσκι Johnnie Walker Gold Label Reserve μέσα σε ένα περιβάλλον ζωηρών χρωμάτων και εκρήξεων υφής, δια χειρός των Νίκου Τσιμούρη, digital art graphic designer, και Γιάννη Μικρού, σκηνοθέτη.

– Το pop-up bar των single malt whiskies, για ένα νοερό ταξίδι στις διάφορες πτυχές της αστικής δεξιοτεχνίας μέσα από μια πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας όπου απεικονίζεται ο κορυφαίος Έλληνας ράφτης Βασίλης Μπουρτσάλας του Bespoke Athens.

Για να ξέρετε:
Η γενική είσοδος κοστίζει €10 και με το βραχιολάκι «World Class Fine Drinking Athens» έχετε: (1) πρόσβαση στα pop-up bars και τις 3 ημέρες, (2) δύο signature ποτά δικής σας επιλογής και (3) τη δυνατότητα να απολαύσετε μοναδικά ποτά σε προνομιακή τιμή σε όλα τα συνεργαζόμενα bar του «World Class Fine Drinking Athens» μέχρι και τις 21 Ιουνίου. Λίγες μέρες πριν την εκδήλωση όλοι θα έχετε τη δυνατότητα να προαγοράσουν το εισιτήριό τους από την ειδική εφαρμογή του eventora.com.

 

//Για περισσότερες πληροφορίες για το World Class Fine Drinking Athens, επισκεφτείτε τη σελίδα του World Class Greece στο Facebook.

 

Ακόμα: Ανακαλύψτε τα αποκλειστικά βίντεο του Andro με τα μυστικά των artisan bartenders 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Eπικά κρέατα στον ξυλόφουρνο, παγωμένη σαμπάνια στο ποτήρι, bloody maries και κρεατόσουπες με βοδινή ουρά για το χανγκόβερ, Milli Vanilli και Samantha Fox στα ηχεία. Τα Κυριακάτικα γεύματα του Άρη Βεζενέ επιστρέφουν για 5η χρονιά. Μη φάτε πρωινό.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro