«Ο πρώτος καφές της ημέρας είναι κάθε πρωί στο Buddha’s Hand».

– Τι ώρα ξυπνάτε και ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε;
Ξυπνάω στις 7 το πρωί, φοράω αθλητικά και πηγαίνω για τρέξιμο.

– Ποιος είναι ο πρώτος καφές της ημέρας και με τί πρωινό ή σνακ τον συνδυάζετε;
Ο πρώτος καφές της ημέρας είναι κάθε πρωί στο Buddha’s Hand. Τον συνδυάζω κάθε φορά και με κάποιο διαφορετικό πιάτο από το μενού του Buddha’s Hand, για ένα πλούσιο, γευστικό και υγιεινό πρωινό.

«Ανάλογα με τη στιγμή και με τη διάθεση κάνω την επιλογή μου σε καφέ».

– Ποιος είναι ο αγαπημένος σας καφές; Espresso, φίλτρου, Ελληνικός κ.ο.κ.
Όπως παρατηρώ σε κάποιους από τους φίλους που έρχονται στο Buddha’s Hand, έτσι και εγώ δεν έχω έναν αγαπημένο καφέ. Ανάλογα με τη στιγμή και με τη διάθεση κάνω την επιλογή μου. Το καλοκαίρι πάντως αυξάνεται όπως είναι αναμενόμενο η κατανάλωση των κρύων καφέδων και τον χειμώνα αντίστοιχα, των ζεστών.

«Προτιμώ για λόγους οικολογικής συνείδησης τα οικολογικά βιοδιασπώμενα είδη και τις συσκευασίες από φυσικά υλικά».

– Έχετε κάποια κούπα φετίχ που δεν αποχωρίζεστε; Ποια είναι η ιστορία της;
Δεν έχω κάποια αγαπημένη κούπα γιατί δεν πίνω καφέ ή κάποιο ρόφημα στο σπίτι. Προτιμώ αν θες για λόγους οικολογικής συνείδησης τα οικολογικά βιοδιασπώμενα είδη και τις συσκευασίες από φυσικά υλικά που σαν φιλοσοφία χρησιμοποιούμε στο Buddha’s Hand.

Ο καφές Taf είναι είναι εγγύηση για τη εξαιρετική ποιότητα καφέ του μαγαζιού.

– Προτιμάτε ζεστό ή κρύο καφέ και γιατί;
Η προτίμηση είναι άμεσα συνυφασμένη με τη στιγμή και την εποχή.

– Πίνετε άλλα ροφήματα; Τσάι, αφεψήματα, ζεστή σοκολάτα;
Για να ανταπεξέλθω στους απαιτητικούς ρυθμούς δουλειάς  μεταξύ τεσσάρων επιχειρήσεων και όλων των υποχρεώσεων που καθημερινά καλούμε να ανταπεξέλθω, επιλέγω να πίνω φρέσκους χυμούς από φρούτα και λαχανικά και smoothies από το Buddha’s Hand, βομβαρδίζοντας τον οργανισμό μου με έξτρα ενέργεια και τόνωση.

Εκτός από καφέ, υπάρχουν ροφήματα, σνακ και πιάτα διά χειρός Γιάννη Λουκάκου.

– Πίνετε καφέ “on the go”; Στο αυτοκίνητο, στο δρόμο; Καταναλώνετε αρκετό πλαστικό ή έχετε βρει λύσεις φιλικότερες προς το περιβάλλον;
Προτιμώ να βρεθώ κατευθείαν στο Buddha’s Hand, που λειτουργεί πλέον σαν στέκι, για φίλους και γνωστούς. Κάνουμε το πέρασμα μας για μία καλημέρα και ξεκινάει κάπως έτσι η μέρα. Σχετικά με το πλαστικό, προσωπικά προσπαθώ να κάνω την ελάχιστη κατανάλωση, η ανακύκλωση είναι στάση ζωής και όπως προείπα στο εστιατόριο χρησιμοποιούμε υλικά φιλικά προς το περιβάλλον.

«Σχετικά με το πλαστικό, προσωπικά προσπαθώ να κάνω την ελάχιστη κατανάλωση, η ανακύκλωση είναι στάση ζωής».

– Προτιμάτε να πίνετε καφέ μόνος, σαν στιγμή προσωπικού διαλογισμού, ή με παρέα, σαν ευκαιρία για κουβέντα και συναναστροφή;
Και πάλι εξαρτάται από τη διάθεση και τη στιγμή. Δεν αποκλείω το ένα ή το άλλο.

«Ο καταναλωτής κρίνει καθημερινά οτιδήποτε του προσφέρεις και θέλει το καλύτερο ποιοτικά προϊόν που μπορεί να βρει στην αγορά σε ανταγωνιστική τιμή».

– Τι προτιμάτε, να πιείτε έναν μέτριο ή και κακό καφέ ή να μην πιείτε καθόλου;
Προτιμώ αυτό που προσφέρουμε και στους φίλους που μας εμπιστεύονται και μας τιμούν με την παρουσία τους. Καφέ, ροφήματα, πιάτα ανώτερης ποιότητας για γαστρονομικές εμπειρίες σε υψηλά επίπεδα.

«Η φιλοσοφία μου βασίζεται στην επίτευξη του καλύτερου και ποιοτικότερου  αποτελέσματος σε εξαιρετικές τιμές».

– Στο μαγαζί σας πόση σημασία δίνετε στον καφέ; Ποια είναι η δική σας “κουλτούρα καφέ”;
Η δική μου κουλτούρα καφέ αλλά και γενικότερα η επιθυμία μου για μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή έρχεται σε απόλυτη συμφωνία με τη φιλοσοφία του Buddha’s Hand και βασίζεται στην επίτευξη του καλύτερου και ποιοτικότερου  αποτελέσματος σε εξαιρετικές τιμές.

«Μέσω της εταιρείας TAF με την οποία συνεργαζόμαστε, οι baristi μας ενημερώνονται για τα δρώμενα».

– Τι καφέδες σερβίρετε; Τι μηχανές καφέ προτιμάτε; Πώς εκπαιδεύετε τους baristi σας;
Έχουμε cappuccino, espresso, latte, flat white, Americano και cold brew. Χρησιμοποιούμε την εταιρεία Rancilio. Οι μπαρίστα μας έχουν αναγνωρισμένα διπλώματα από τη SCA (Specialty Coffee Association) και μέσω της εταιρείας TAF με την οποία συνεργαζόμαστε ενημερώνονται για τα δρώμενα, όπως επίσης φρεσκάρουν τις γνώσεις τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας με διάφορα σεμινάρια. (workflow, specialized and professional education).

«Ο καταναλωτής κρίνει καθημερινά οτιδήποτε του προσφέρεις και θέλει το καλύτερο ποιοτικά προϊόν».

– Οι πελάτες συμμερίζονται το ενδιαφέρον σας; Έχουν άποψη για τον καφέ;
Ο καταναλωτής κρίνει καθημερινά οτιδήποτε του προσφέρεις και θέλει το καλύτερο ποιοτικά προϊόν που μπορεί να βρει στην αγορά σε ανταγωνιστική τιμή. Έχει άποψη και φαίνεται αυτό από τα σχόλια που παίρνουμε, τα οποία ευτυχώς  είναι πολύ θετικά.

«Τα τελευταία χρόνια, στην Ελλάδα, η τεχνογνωσία πάνω στο κομμάτι του καφέ έχει εξέλιξη».

– Οι ξένοι πελάτες τι σας λένε; Φτιάχνουμε καλό καφέ στην Ελλάδα;
Τα τελευταία χρόνια, στην Ελλάδα, η τεχνογνωσία πάνω στο κομμάτι του καφέ έχει εξέλιξη και νομίζω πως με αυτό το ρυθμό, θα μπορέσουμε σε λίγα χρόνια να  συμμετέχουμε ισάξια στο διεθνή στίβο καφεγνωσίας.

Την υφή και το χρώμα του καφέ Taf δεν μπορείς να τα μπερδέψεις.

– Από τον Τούρκικο καφέ περάσαμε στον στιγμιαίο και σήμερα έχουμε γίνει εξπέρ στον εσπρέσο. Πως νομίζετε ότι θα πίνουμε καφέ σε 30 χρόνια στην Ελλάδα;
Θέλετε,  σε 30 χρόνια να δώσουμε ραντεβού στο Buddha’s Hand, στην Ανδρέα Παπανδρέου 22 στο Χαλάνδρι και να το ανακαλύψουμε παρέα;

 

//Buddha’s Hand, Ανδρέα Παπανδρέου 22, Χαλάνδρι

 

Διαβάστε ακόμα: Πίνοντας διπλό espresso με την Αυγή Ιατρού στο «’ΑV IT», εκεί που μαζεύονται οι vegans (και όχι μόνο…).

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top