Γιαουρτόσουπα με γιουβαρλάκια αρνίσια, από τον Γιάννη Μπαξεβάνη

Οι πιο δημιουργικοί σεφ προτείνουν συνταγές με ταπεινά υλικά.

 
giaourtosoupa gioub-kia-1190

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, με κυβάκια ντομάτας, ολόκληρα φύλλα βασιλικού και λίγες σταγόνες ελαιόλαδου. Φωτό: Παύλος Τσοκούνογλου

Υλικά (για 4 άτομα)

800 γρ. κιμάς αρνίσιος (ή μισός αρνίσιος, μισός μοσχαρίσιος)
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι δυόσμο
1/2 φλ. ρύζι, παραβρασμένο, περασμένο στο multi
Λίγη ρίγανη
1/2 κ.γλ. κύμινο
1 αβγό
1/2 λίτρο ζωμός από αρνίσια κόκαλα ή λαχανικά
Κρόκοι από 2 αβγά
200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 ντομάτα, σε κυβάκια
Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
Λίγο ελαιόλαδο.

Εκτέλεση

Γιουβαρλάκια:
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το ρύζι, τη ρίγανη, το κύμινο και το 1 αβγό. Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια, ώσπου να ενωθούν τα υλικά. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά στρογγυλά ή μακρόστενα κεφτεδάκια.
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ελάχιστο λάδι και καψαλίζουμε για 2-3 λεπτά τα γιουβαρλάκια.

Σούπα:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζωμό και μόλις βράσει ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25-30 λεπτά. Κατόπιν, με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους αβγών, το γιαούρτι και το κορν φλάουρ.
Χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, ρίχνουμε στο μείγμα λίγο-λίγο ζωμό από τα γιουβαρλάκια. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε έως ότου δέσει η σούπα και γίνει βελουτέ. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο, ξαναρίχνουμε τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Σερβίρισμα:
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, με κυβάκια ντομάτας, ολόκληρα φύλλα βασιλικού και λίγες σταγόνες ελαιόλαδου.

⇒ Ο Γιάννης Μπαξεβάνης είναι σύμβουλος εστιατορίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. baxevanis.com

 

Διαβάστε ακόμα: Αυτοί είναι οι top 5 πάγκοι στις λαϊκές αγορές των Νοτίων Προαστίων.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μοσχοβολάει βούτυρο, πικραμύγδαλο, ξύσμα εσπεριδοειδών και ανθόνερο. Και έχει για παρέα το μινιμαλιστικό φλουρί της χρονιάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro