Το Yuzu Bee, από τον Θανάση Έλληνα

Mια «διαφορετική» βερσιόν της διάσημης Margarita, με γιαπωνέζικες πινελιές. Από την τάση των cocktails με υγρό άζωτο.

 
 Με βάση την τεκίλα και όξινη, ισορροπημένη  γεύση.

Με βάση την τεκίλα και όξινη, ισορροπημένη γεύση.

«Πατέρας» της τάσης των cocktails με υγρό άζωτο είναι ο διάσημος mixologist  Dale De Groff. Το υγρό άζωτο –αυτή είναι η ιδιαιτερότητά του– βοηθά το cocktail να παραμείνει παγωμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς την προσθήκη πάγου, ο οποίος θα πετύχει μεν το ίδιο, αλλά θα το αραιώσει και θα το κάνει να χάσει τη σύσταση, την υφή και την πυκνότητά του.

 

Υλικά
1 μέρος τεκίλα reposado
Σιρόπι αγαύης
Σιρόπι μελιού
Χυμός lime
Χυμός yuzu (γιαπωνέζικο lime)
1 φύλλο shisho (γιαπωνέζικη μέντα)

 

Εκτέλεση
Σε ένα σέικερ βάζουμε την τεκίλα, το χυμό lime, το χυμό yuzu, το σιρόπι μελιού, το σιρόπι αγαύης και το φύλλο shisho. Προσθέτουμε τον πάγο και χτυπάμε δυνατά. Διπλοσουρώνουμε σε ανοξείδωτο μπολ και, ρίχνοντας σιγά σιγά το υγρό άζωτο, ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί και να πάρει την σύσταση που πρέπει –ελαφρώς γρανιτώδη. Γαρνίρουμε με μια φέτα lime σε coupe ποτήρι σαμπάνιας και σερβίρουμε.

 

Σημ.: Το Yuzu Bee δεν είναι, προφανώς, ένα κοκτέιλ για να το φτιάξει ο καθένας. Αν τελικά μείνετε με την όρεξη και δεν σας αρκεί μια κανονική Margarita, μπορείτε να το δοκιμάσετε επιτόπου στο Matsuhisa.

 

O Θανάσης Έλληνας είναι bar manager του εστιατορίου Matsuhisa, Astir Palace Resort, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8960510.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μοσχοβολάει βούτυρο, πικραμύγδαλο, ξύσμα εσπεριδοειδών και ανθόνερο. Και έχει για παρέα το μινιμαλιστικό φλουρί της χρονιάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro