Η Breitling παράγει ένα ρολόι Top Time Triumph με ένα ιδιαίτερο φινίρισμα στο «Zorro» καντράν.

  Στα μακρινά, πλην μυθικά, 60’s, οι αγώνες αυτοκινήτων ήταν στα φόρτε τους. Οι οδηγοί ήταν κάτι σαν ημίθεοι, ο κόσμος συνέρρεε σε κάθε αγώνα, οι γκρούπις αφιονίζονταν. Εκείνη την περίοδο είχε αρχίσει να γιγαντώνεται μια ολόκληρη υποκουλτούρα γύρω από τα λεγόμενα «café racers», κομψές μοτοσυκλέτες δηλαδή, που χρησιμοποιούνται κυριολεκτικά για να μεταφέρουν τους αναβάτες τους από το ένα μοντέρνο καφέ στο άλλο.

  Ο Willy Breitling θέλησε να απαθανατίσει το στυλ αυτό σε ένα εντελώς νεωτεριστικό σχεδιασμό σε ρολόι. Το αποτέλεσμα; Το Breitling Top Time, ένας αντισυμβατικός χρονογράφος, σχεδιασμένος για «νέους και δραστήριους επαγγελματίες». Γρήγορα έγινε το ρολόι που επέλεγε ένα πλήθος σπορτίφ ανδρών και γυναικών που έλκονταν εξίσου από τις τολμηρές αναλογίες του ρολογιού.

  H κάσα του ρολογιού είναι χαραγμένη με ένα λεπτομερές σχέδιο του παράλληλου δίδυμου κινητήρα της Triumph.

  Επειδή, όμως, στις μέρες μας τα πάντα μπορούν να ανακυκλωθούν δημιουργικά και το παρελθόν να δώσει έμπνευση στο παρόν, αυτό το ελεύθερο πνεύμα του café-racer της δεκαετίας του 1960 επιστρέφει σε μια θεαματική νέα Top Time συνεργασία μεταξύ της Breitling και της βρετανικής μάρκας μοτοσικλετών Triumph. Στα 120 χρόνια της πλέον, η Triumph συνδυάζει την ιστορική δεξιοτεχνία της με τη σύγχρονη σχεδίαση για να δημιουργήσει τις κλασικές της μοτοσυκλέτες.

  Η Triumph λανσάρει 270 μοτοσυκλέτες Speed ​​​​Twin Breitling Limited Edition.

  «Η κληρονομιά της Triumph και η μοντέρνα ρετρό αισθητική είναι μόνο δύο από τα πολλά πράγματα που έχουμε κοινά», δήλωσε ο Georges Kern, CEO της Breitling. «O τρόπος που συνδυάζουν την παράδοση με την τεχνολογία είναι απόλυτα συμβατός με αυτό που εμείς κάνουμε».

  Για την πρώτη τους συνεργασία, η Breitling παράγει ένα ρολόι Top Time Triumph με ένα ιδιαίτερο φινίρισμα στο «Zorro» καντράν – όπως το αποκαλούν οι συλλέκτες των Top Time- που δημιουργεί το μοτίβο του παπιγιόν. Η Triumph, εν τω μεταξύ, λανσάρει 270 μοτοσυκλέτες – Speed ​​​​Twin Breitling Limited Edition—οι αγοραστές της οποίας θα έχουν το προνόμιο να αγοράσουν μια ειδική έκδοση του Top Time Triumph με καντράν σε φινίρισμα ηλιαχτίδας και εγχάραξη τον ατομικό αριθμό της μηχανής τους στο πίσω μέρος της κάσας (οι παραγγελίες για αυτή την έκδοση πρέπει να υποβληθούν έως τις 22 Αυγούστου 2022).

  Το ρολόι τροφοδοτείται από τον μηχανισμό Breitling 23, ένα χρονόμετρο πιστοποιημένο από την COSC με απόθεμα ισχύος περίπου 48 ώρες.

  Και τα δύο ρολόγια ξεχωρίζουν για τα ice-blue καντράν τους. Αυτό το μοναδικό χρώμα έχει δύο κύριες αναφορές: ένα μπλε Triumph Thunderbird 6T από το 1951 και ένα σπάνιο Breitling Top Time Ref. 815 από τη δεκαετία του 1970. Τα χαρακτηριστικά τους περιλαμβάνουν ένα δερμάτινο λουράκι με λεπτομέρειες σε αγωνιστικό στυλ που αναδεικνύει το καντράν, τα λογότυπα Breitling και Triumph που βρίσκονται στις θέσεις 12 και 6, υπερμεγέθη κουμπιά χρονογράφου που επιτρέπουν τον εύκολο έλεγχο των λειτουργιών διακοπής-εκκίνησης και επαναφοράς του και κλίμακα ταχυμέτρου σε μαύρο χρώμα που παρέχει σαφή αναγνωσιμότητα των μετρήσεων.

  Το Top Time Triumph συνδυάζει αυτό το ασυμβίβαστο στυλ με την δεξιοτεχνία.

  Τα ρολόγια τροφοδοτούνται από τον μηχανισμό Breitling 23, ένα χρονόμετρο πιστοποιημένο από την COSC με απόθεμα ισχύος περίπου 48 ώρες. Και ένα ακόμα υπέροχο χαρακτηριστικό που οι συλλέκτες θα λατρέψουν: οι κάσες τους είναι χαραγμένες με ένα λεπτομερές σχέδιο του παράλληλου δίδυμου κινητήρα της Triumph.

  Το ρολόι ξεχωρίζει για το ice-blue καντράν του.

  Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Triumph, Nick Bloor, δήλωσε: «Αυτή η συνεργασία γεννήθηκε από μια κοινή φιλοσοφία τολμηρού και πρωτότυπου σχεδιασμού. Το Top Time Triumph συνδυάζει αυτό το ασυμβίβαστο στυλ με την δεξιοτεχνία”. Με διάμετρο 41χιλ., το Top Time Triumph ταιριάζει, όπως και το πρωτότυπο, και στα δύο φύλα. Για τους λάτρεις της Triumph και υποψήφιους κατόχους της Speed ​​​​Twin Breitling Limited Edition, είναι απολύτως απαραίτητο.

   

  Διαβάστε ακόμα: Georges Kern. «Η Breitling boutique απευθύνεται στους Έλληνες, όχι στους τουρίστες».

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top