Πολύ χρώμα: ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχθεί κανείς τους πελάτες του ξενοδοχείου.

  Το αρχιτεκτονικό γραφείο Urban Soul Project ολοκλήρωσε το ξενοδοχείο COLORS URBAN HOTEL στην Θεσσαλονίκη, αντιμετωπίζοντας μια σημαντική σχεδιαστική πρόκληση.

  Δηλαδή την μετατροπή ενός μοναδικού διατηρητέου κτηρίου, που παλιότερα στέγαζε γραφεία, σε ένα ξεχωριστό ξενοδοχειακό κατάλυμα, διατηρώντας και αναδεικνύοντας, ταυτόχρονα, τα υφιστάμενα αρχιτεκτονικά στοιχεία του μνημείου.

  Το κτίριο είναι διατηρητέο, χαρακτηρισμένο ως έργο τέχνης, με εσωτερικό γύψινο διάκοσμο, εσωτερικές ξύλινες διπλές πόρτες κι ένα γυάλινο θόλο.

  Ο σχεδιασμός του ξενοδοχείου COLORS URBAN HOTEL αφορά στο γωνιακό κτίριο επί της Τσιμισκή στην οδό Βενιζέλου, και με τρίτη όψη στην οδό Αγίου Μηνά. Το κτίριο είναι διατηρητέο, χαρακτηρισμένο ως έργο τέχνης, με εσωτερικό γύψινο διάκοσμο, εσωτερικές ξύλινες διπλές πόρτες κι ένα γυάλινο θόλο.

  Οψεις από δύο κρεβατοκάμαρες.

  Η μετατροπή ενός τέτοιου κτιρίου γραφείων σε ξενοδοχείο αποτέλεσε σχεδιαστική πρόκληση, όσον αφορά την διάρθρωση των δωματίων στην κάτοψη και την διατήρηση και ανάδειξη των υφιστάμενων αρχιτεκτονικών στοιχείων του μνημείου.

  Στα δωμάτια έχουν εφαρμοστεί ανοιχτά wc με γυάλινα χωρίσματα, ανοιχτές ντουλάπες, διπλά κρεβάτια σε ύψος.

  Τα δωμάτια ακολουθούν την σχεδιαστική λογική του COLORS, τις διαφορετικές θεματικές δωματίων, με διαφορετικών διαστάσεων δωμάτια. Στα δωμάτια έχουν εφαρμοστεί ανοιχτά wc με γυάλινα χωρίσματα, ανοιχτές ντουλάπες, διπλά κρεβάτια σε ύψος.

  Τα δωμάτια ακολουθούν την σχεδιαστική λογική του COLORS.

  Οι ειδικά σχεδιασμένες κατασκευές εξυπηρετούν τις αναγκαίες χρήσεις ενός δωματίου όπως αυτή του γραφείου, της ντουλάπας, και του ανοικτού και ελεύθερου νιπτήρα σε κάθε δωμάτιο με μοναδικό τρόπο, χρωματιστά μέταλλα και ξύλα.

  Η μετατροπή ενός τέτοιου κτιρίου γραφείων σε ξενοδοχείο αποτέλεσε σχεδιαστική πρόκληση.

   

  Φωτογραφίες:  Kimberley Powell
  ⇒ Για περισσότερα επισκεφθείτε το archisearch.gr

   

  Διαβάστε ακόμα: Philippe Starck – «Σας εύχομαι καλό πολιτισμό, όχι καλή χρονιά».

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top