Πράσινες κάλτσες; Ναι, γιατί αναδεικνύουν αρκετά το στυλ (φωτογραφία: londonsockcompany.com).

Εν αρχή είναι το χρώμα. Οχι ένα τυχαίο χρώμα. Το πράσινο, ως γνωστόν, αντιπροσωπεύει τον πλούτο και τη φιλοδοξία. Το λες και ένα αισιόδοξο χρώμα. Γιατί, λοιπόν, να επιλέξουμε ένα ζευγάρι πράσινες κάλτσες αντί για τις κλασικές μαύρες ή γκρι που συνηθίζουμε να επιλέγουμε καθημερινά;

Καταρχάς για να δώσουμε λίγο χρώμα στη ζωή μας και δεύτερον διότι το πράσινο μπορεί να συνδυαστεί με διάφορα άλλα χρώματα. Φερ’ ειπείν ταιριάζει με το μπλε και το καφέ στις διάφορες αποχρώσεις τους. Το σκούρο πράσινο είναι ένα αριστοκρατικό χρώμα που είναι διακριτικό και προσγειωμένο, ενώ ταιριάζει ακόμη και με αθλητικά παπούτσια.

Το πράσινο μπορεί να συνδυαστεί με τζιν προσδίδοντας μια αναζωογονητική ανάσα, αλλά και με ένα κλασικό τουίντ για λίγη περισσότερη προσωπικότητα στην εμφάνιση.

Μπορεί να συνδυαστεί με τζιν προσδίδοντας μια αναζωογονητική ανάσα, αλλά και με ένα κλασικό τουίντ για λίγη περισσότερη προσωπικότητα στην εμφάνιση. Αλλά, μήπως δεν ταιριάζει και με ένα γκρι παντελόνι; Μια χαρά ταιριάζει.

Εχει ενδιαφέρον αν οι κάλτσες που θα επιλέξουμε θα είναι με ή χωρίς μοτίβα; Ναι, σαφώς και έχει. Τι μας ταιριάζει πραγματικά; Για τους «αυστηρούς» προφανώς οι κάλτσες χωρίς σχέδια είναι αυτές που θα τους ταιριάξουν καλύτερα, αλλά γιατί να μην δώσετε και λίγη ζωντάνια στο ντύσιμό σας; Μια έξτρα πινελιά δεν έβλαψε κανέναν.

Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις του πράσινου, γεγονός που το καθιστά ένα τόσο ευέλικτο χρώμα για να το φορέσετε. Από το διακριτικό, σχεδόν ασημένιο φασκόμηλο μέχρι το πλούσιο αειθαλές και το έντονο λάιμ. Εμείς, όμως, επιμένουμε πως το σκούρο πράσινο είναι αυτό που πραγματικά μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ένα πράσινο τουίντ σακάκι με τζιν, καφέ παπούτσια και πράσινες κάλτσες μπορεί να δώσει μια δροσερή country πινελιά σε μια εμφάνιση πόλης.

Το να ντύνεστε τονικά – φορώντας διαφορετικά στοιχεία του πράσινου στο ντύσιμό σας – μπορεί να δείχνει και είναι μια κομψή και εκλεπτυσμένη απόφαση. Ένα πράσινο τουίντ σακάκι με τζιν, καφέ παπούτσια και πράσινες κάλτσες μπορεί να δώσει μια δροσερή country πινελιά σε μια εμφάνιση πόλης.

Το πράσινο φέρει επίσης ισχυρούς στρατιωτικούς συνειρμούς. Αν μη τι άλλο υπάρχει αρκετή δόση πράσινου σε στρατιωτικές στολές. Αυτό σημαίνει πως προσδίδουν στο στυλ μια νότα σιγουριάς και δυναμισμού. Δεν είναι χρώμα παίζε γέλασε το πράσινο. Οι σκούρες πράσινες κάλτσες δείχνουν γούστο και αυτοπεποίθηση, είναι πιο «old money». Άρα, ναι, αξίζει να τους δώσουμε λίγη περισσότερη προσοχή.

 

Διαβάστε ακόμα: Έλεος με τα κοντά καλτσάκια.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top