Ο χρόνος που περνάς στο γυμναστήριο δεν είναι ίδιος με τον χρόνο που σε… καταπίνει ως ρουτίνα.

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ 

Οσοι έχουν περάσει το κατώφλι ενός γυμναστηρίου το γνωρίζουν. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Αν δεν το κάνεις επειδή σου το επέβαλε κάποιος (ένας τραυματισμός; τα περιττά κιλά; η σύντροφος που γκρινιάζει για την καθιστική ζωή σου;), αλλά είναι ολότελα δική σου απόφαση, τότε το γυμναστήριο είναι ο τόπος σου.

Προφανώς αυτό ισχύει και για τις γυναίκες που πηγαίνουν σε ένα γυμναστήριο, αλλά, ας μην κρυβόμαστε, η αίσθηση της αναπτερωμένης ρώμης και της σωματικής ευεξίας στο αντρικό σώμα αποκτάει άλλη διάσταση. Να βλέπεις την παραπαίουσα κοιλιά σου να ανορθώνεται; Να συναντάς ξανά την παλαιά σφριγηλότητα στους μυς των μπράτσων σου; Να καταπίνεις κοιλιακούς όπως τα… μπέργκερ που σε έκαναν να τους χάσεις; Να σηκώνεις βάρη και να μην σκέφτεσαι πως είναι οικογενειακά ή οικονομικά;

Στο γυμναστήριο διαπιστώνεις πως το παιχνίδι παίζεται ακόμη. Είσαι ένας καλός και δυνατός παίκτης.

Τι χαρά, τι ηδονή. Μια άλλου είδους, φυσικά, που δεν προϋποθέτει μια συμβία δίπλα σου ή την ενθάρρυνση του ανώτερου σου στη δουλειά. Να βλέπεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη του γυμναστηρίου και να λες, έμπλεος σεβασμού γι’ αυτό που καταφέρνεις κάθε φορά, πως δεν πάει στράφι η προσπάθεια, δεν χάθηκε το παιχνίδι ακόμη. Αντιθέτως, το παιχνίδι παίζεται ακόμη και ο βασικός παίκτης είσαι εσύ.

Όταν είσαι στο γυμναστήριο, γεμάτος από ενέργεια και πάθος, δεν φαντάζεσαι πως δεν υπάρχει ελπίδα.

Κάτι τέτοιες στιγμές δεν σκέφτεσαι πως ο χρόνος τρέχει εις βάρος σου. Όχι ο χρόνος του ρολογιού, αλλά ο χρόνος της βιωτής που μετατρέπει το σώμα σε χαλαρούς ιστούς και σε κακέκτυπο του εαυτού του. Όταν είσαι στο γυμναστήριο, γεμάτος από ενέργεια και πάθος, δεν φαντάζεσαι πως δεν υπάρχει ελπίδα και ότι ο χρόνος χάνεται εις βάρος σου. Αντίθετα! Θες άλλα πέντε λεπτά σε εκείνη την άσκηση κι άλλα πέντε στην άλλη και γιατί όχι και μια τρίτη που μπορεί να λειτουργήσει προσθετικά;

Εδώ τα βάρη δεν είναι ούτε οικογενειακά ούτε οικονομικά. Εδώ αντέχεις.

Όλα είναι υπέρ σου, όλα μπορούν να διορθωθούν και να γίνουν πιο δυνατά και πιο σφριγηλά. Ακόμη κι αν τελειώσεις και φύγεις, κι αυτό το ξέρει καθένας που πηγαίνει γυμναστήριο, η κούραση που έχεις αποκομίσει είναι ευεργετική. Τα βάρη που σήκωσες, με κάποιο τρόπο σε… σήκωσαν κι εσένα. Σου έδωσαν κάτι που σου έλειπε και το είχες ανάγκη. Θα περάσει αρκετή ώρα μέχρι να συνδεθείς ξανά με την αδυσώπητη ρουτίνα της καθημερινότητας. Ως τότε, ως εκείνη την απομαγευτική στιγμή, έχεις κερδίσει πόντους αυτοπεποίθησης. Φυσικά, και πόντους δύναμης στο σώμα σου. Ας μην το παραγνωρίζουμε γιατί έχει τη σημασία του.

Αυτή τη φορά ο χρόνος είναι με το μέρος μας. Το λέει και ο εν λόγω χρονογράφος.

Ο ΧΡΟΝΟΣ

H συλλογή Portofino της ΙWC γεννήθηκε πριν από δεκαπέντε χρόνια περίπου και ήδη έχει αποκτήσει ένα ευδιάκριτο trademark. Mέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να αποκτήσει αυτό που άλλοι τύποι ρολογιών χρειάζονται δεκαετίες: την αίσθηση του κλασικού.

Ο εν λόγω χρονογράφος κατέχει μια σημαίνουσα θέση στη συλλογή. O μηχανισμός του είναι απλός και εκλεπτυσμένος. Το όνομα της εταιρείας όπως και η σήμανση για την ημέρα του μήνα κείτονται στις στο λατινικό ΙΙΙ (στις 3) δίχως περισσότερες φανφάρες.

Οχι φανφάρες. Αυτό το ρολόι έχει στιβαρότητα και χάρη εν ταυτώ.

Mέσα σε λίγα χρόνια η συλλογή Portofino κατάφερε να αποκτήσει αυτό που άλλοι τύποι ρολογιών χρειάζονται δεκαετίες: την αίσθηση του κλασικού.

Το ατσάλι παντρεύεται με το χρυσό και με το λευκό κι αυτές οι αντιθέσεις δημιουργούν μια ενδιαφέρουσα και σίγουρα σοφιστικέ αντίθεση που δεν γίνεται να μην κεντρίσει το ενδιαφέρον. Πώς μπορείς να βαρεθείς να βλέπεις ένα ρολόι που φέρει τόσα διαφορετικά στοιχεία πάνω του; Τόσα δεν σημαίνει πολλά. Ο πληθωρισμός δεν εγγυάται ευχαρίστηση. Σε αντίθεση με τον εκλεπτυσμένο μινιμαλισμό που βλέπουμε σ’ αυτόν τον χρονογράφο.

Δείτε τις αντιθέσεις. Δεν είναι πολλές, αλλά είναι ευδιάκριτες.

Το πραγματικό και το πλέον ουσιαστικό τεστ σ’ αυτό το ρολόι ξεκινάει από τη στιγμή που θα το φορέσει κανείς. Αίφνης, διαπιστώνει πως φέρει -ισόποσα- τον δυναμισμό και τη απέριττη χάρη. Ακούγονται προφανή, αλλά δεν είναι. Πολλές φορές ένα ρολόι «βγάζει» έντονο δυναμισμό αφαιρώντας πόντους από τη χαριτόβρυτη φύση που όφειλε να έχει – και το αντίστροφο. Τούτος ο χρονογράφος είναι δημιουργημένος για να μην χάνεται κανένα από τα δύο αναγκαία στοιχεία.

Ένας «κόσμος» όπου παντρεύεται το ατσάλι, ο χρυσός, το μαύρο δέρμα και η λευκότητα του καντράν.

Η διάμετρός του είναι 42mm και το ύψος του 13,6mm, αντέχει σε πίεση 3 bar, έχει 44 ώρες αυτονομία και φέρει λουρί από μαύρο δέρμα αλιγάτορα. Πάνω από όλα, όμως, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το Portofino Chronograph φέρει κάτι από τα ωραία και αθώα 60’s. Ο σχεδιασμός του ακολουθεί την γραμμή εκείνης της περιόδου προσαρμοσμένος στα σημερινά δεδομένα.

Το Portofino Chronograph φέρει κάτι από τα ωραία και αθώα 60’s.

Τα κουμπιά του μηχανισμού στο δεξί μέρος είναι πραγματικά ευμεγέθη, αλλά εκλεπτυσμένα, όχι ενοχλητικά. Εχουν την τάση να βγαίνουν από την άκρη του μανικιού στο πουκάμισο προκαλώντας ένα μυστήριο που το θέλουμε. Άλλωστε, όταν αποκαλύπτει κανείς κινδυνεύει να καταστρέψει κι όταν αποσιωπά δημιουργεί.

Ναι, στο τέλος της ημέρας η ώρα που μας ταιριάζει είναι αυτή του σώματός μας και του αγαπημένου μας ρολογιού.

Αυτό το ρολόι, αν μη τι άλλο, δύναται να «συνδιαμορφώσει» στιλ. Αν συνδυαστεί, δε, με τα κατάλληλα ενδυματολογικά συμπαρομαρτούντα, τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να εκπέμπει ήρεμη δύναμη. Δείτε πόσο ωραία αντίθεση μπορεί να δημιουργήσει με ένα καλοκαιρινό σακάκι σε γήινα χρώματα (πράσινο, χακί) και με πουκάμισο σε πιο σκούρα παλέτα (καφέ, μπορντώ). Παίξτε με τις αντιθέσεις. Με το συγκεκριμένο ρολόι δεν θα φαντάζουν εκκεντρικές, αλλά ήρεμες και στιβαρές. Όπως πρέπει να είναι.

 

//INFO:

Φωτογραφία – Styling: Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης.
Βοηθός: Ανδρέας Σούτσης.
T-shirt: Intimissimi Uomo.
Ρολόι: Portofino Chronograph.

Ευχαριστούμε το γυμναστήριο Studio 53, για τη φιλοξενία.

 

Διαβάστε ακόμα: Η ιεροτελεστία της εφημερίδας, με ένα αναλογικό κομψοτέχνημα στον καρπό.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top