O Mπεν και η Τζένιφερ δείχνουν τον δρόμο (φωτογραφία: salon.com).

  Ο γάμος της Τζένιφερ Λόπεζ (53 ετών) με τον Μπεν Άφλεκ (50 ετών) – 18 χρόνια μετά τη διάλυση των αρραβώνων τους το 2004- και η έκρηξη των χωρισμών μετά τον εγκλεισμό έκαναν πολλούς να νοσταλγούν τις πρώην τους.

  Η Αντζελίνα Τζολί π.χ. εθεάθη κατ’ επανάληψη στο διαμέρισμα του πρώην συζύγου της Τζόνι Λι Μίλερ, σε σημείο να σκάσουν φήμες για επανασύνδεση 23 χρόνια μετά το διαζύγιό τους το 1999. Χώρια τα συνεχή πάρε-δώσε ανάμεσα στα «φιλαράκια» Τζένιφερ Άνιστον και Μπραντ Πιτ, που έχουν χωρίσει από το 2005.

  Η πανδημία έκανε πολύ κόσμο να τα ξαναβρεί με παλαιότερες σχέσεις του, ωθούμενος από ένα συνδυασμό ανίας, μοναξιάς και μιας αίσθησης οικειότητας.

  Μιλάμε για μόδα ή για τυπική τρέλα του Χόλιγουντ; Δεν είναι τόσο σίγουρο. Οι διασημότητες δεν είναι οι μόνες που μοιάζει να επιδίδονται σ’ ένα «hot ex summer». Η πανδημία έκανε πολύ κόσμο να τα ξαναβρεί με παλαιότερες σχέσεις του, ωθούμενος από ένα συνδυασμό ανίας, μοναξιάς και μιας αίσθησης πως, όταν ο κόσμος χάνεται, είναι καλό να ζητάς παρηγόρια σε ό,τι σου είναι οικείο.

  Η Αντζελίνα Τζολί εθεάθη κατ’ επανάληψη στο διαμέρισμα του πρώην συζύγου της Τζόνι Λι Μίλερ (φωτογραφία: Evan Agostini/Invision/AP).

  Βέβαια, το να κρατάς επαφή με μια πρώην δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Διαφέρει, ωστόσο, από την αναθέρμανση μιας σχέσης με κάποια με την οποία τα είχες επί σειρά ετών, επειδή η κατάσταση ή οι προτεραιότητές σας έχουν αλλάξει κι εσείς έχετε ωριμάσει, ασχέτως αν εκείνη δεν την αναγνωρίζεις πλέον ούτε εξ όψεως.

  Ξαναβρίσκεστε λοιπόν. Στην αρχή είστε νευρικοί. Μετά η οικειότητα ως διά μαγείας αποκαθίσταται. Ανακαλύπτετε ότι μέσα σ’ αυτά τα δέκα χρόνια που πέρασαν τα ενδιαφέροντα κι οι στόχοι αμφοτέρων έχουν αλλάξει, πως τώρα είναι πολύ πιο συμβατά απ’ ό,τι τότε. Έτσι, ξαναγίνεστε ζευγάρι. Θέλετε τα ίδια πράγματα κι είστε ευτυχισμένοι.

  Καλό είναι να θυμόμαστε πως αν κάποιος/α είναι πρώην, συχνά υπάρχει λόγος.

  Πολύ συγκινητικά, πολύ τρυφερά όλα τούτα. Ωστόσο, καλό είναι να θυμόμαστε πως αν κάποιος/α είναι πρώην, συχνά υπάρχει λόγος. Τα χρόνια περνούν και δεν έτυχε να συναντήσετε κάποιον με τον οποίο να νιώσετε ότι βρίσκεστε σε φάση, οπότε μπορεί να σας είναι πιο εύκολο να επιστρέψετε σε μια ληγμένη σχέση, πιστεύοντας πως αυτή πρέπει να ήταν η καλή, ο χαμένος παράδεισος. Κατά πάσα πιθανότητα, αυτό δεν είναι μια καλή ιδέα. Αν η σχέση ήταν τοξική και ασταθής, καλύτερα να καθίσετε να γράψετε τους λόγους για τους οποίους το πράγμα δεν περπάτησε.

  Εάν είναι επικίνδυνο να υποθέσετε ότι κάποιος έχει αλλάξει προς το καλύτερο και είναι περισσότερο έτοιμος για σχέση απ’ ό,τι την πρώτη φορά, άλλο τόσο λάθος είναι να εικάσετε πως όλα έχουν μείνει ίδια. Η ζωή περνάει, οι εμπειρίες μας μάς σμιλεύουν και μας αλλάζουν, οπότε μην ελπίζετε ότι θα ξαναζήσετε τις παλιές καλές μέρες. Πρέπει να δημιουργήσετε καινούργιες. Αν το έδαφος προσφέρεται, δεν είναι κακό να δώσετε μια νέα ευκαιρία. Αρκεί να βγάλετε τα ροζ γυαλάκια σας και να κρατήσετε τις κεραίες σας τεντωμένες και τα μάτια σας ανοιχτά.

   

  Διαβάστε ακόμα: Συζυγικό σεξ. Αυτός ο «άγνωστος» μεταξύ μας και πώς τον ξαναβρίσκουμε.

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top