Το Κάρολος Wine Bar βρίσκεται στην πολυσύχναστη οδό Ομήρου στη Νέα Σμύρνη.

Το γραφείο των Ghost designers ολοκλήρωσε το 2018 το wine bar ΚΑΡΟΛΟΣ, στη Νέα Σμύρνη, ακολουθώντας ρετρό ύφος και απλές, ανεπιτήδευτες γραμμές. H σχεδιαστική κατεύθυνση σε αυτό το έργο καθορίστηκε από τις αρχές του κινήματος σχεδιασμού των δεκαετιών ‘40 με ’70.

Η παλέτα των υλικών επιλέχθηκε προσεκτικά ώστε τα έντονα χρώματα να μην επισκιάζουν τα απογυμνωμένα από διάκοσμο έπιπλα που χαρακτηρίζονται από καθαρές γραμμές με απαλά και κυρτά τελειώματα.

Πιάτα με υλικά που έλκουν την καταγωγή τους από διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Οι ξύλινες κατασκευές και επενδύσεις αν και έχουν κυρίαρχο ρόλο μέσα στο χώρο, συνεργάζονται αρμονικά με τις αντανακλάσεις των λείων μεταλλικών επιφανειών και των ουδέτερων χρωματικά κεραμεικών όψεων.

Η παλέτα των υλικών επιλέχθηκε προσεκτικά ώστε τα έντονα χρώματα να μην επισκιάζουν τα απογυμνωμένα από διάκοσμο έπιπλα.

Τα αυστηρά γεωμετρικά μοτίβα που προκύπτουν, όπως ο κάναβος των λευκών πλακιδίων και οι γραμμικές σκοτίες των ξύλινων επενδύσεων δημιουργούν μία ενδιαφέρουσα αντίθεση με το τυχαίο μοτίβο που παρέχει το σκούρο μωσαϊκό που επενδύει τον πάγκο του μπαρ.

Tο σκούρο μωσαϊκό που επενδύει τον πάγκο του μπαρ τραβάει το μάτι.

Η επιλογή των υφασμάτων έγινε με σεβασμό στο ύφος της επίπλωσης καθώς και της συνολικής χρωματικής παλέτας.

Ένα από τα μαμαδίστικα πιάτα του Κάρολος Wine Bar.

Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία των ιδιαίτερων κρεμαστών φωτιστικών με ορειχάλκινο τελείωμα που αναδεικνύουν την περιοχή του μπαρ καθώς και ορισμένους χώρους φαγητού ενώ η κατανομή του γενικού φωτισμού στοχεύει στην παραγωγή της κατάλληλης ατμόσφαιρας.

Επιπλα που χαρακτηρίζονται από καθαρές γραμμές με απαλά και κυρτά τελειώματα. Στο βάθος στέκει μια ενδιαφέρουσα ποικιλία κρασιών.

To Kάρολος Wine Bar είναι ένα all day στέκι στην πολυσύχναστη οδό Ομήρου στη Ν. Σμύρνη όπου μπορείς να πας το πρωί να απολαύσεις τον καφέ σου ή αργά το βράδυ να πιεις ένα από τα καλοχτυπημένα κοκτέιλ, αλλά και να δοκιμάσεις καλό ελληνικό κρασί.

Τα αυστηρά γεωμετρικά μοτίβα που προκύπτουν δημιουργούν μία ενδιαφέρουσα αντίθεση.

Θα γευτείτε φρυγανισμένο ψωμί της πέτρας που συνοδεύεται από τυριά και αλλαντικά μικροπαραγωγών της Ίου, της Νάουσας αλλά και των Μεσογείων. Επίσης, όσπρια από τα Γιάννενα, φάβα από τον Φενεό παντρεμένα με πέστροφα και χταποδάκι φρέσκο. Στο μενού υπάρχουν πρωτότυπα “μαμαδίστικα” πιάτα όπως γέμιση γεμιστών με σπασμένη βαρελίσια φέτα αλλά και ντομάτες με τ’ αυγά.

 

Photos: Paris Tavitian
⇒ Για περισσότερα επισκεφθείτε το archisearch.gr.

// Κάρολος Wine Bar, Ομήρου 41-43, Νέα Σμύρνη

 

Διαβάστε ακόμα: Τrainbox,  φρέσκο ντιζάιν σε ένα νέο γυμναστήριο των ΒΠ. 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top