Η 7η γενιά της Σειράς 7 της BMW θα διατίθεται αποκλειστικά μόνο με μακρύ μεταξόνιο (photo Χρήστος Καραγιωργάκης/BMW).

Σαράντα πέντε χρόνια ιστορίας, εξέλιξης και καινοτομίας κορυφώνονται με το λανσάρισμα της έβδομης Σειράς 7 της BMW. Το Andro ήταν στην παρουσίαση.

Αυτή είναι η έβδομη γενιά της ναυαρχίδας της BMW –τουλάχιστον όσον αφορά τα sedan–, γενιά που πλέον περιλαμβάνει και την πλήρως ηλεκτρική i7, έκτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας, το οποίο η BMW Ελλάς λανσάρει ταυτόχρονα με την πετρελαιοκίνητη plug-in υβριδική 740d.

Ο οδηγός  και συνοδηγός μπορούν να χρησιμοποιούν για πρώτη φορά YouTube video-on-demand streaming στην κεντρική οθόνη ελέγχου.

Η νέα Σειρά 7 ενσωματώνει ένα μοντέρνο στυλ σε εξωτερικό και εσωτερικό. Στο εμπρός μέρος κυριαρχούν σχεδιαστικά στοιχεία τα οποία και συνάδουν με τα χαρακτηριστικά της μάρκας, και πετυχαίνουν να διαφοροποιούνται από τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας.

Στο δε εσωτερικό, καινοτόμα χαρακτηριστικά όπως το νέο iDrive (21 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στην 4η γενιά), κυρτή οθόνη Curved Display, σύγχρονο Head-Up Display, Augmented View, διαθέσιμο για πρώτη φορά στον πίνακα οργάνων, Manoeuvre Assistant (για “look ma, no hands!” παρκάρισμα και ελιγμούς χωρίς τη βοήθεια ρυμουλκού και πιλότου), Interaction Bar, βελτιωμένο Intelligent Personal Assistant, καθώς και η οθόνη Theatre Screen για τους πίσω υπογραμμίζουν τον χαρακτήρα της σημερινής Σειράς 7.

Οδηγοκεντρικό ταμπλό με κυρτή οθόνη Curved Display, Head-Up Display, Manoeuvre Assistant (για “look ma, no hands!” παρκάρισμα και ελιγμούς), Interaction Bar, έτι αναβαθμισμένο iDrive, βελτιωμένο Intelligent Personal Assistant κ.ά. (photo BMW).

Η Theatre Screen είναι μια πανοραμική οθόνη 31,3”, σε διάταξη 32:9 και ανάλυση 8K, που εκτείνεται προς τα κάτω από την οροφή και μεταμορφώνει τον χώρο για τους πίσω σε εποχούμενο κινηματογράφο. Οι δε οδηγός (ελπίζω όχι εν κινήσει) και συνοδηγός μπορούν να χρησιμοποιούν για πρώτη φορά YouTube video-on-demand streaming στην κεντρική οθόνη ελέγχου, ενώ ένα σύστημα κεραίας συμβατό με 5G φροντίζει για συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας.

H νέα Σειρά 7 θα διατίθεται σε όλο τον κόσμο μόνο με μακρύ μεταξόνιο, ήτοι για αγοραστές που θα μεταφέρονται περισσότερο από όσο θα οδηγούν.

Πέρα από το υψηλό επίπεδο άνεσης και το ξεχωριστό σύστημα ψυχαγωγίας, η επιλογή Executive Lounge για τους πίσω επιβάτες, με τη βελτιστοποιημένη θέση ανάκλισης των καθισμάτων και τη νέα επένδυση από δέρμα Merino/κασμιρένιο μαλλί της BMW Individual, συμβάλλει ουσιαστικά στη μεγιστοποίηση της ευεξίας μέσα στο αυτοκίνητο, γράφει εδώ.

Πανοραμική οθόνη Theatre Screen 31,3”, σε διάταξη 32:9 και ανάλυση 8K. Executive Lounge με ανάκλιση καθισμάτων και επένδυση από δέρμα Merino/κασμιρένιο μαλλί της BMW Individual. H «μίνι Rolls-Royce» Σειρά 7 απευθύνεται σε πελάτες που θα μεταφέρονται περισσότερο από όσο θα οδηγούν (photo BMW).

Αντίθετα με τις έξι προηγούμενες γενιές, η νέα Σειρά 7 θα διατίθεται σε όλο τον κόσμο μόνο με μακρύ μεταξόνιο, ήτοι για αγοραστές που θα μεταφέρονται περισσότερο από όσο θα οδηγούν. Σύμφωνα δε με την εταιρεία, το μοντέλο σχεδιάστηκε εξαρχής για μια παγκοσμιοποιημένη αγορά, με αποκλειστικές μάλιστα εκδόσεις για την Κίνα, σημαντικότερη αγορά της BMW – και όχι μόνο της BMW φυσικά.

H τιμή της 740d xDrive ξεκινά από €141.600, ενώ αυτή της i7 xDrive60 από €162.150.

Η νέα Σειρά 7 προσφέρει μια επιλογή από κινητήρες εσωτερικής καύσης, plug-in υβριδικά συστήματα και αμιγώς ηλεκτρική κίνηση. Στην Ελλάδα, η γκάμα περιλαμβάνει προς ώρας δύο μοντέλα, και τα δύο με στάνταρ τετρακίνηση: τη diesel 740d xDrive με ισχύ 299 (πες 300) άλογα και την ηλεκτροκίνητη i7 xDrive60 με 544 και αυτονομία στον λεγόμενο μικτό κύκλο μεταξύ 625 και 592 km.

Δύο μοντέλα προς ώρας για την Ελλάδα: η diesel 740d xDrive με 299 άλογα και η ηλεκτροκίνητη i7 xDrive60 με 544 και αυτονομία μέχρι 625 km. Θα ακολουθήσουν η M760e xDrive με 420 άλογα και η i7 M70 xDrive με δύο ηλεκτροκινητήρες και εκτιμώμενη ισχύ «πάνω από 600 άλογα» (photo Χρήστος Καραγιωργάκης/BMW).

Για όσους τα παραπάνω μεγέθη ισχύος δεν επαρκούν, η Σειρά 7 θα συμπεριλάβει και δύο εκδόσεις BMW M: την άνοιξη, την M760e xDrive με 420 άλογα συν, στιγμιαία, άλλα 40 από ηλεκτροκινητήρα για έντονη επιτάχυνση και, αργότερα φέτος, την i7 M70 xDrive με δύο ηλεκτροκινητήρες –έναν σε κάθε άξονα– και εκτιμώμενη ισχύ «πάνω από 600 άλογα».

Και κάτι ακόμα: αναμενόμενα, ένα μοντέλο «υψηλής προστασίας» βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη για να προστεθεί στη γκάμα εντός του 2023. Σύμφωνα με την εταιρεία, η θωρακισμένη Σειρά 7 πληροί τις απαιτήσεις προσώπων που χρειάζονται ειδική προστασία, συνδυάζοντας τα υψηλά επίπεδα άνεσης και δυναμικής που χαρακτηρίζουν όλη τη γκάμα της νέας Σειράς 7.

Τέλος, η τιμή της 740d xDrive ξεκινά από €141.600, ενώ αυτή της i7 xDrive60 από €162.150. Δείτε περισσότερα για τη νέα BMW Σειρά 7 εδώ.

 

 

Διαβάστε ακόμα: Driven. Opel Astra 1.2 130 HP AT8. Αd Astra per aspera.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top