Τι είδους λάδι να χρησιμοποιεί ο Μπεν Άφλεκ; (Getty Images/Idealimage).

«Σταμάτα! Με τσιμπάς». Συμβαίνει έτσι και πας να τη φιλήσεις. Ιδίως κάτω. Οπότε τι κάνουμε για να μη δυσανασχετεί η κυρία; Ψάχνουμε τρόπο να μαλακώσουμε το μούσι μας. Πώς; Με την αρωγή ελαίων και πομάδων.

Δεν είναι, όμως, μόνον αυτό. Το μούσι, τη σήμερον, δεν είναι μόνον γκομενοπαγίδα, αλλά και εκτροφείο μάκας και βακτηριδίων με υψηλά επίπεδα απορροφητικότητας. Οπότε ένας ακόμα λόγος να χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα λάδια.

Ομολογουμένως, ο ρόλος τους είναι ευεργετικός. Θεωρήστε τα ως ένα είδος κολώνιας, το οποίο όμως διαθέτει το πλεονέκτημα να θρέφει και να αναζωογονεί δέρμα και τρίχα, προσθέτοντας λάμψη και όγκο. Μαλακώνει και ενυδατώνει, μειώνοντας τις φαγούρες, τους ερεθισμούς, τις κοκκινίλες και την ξηροδερμία, διευκολύνοντας το ταγιάρισμα. Και σημαντικό: μειώνει το άγχος.

Πέρα από τις ευεργετικές ιδιότητές τους, τα λάδια προσφέρουν ένα μοναδικό άρωμά, λίαν αρρενωπό.

Τα λάδια για γένια ποικίλλουν. Τα βρίσκεις ως ματζούνια όπου ο κάθε δρυΐδης έχει και τη δική του συνταγή. Συνήθως, είναι ένας συνδυασμός αργανέλαιου, αμυγδαλέλαιου, jojoba, ελαίου κάνναβης… Τα εκχυλίσματα αυτά χρησιμεύουν κυρίως στην ενυδάτωση και τους προστίθενται βιταμίνες όπως η Ε.

Μπορούν επίσης να εμπεριέχουν σε μικρότερες ποσότητες αιθέρια έλαια μέντας, κέδρου, τεϊόδεντρου, σανταλόξυλου και πάει λέγοντας. Πέρα από τις ευεργετικές ιδιότητές τους, όλα τούτα προστίθενται χάρη στο μοναδικό άρωμά τους, λίαν αρρενωπό.

Εφαρμογή

Το να μαλάξουμε το γένι μας με λίγο λάδι και να συνεχίσουμε κανονικά τη μέρα μας είναι ο ορισμός της εσφαλμένης εντύπωσης. Μπορεί να είναι καλύτερο από το τίποτα, αλλά δεν αρκεί.

Πρώτα-πρώτα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι πόροι σας είναι καθαροί και ανοιχτοί. Εξυπακούεται το πρωί, μετά από ένα καυτό ντουσάκι, ή απλώς ρίχνοντας μπόλικο ζεστό νερό στη μάπα σας. Σφουγγίζετε με την πετσέτα.

Σε συνάρτηση του μεγέθους που έχουν τα γένια σας είναι και η ποσότητα του προϊόντος που βάζετε πάνω. Από 3-4 σταγόνες ώς μισή χουφτίτσα είναι μια ασφαλής δοσολογία. Ό,τι απομείνει, περάστε το στα μαλλιά σας αν είναι ξηρά. Μια χτένα βοηθάει στην ισοκατανομή.

Άλλη παρεξήγηση είναι ότι το αποτέλεσμα φέρνει σε λαδοκούλουρο. Δεν ισχύει. Το όλον απορροφάται παντελώς εντός 60λέπτου.

Συχνότητα

Ως προς αυτό, εξαρτάται από το μέγεθος του θάμνου, την επιδερμίδα σας και την έκταση των προβλημάτων σας. Εν γένει, μια φορά τη μέρα αρκεί, αλλά μπορεί να χρειάζονται και δύο και τρεις. Καλόν είναι να έχει προηγηθεί ένα γερό σαπούνισμα, πάντως.

Πειραματιστείτε μεταξύ άλλων με: αργανέλαιο, καστορέλαιο, από κουκούτσια σταφυλιού, λάδι καρύδας, jojoba.

Ειδολογία

Λάδι ευκαλύπτου: Καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη λίστα μας. Έχει όχι μόνον αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, αλλά χαρίζει και ακατανίκητο άρωμα στο μούσι σας. Με μέτρο.

Tea tree: Οι ιδιότητές του είναι γνωστές και μαγικές. Και αντισηπτικές. Θεραπεύει τα κοψίματα από το ξύρισμα, αλλά βοηθάει και την αναγέννηση των θυλακίων της τρίχας.

Από δασική πεύκη: Θαυματουργό. Όχι μόνο για το μούσι. Καταπολεμά την ψωρίαση, τους κνησμούς και τα συμπαρομαρτούντα.

Από βελόνες ελάτης: Μυρωδιά συναρπαστική και ξυλώδης. Μια εξτραβαγκάντσια, αλλά πόσο γοητευτική. Η ποιότητα άριστη για τη δουλειά, χώρια ότι χρησιμοποιείται και στην αρωματοθεραπεία.

Λάδι από κέδρο: Σούπερ! Συν τοις άλλοις, διαθέτει ιχνοστοιχεία που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και ξεφορτώνεται τις τοξίνες.

Από σανταλόξυλο: Μιλάμε για το ωραιότερο άρωμα του κόσμου. Βαρύ βέβαια. Επιπλέον, χαρίζει λάμψη στην επιδερμίδα, ενώ είναι εχθρός της ακμής και άλλων ενοχλητικών δερματοπαθειών.

Αμυγδαλέλαιο: Ίσως το ιδανικό. Μπεμπέ. Τά ‘χει όλα. Κάνει το μούσι σας απαλό, το κάνει ν’ αστράφτει, θρέφει, και εμποδίζει τη δημιουργία σμήγματος.

Εσάνς περγαμόντου: Αντισηπτική, με ασύγκριτο άρωμα. Τέλεια για λιπαρά δέρματα, καλός φίλος κατά της ακμής. Από τα αγαπημένα μου. Συνδυάστε το με αμυγδαλέλαιο.

Άλλα σοβαρά: αργανέλαιο, καστορέλαιο, από κουκούτσια σταφυλιού, λάδι καρύδας, jojoba. Πειραματιστείτε.

Όσο για το ελαιόλαδο, εν προκειμένω δεν αποτελεί πανάκεια. Αφήστε στην άκρη τους ισχυρισμούς της γιαγιάς σας. Δεν απορροφάται καλά και θα νιώθετε σαν χωριάτικη.

 

Διαβάστε ακόμα: Μύσταξ, θα φορεθεί και το 2020.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top