Q&A

Ο Αλέν Ντελόν «ευθύνεται» εν πολλοίς για τη μόδα του ανοιχτού πουκάμισου.

Με τη λευκή χαίτη στον άνεμο και το στενό μαύρο κοστούμι, η φιγούρα του Γάλλου τηλεοπτικού νεοφιλόσοφου Bernard-Henri Levy (BHL) χρόνια τώρα με στοιχειώνει. Εξαιτίας του ορθάνοιχτου λευκού του πουκαμίσου παντός καιρού, θα μπορούσες να τον μπερδέψεις με κάποιο ρομαντικό συγγραφέα του 19ου αι. Κάποιες ήσσονες περιπτώσεις (έως πολύ) θέλουν να τον μιμηθούν και στα καθ’ ημάς.

Όμως, είναι δύσκολο να υποστηρίξεις σε καθημερινή βάση ένα τέτοιο στυλάκι δίχως να φέρνεις στον λαϊκό Τζον Τραβόλτα στο Πυρετός το Σαββατόβραδο.

Εύκολα το μυαλό σου πάει στον φλούφλη της παραλίας, με το πουκάμισο ξεκούμπωτο πάνω σε ξεπουπουλιασμένο στήθος κοτόπουλου.

Καθότι, ένα κουμπί πάνω ένα κουμπί κάτω αρκεί για να εξάρεις ή να θάψεις τη σιλουέτα σου. Για να γίνεις το παράδειγμα προς αποφυγήν του πυροβολημένου «διανοούμενου», του καμακιού α λα Άλντο Ματσιόνε, του αυτοσαρκαζόμενου Κωνσταντάρα ή κάποιου αστείου μοδάτου παγωνιού που πολύ θά ΄θελε να αποτελεί κι εκείνο μέρος του crowd στο Pitti Uomo.

To διέπραξε και ο Μακρόν σε μια στιγμή χαλαρότητας (Φωτογραφία: Soazig de la Moissonnière).

Κι είναι η εικόνα ενός δασύτριχου Μακρόν με 4 κουμπιά ανοιχτά στο πουκάμισο. Γιατί; Είναι στιγμές που το σώμα θέλεις να το μετατρέψεις σε μυστικό όπλο, αρρενωπό, σέξι και ασφαλές. Αυτό του ικανού leader.

Στις άλλες περιπτώσεις δεν έρχεσαι αντιμέτωπος μ’ έναν Αλέν Ντελόν ή έναν Χέλμουτ Μπέργκερ επί λέμβου στο Κάπρι και το Αμάλφι. Ούτε μ’ έναν Σον Κόνερι ή έναν Μπαρτ Ρέινολντς εκεί στα 70’s, αλλά με κάτι δυστυχισμένα πουρά, στο 1,65 μ., σκατόφατσες με πούρο καρφωμένο στο στόμα και μαϊμού ρολόι.

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας… ξεχνούσε να κουμπώσει το πουκάμισό του.

Εύκολα το μυαλό σου πάει στον φλούφλη της παραλίας, με το πουκάμισο ξεκούμπωτο πάνω σε στήθος κοτόπουλου που έχει υποβληθεί σε χαλάουα και μαύρο γυαλί πρωί-βράδυ. Κυκλοφορεί ανάμεσα στις ξαπλώστρες με το πουκαμισάκι νά ‘χει μετατραπεί σε παρεό ανωγείων. Για να ταιριάξει τέλεια στο σκηνικό του ριστοράντε της αστακομακαρονάδας, όπου είναι και ο προορισμός του.

Το φουλ ξεκούμπωτο πουκάμισο είναι ανεκτό μόνο με T-shirt από μέσα.

Το φουλ ξεκούμπωτο πουκάμισο είναι ανεκτό μόνο με T-shirt από μέσα. Δεν πα νά ‘σαστε «δανδής» ή χίπστερ, ράπερ της πλάκας ή χλιμίτζουρας. Ειδάλλως, είναι τσίπικο, είτε με καύσωνα είτε άνευ.

Σον Κόνερι και Τζον Τραβόλτα. Χαρακτηριστικά δείγματα του στυλ «ανοιχτό πουκάμισο».

Ξέρετε ότι κανονικά προκύπτει εκ της διαδικασίας το ξεκούμπωμα. Ότι μπορεί να γίνει κόμπος το πουκάμισο όταν οι συνθήκες το απαιτούν. Ναι, μάγκες, στο ψάρεμα. Και ξέρετε πόσο μπορούν να το κοροϊδέψουν οι γυναίκες όταν είναι δήθεν ξεχασμένο ανοικτό. Περιέργως δε (!), είθισται να συνοδεύεται από κακοδεμένους αφαλούς. Γιατί;

Μάγκες, ένας Crocodile Dundee μόνο στη Μύκονο χρειάζεται. Με κείνο το εντυπωσιακό μαχαίρι.

 

Διαβάστε ακόμα: Άσπρο ή μαύρο πουκάμισο; Η μεγάλη μονομαχία.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top