Πόλο από την Armani Exchange και δεξιά ο Πιρς Μπρόσναν μάς δείχνει πώς  φοράμε ένα μαύρο πόλο.

Τόσο οικείο, τόσο διαδεδομένο, αλλά και συνάμα παρεξηγημένο. Το polo ανήκει σταθερά στην αντρική γκαρνταρόμπα. Τι το κάνει, άραγε, να του συμπεριφερόμαστε με λιγότερη στοργή ή ενθουσιασμό από ένα πουκάμισο; Κι όμως, δεν θα έπρεπε. Αν δούμε την ντουλάπα του… μέσου άντρα θα διαπιστώσουμε το προφανές: διαθέτει ένα ή και περισσότερα πόλο μπλουζάκια.

Αν υπάρχει μια επαρκής εξήγηση για το γεγονός ότι δεν του δίνουμε μεγάλη αξία είναι ότι το έχουμε ταυτίσει με τους αθλητές που φορούν πολύ συχνά τέτοια μπλουζάκια (ειδικά οι τενίστες) ή το έχουμε στο μυαλό μας καταχωρημένο με το καθημερινό ντύσιμο – κάτι σαν την επιλογή που δεν θα δώσεις παραπάνω σημασία. Ε, δεν είναι και πουκάμισο Oxford.

Ναι δεν είναι, αλλά δεν είναι ούτε και ταπεινό t-shirt για να του συμπεριφερόμαστε με τέτοια αδιαφορία. Κι αυτό διότι έχουμε να κάνουμε με ένα ρούχο που, όντως, μπορούμε να το φορέσουμε καθημερινά στη δουλειά ή σε μια βόλτα. Μπορούμε ακόμη και να αθληθούμε φορώντας ένα πόλο, αλλά κι αν το συνδυάσουμε με ένα σακάκι να του προσδώσουμε έναν διαφορετικό αέρα. Είναι, σαν να λέμε, ένα πολυμορφικό ένδυμα που μπορεί να μας καλύψει σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας. Ιδιαιτέρως την άνοιξη και το καλοκαίρι που λόγω ζέστης ένα πουκάμισο μπορεί να μας δεσμεύσει.

Το πόλο είναι διαδεδομένο από τους πιτσιρικάδες που κάνουν σκέιτ έως τους θαμώνες των γιοτ.

Ας δείξουμε, λοιπόν, στο πόλο μπουζάκι μας λίγη περισσότερη αγάπη και δεν θα χάσουμε. Είναι άνετο, αναπνέει καλύτερα το σώμα, είναι για πολλές χρήσεις και στην ουσία δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε πάρα πολύ για να προσθέσουμε λίγους τόνους ανάλαφρου στυλ στη θερινή μας ένδυση. Είναι τυχαίο πως το πόλο είναι διαδεδομένο από τους πιτσιρικάδες που κάνουν σκέιτ έως τους θαμώνες των γιοτ; Προφανώς και υπάρχουν διαφορετικοί τύποι, δεν είναι όλα τα πόλο ίδια, όμως, η φιλοσοφία δεν αλλάζει.

Τι προβληματίζει μόνο; Εκείνα τα πόλο με τα μεγάλα σήματα/αριθμούς/σύμβολα που είναι έτοιμα να καταπιούν το στέρνο σου ή σε κάνουν να φαίνεσαι σαν κινούμενος αλγόριθμος. Επίσης, τα φαντεζί χρώμα δεν βοηθούν. Περισσότερο ρέπουν προς την εκκεντρικότητα και λιγότερο προσφέρουν χάρη.

Φανταστείτε το μαύρο σας πόλο με το ηλιοκαμένο δέρμα σας και ένα μυώδες ρολόι στον καρπό.

Επιλέγουμε σταθερά ένα μαύρο πόλο που μπορεί να φορεθεί άνετα με σακάκι, έχει μια αρχοντιά, άρα μπορεί να λογιστεί και ως αμπιγιέ, ξεβάφει με θαυμαστή χάρη και είναι old time classic. Θα πει κανείς, μαύρο μέσα στο καλοκαίρι; Είναι, όντως, ένα χρώμα που τραβάει πάνω του σαν τον μαγνήτη τον ήλιο. Ναι, αλλά για σκεφτείτε το μαύρο πόλο σε μια βραδινή εκδήλωση.

Φανταστείτε το με ένα λινό σακάκι να κάνει αντίθεση. Φανταστείτε το με το ηλιοκαμένο δέρμα σας και ένα μυώδες ρολόι στον καρπό. Το όλον ανεβάζει την εικόνα σας. Σε αντίθεση με ένα λευκό πόλο που είναι, πώς να το κάνουμε, σαν να περιφέρεται ωσάν μούτσος σε γιοτ πολυτελείας. Θέλουμε κάτι τέτοιο; Σαφώς και όχι.

Μαύρο, λοιπόν, σε σωστές διαστάσεις σύμφωνα με τον σωματότυπό μας, με άνετη πλέξη, λιτό και διακριτικό και προφανώς βαμβακερό για να μπορεί να υπάρχει η κατάλληλη διαπνοή. Μακριά από τον πολυεστέρα που είναι μεν καλός για αθλητικά πόλο, αλλά όχι για την κατάσταση που το θέλουμε εμείς. Αφεθείτε στη χάρη του και δεν θα χάσετε.

 

Διαβάστε ακόμα: Γιατί το καλύτερο T-shirt είναι το σκέτο γκρι.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top