Οι μόλις 50 Wraith Kryptos που κατασκευάστηκαν ενσωματώνουν σε σημεία του εξωτερικού και εσωτερικού κρυμμένα μηνύματα (photo Rolls-Royce).

Η RollsRoyce Wraith Kryptos είναι ένα μοντέλο σαν κανένα άλλο – και όχι μόνο της Rolls-Royce. Εμπνευσμένη από τον απόκρυφο κόσμο της αποκρυπτογράφησης, απευθύνεται σε 50 ανήσυχα μυαλά.

Κάθε μια από τις μόλις 50 Wraith Kryptos ενσωματώνει σε διάφορα σημεία του εσωτερικού και εξωτερικού κρυπτογραφημένα μηνύματα, η αποκρυπτογράφηση των οποίων θα μεταφραστεί σε ένα, σύμφωνα με τη Rolls-Royce, «μοναδικό δώρο ως αναγνώριση του ταλέντου του ιδιοκτήτη» – του πρώτου βέβαια ιδιοκτήτη που θα λύσει τον γρίφο, αλλιώς σιγά το μοναδικό…

Πριν λίγες μέρες, και ενώ τα 50 αυτοκίνητα έχουν ήδη αρχίσει να παραδίδονται στους ευτυχείς τους ιδιοκτήτες, η Rolls-Royce φανέρωσε το πρώτο από τα στοιχεία που θα βοηθήσουν στην αποκρυπτογράφηση. Όπως άλλωστε είχε πει παλαιότερα η δημιουργός της κρυπτογράφησης και εκ των σχεδιαστών της μάρκας, Katrin Lehmann, η εύρεση της «κλείδας» είναι το απαραίτητο πρώτο βήμα προς την αποκάλυψη του μυστικού που κρύβει το αυτοκίνητο.

Κρυπτογραφημένοι χαρακτήρες, που φανερώνονται ιδωμένοι από την κατάλληλη γωνία, υπάρχουν και στο απέριττο ταμπλό. (photo Rolls-Royce)

Και αφού, κατά πως φαίνεται, κανείς από τους κατόχους δεν έχει ακόμα κατορθώσει να τη βρει (την κλείδα) –μπορεί και να ‘χουν και τίποτα δουλειές οι άνθρωποι, ποιος ξέρει;– η Rolls-Royce αναγκάστηκε να την αποκαλύψει – μην πάει χαμένη κι η δουλειά της Fräulein Lehmann, δηλαδή.

Τα κεντήματα στα προσκέφαλα των καθισμάτων περιέχουν κρυπτογραφημένα στοιχεία που, η Rolls-Royce ελπίζει πως, θα βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες να λύσουν τον γρίφο.

Η κλείδα λοιπόν κρύβεται στο Spirit of Ecstasy, το κλασικό αγαλματίδιο-σήμα της μάρκας στα καπό των Rolls-Royce, όπου ήδη αποκρυπτογραφημένοι χαρακτήρες αναμένεται να βοηθήσουν, σαν σε λυσάρι, τους ιδιοκτήτες στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν τους χαρακτήρες που βρίσκονται κρυμμένοι κάπου στα ταμπλό των Wraith Kryptos.

Τα κεντήματα στα προσκέφαλα των καθισμάτων επίσης περιέχουν κρυπτογραφημένα στοιχεία που, η Rolls-Royce ελπίζει πως, θα βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες να λύσουν τον γρίφο. Όσοι δε θεωρούν ότι αποκρυπτογράφησαν το κρυμμένο μήνυμα καλούνται να κάτσουν πάνω σε αναμμένα κάρβουνα, αφού για να στείλουν τα ευρήματά τους στη μάρκα πρέπει να περιμένουν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021.

Οι ραφές στα προσκέφαλα κρύβουν μυστικά. Ο «ουρανός» “Starlight Headliner” των Rolls-Royce έχει εδώ φωτισμό οπτικών ινών για να θυμίζει ροή δεδομένων. Αποκαλυπτόμενο, τo Spirit of Ecstasy… αποκαλύπτει την «κλείδα» για την αποκρυπτογράφηση. (photo Rolls-Royce)

Τέλος, μόνο δυο άνθρωποι στο «σπίτι» της Rolls-Royce, στο Goodwood του West Sussex, γνωρίζουν λέει την ακριβή ακολουθία που χρειάζεται να τηρηθεί για να λυθεί ο γρίφος των Wraith Kryptos: η δημιουργός του και ο CEO της μάρκας, σε σφραγισμένο φάκελο στο χρηματοκιβώτιο του οποίου βρίσκεται η απάντηση.

Θα πεθάνουμε απ’ την αγωνία, λέμε…

 

Διαβάστε ακόμα: Mercedes-AMG A35 4MATIC, ο «Αντεντοκούνμπο» των hatchback.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top