Q&A

Είναι ψευδοδίλημμα αν το πουλόβερ πρέπει να είναι V neck ή με στρογγυλό γιακά. Το ουσιώδες είναι να ξέρουμε με τι πουκάμισο μπορούμε να τα συνδυάσουμε (Credits: The Sartorialist).

Η συζήτηση περί του αν ο γιακάς σε σχήμα V είναι πιο «γεροντίστικος» από τον στρογγυλό δεν είναι παρά μπουρδολογία, κατηγορίας «σε δουλειά να βρισκόμαστε». Το βασικότερο ζήτημα που προκύπτει είναι αν ο γιακάς του πουλόβερ μας ταιριάζει με αυτόν του πουκαμίσου που του έχουμε κοτσάρει από κάτω.

Το πουλόβερ με V γιακά

Επ’ αυτού, θα είμαι κάθετος. Το πουλόβερ με V γιακά αναδεικνύει καλύτερα το ανδρικό παρουσιαστικό. Είναι ο τύπος του πουλόβερ προς τον οποίο πρέπει κατά προτεραιότητα να στραφείτε. Μπορεί, μετά το 2000, να μην πολυείναι πια της μόδας, αλλά αυτό είναι το κόψιμο που κάθεται καλύτερα κι αυτό ασχέτως ηλικίας. Θα εξηγήσω γιατί.

Το σχήμα V αποτελεί τη βάση της ανδρικής φιγούρας. Πάρτε το κοστούμι, το οποίο είναι το πιο formal ρούχο μας. Εκείνο επίσης που, αν είναι καλοραμμένο, υποστηρίζει με τον καλύτερο τρόπο τη σιλουέτα μας, ασχέτως αν είμαστε κοντοί, ψηλοί, αδύνατοι ή εύσωμοι.

Το υφάκι μπορεί να είναι ποιητικό, στυλ έπεα πτερόεντα, άλλως ιπτάμενα ορνίθια.

Το κοστούμι σχηματίζεται από 3 V. Το πρώτο εμφανίζεται όταν το σακάκι είναι κουμπωμένο. Όταν οι αναλογίες του είναι σωστές, τραβάει το βλέμμα όχι στην κοιλιά αλλά στο πρόσωπο. Συνοδεύεται και συνδυάζεται με δυο άλλα V ανεστραμμένα. Τα ένα, κάτω, φέρνει σε θέα το παντελόνι μας. Το άλλο διαγράφεται χάρη στο γιακά του πουκαμίσου μας, είτε με είτε χωρίς γραβάτα.

Το πουλόβερ με V αυτό που κάνει είναι να επαναλαμβάνει αυτό το στάνταρ. Απελευθερώνοντας το λαιμό και κάνοντας θέση για το πουκάμισο, ομορφαίνουμε, κι αυτό πέρα από κάθε αισθητική θεώρηση ή μόδας.

Επιπλέον, ένα τέτοιο πουλόβερ έχει το προσόν να είναι πολυχρηστικό, αφού μπορούμε να το φορέσουμε τόσο με πουκάμισο με κουμπάκια όσο και με μαλακούς γιακάδες που τους παίρνει (και τους σηκώνει) ο άνεμος. Κρατάμε κουμπωμένο το δεύτερο κουμπί. Το βάζουμε ακόμα και ανορθόδοξα με polo, μόνον όμως το καλοκαίρι. Το υφάκι μπορεί να είναι ποιητικό, στυλ έπεα πτερόεντα, άλλως ιπτάμενα ορνίθια.

Το πουλόβερ με στρογγυλό γιακά

Εντάξει. Είναι του συρμού. Μπείτε στο site οποιασδήποτε μάρκας ρούχων και θα δείτε ότι είναι πανταχού παρόν. Γεγονός είναι ότι το πουλόβερ με στρογγυλό γιακά προσφέρεται περισσότερο για παιχνίδισμα μοτίβων, πλέξεων κ.λπ. Επιτρέπει μεγαλύτερη ποικιλομορφία.

Πρόκειται, όμως, για λυκοφιλία. Μπορεί να φαίνεται πιο ευκολοφόρετο, αλλά δεν είναι αλήθεια. Χώρια ότι συχνά ο κίνδυνος να δείχνει κιτσάτο είναι ante portas.

Το μόνο είδος πουκαμίσου που κάθεται κάτω από ένα τέτοιο πουλόβερ είναι το button-down. Ακόμα και τα polos, ξεχάστε τα.

Στην πραγματικότητα, για να είμαστε σίγουροι πως φοράμε σωστά ένα πουλόβερ με στρογγυλό γιακά, πρέπει να το βάζουμε με ένα T-shirt ή τίποτα από κάτω. Και πάλι, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το φανελάκι δεν πρέπει να ξετσουτσουμίζει. Δεδομένου ότι ούτε ο Αργυρόπουλος είμαι ούτε στο γυμναστήριο πάω ούτε τά ‘χω φτιάξει με την Ορσαλία Παρθένη.

Ωστόσο, κόσμος και κοσμάκης επιμένει να το μοστράρει με πουκάμισο. Αυτό είναι άκυρο στις περισσότερες των περιπτώσεων. Το μόνο είδος πουκαμίσου που κάθεται κάτω από ένα τέτοιο πουλόβερ είναι το button-down. Ακόμα και τα polos, ξεχάστε τα.

Και πάλι, για να λειτουργήσει το πάντρεμα, ο γιακάς του πουλόβερ μας δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ φαρδύς ούτε πολύ στενός. Ούτε πολύ ψηλός, ώστε να φαίνεται τουλάχιστον ο γιακάς. Εν ολίγοις, μην είστε nerds. Κάνει κακό στη λίμπιντο.

 

Διαβάστε ακόμα: Δερμάτινο τζάκετ, ένας επαναστάτης του αντρικού στιλ με καλή αιτία.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top