Το πώς υπογράφουμε έχει άμεση σχέση με την προσωπικότητά μας.

    O κανόνας

    Η υψηλή ανάλυση ενός γραφολόγου μπορεί να μας πείσει: οτιδήποτε γράφουμε στο χέρι αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της  προσωπικότητάς μας. Ουδέν κρυπτόν από τον «ήλιο» της γραφής. Το πρόβλημα είναι ότι οι σημερινοί άνθρωποι, ολοένα και περισσότερο, γράφουν λιγότερο στο χέρι.

    Μπορεί η τεχνολογία να έχει υποκαταστήσει τις ακριβές πένες ή τα ταπεινά στυλό, εντούτοις πάντα υπάρχουν στιγμές που δεν θα καταγράψουμε τις σκέψεις μας σε μια οθόνη υπολογιστή ή το κινητό μας. Εκείνες τις φορές που θα χρειαστεί να γράψουμε κάτι ή ακόμη περισσότερο να βάλουμε την υπογραφή μας σε ένα έγγραφο είναι οι πλέοπν δηλωτικές του χαρακτήρα μας.

    Σύμφωνα με την γραφολογία, οι δυσανάγνωστες υπογραφές (αυτές που μοιάζουν με μια μουτζούρα, ή με μια «σκουληκογραμμή») αποκαλύπτουν κάποιον που επιδιώκει την ιδιωτικότητά του και είναι κλειστός χαρακτήρας. Μια πιο ευανάγνωστη υπογραφή δείχνει αυτοπεποίθηση.

    Aπό την άλλη, πολύ συχνά θα πιάσουμε τον εαυτό μας να αλλάζει στυλ γραφής από καιρό σε καιρό. Αυτό συνήθως είναι συνάρτηση της ψυχικής μας διάθεση, ή των διαφορετικών υλικών γραφής.

    Υπάρχουν, ωστόσο, κι άνθρωποι (θαυμαστοί το δίχως άλλο) που όσα χρόνια κι αν περάσουν να καταφέρνουν να κάνουν ολόιδια την υπογραφή τους. Αυτή η σταθερή στο χέρι και τη διάθεση δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητη. Δείχνει μια σιγουριά, μια εμπεδωμένη αίσθηση ατομικότητας που δεν χρειάζεται διόρθωση.

    Οι γραφολόγοι λένε πως υπάρχουν ελάχιστα συμπεράσματα που δεν μπορούν να εξάγουν από τον τρόπο γραφής ενός ατόμου.

    Η υπογραφή είναι η αντανάκλαση αυτού που θέλουμε να δηλώσουμε ως ταυτότητα. Αυτό είμαστε, αυτό θέλουμε να δηλώσουμε μέσω του σχεδιάσματος. Άλλωστε, σχεδόν όλοι μας, από μια ηλικία κι ύστερα έχουμε κάνει διάφορες παραλλαγές της υπογραφής μας προσπαθώντας να βρούμε αυτή που μας αρέσει κι αυτή που ταιριάζει στον χαρακτήρα μας.

    Μπορούμε να φανταστούμε έναν εγωτικό άνθρωπο να έχει μια μικρή, σχεδόν ανεπαίσθητη υπογραφή; Αν παρατηρήσει κανείς τις υπογραφές σημαντικών ανδρών θα διαπιστώσει πως ο σιδηρόδρομος που σχεδιάζουν έχει άμεση αντανάκλαση στο μεγαλείο που φέρουν. Τίποτα δεν υπάρχει μόνο για να υπάρχει. Κάτι σημαίνει σε δεύτερο επίπεδο.

    Για να επικαλεστούμε πάλι τους γραφολόγους, υπάρχουν ελάχιστα συμπεράσματα που δεν μπορούν να εξάγουν από τον τρόπο γραφής ενός ατόμου. Από ζητήματα φυσιολογίας, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, μέχρι χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, όπως η κυριαρχία, η επιθετικότητα και η σχιζοφρένεια, ένας γραφολόγος μπορεί να «διαγνώσει» τα πάντα από ένα σας χειρόγραφο και μόνο. Πόσο μάλλον από την υπογραφή του ατόμου.

    Τα πάντα, από το μέγεθος των γραμμάτων σας και το πόσο κοντά είναι η μία λέξη στην άλλη, μέχρι το σχήμα των γραμμάτων και η πίεση επάνω στο χαρτί μπορούν να αποκαλύψουν περίπλοκες λεπτομέρειες της προσωπικότητάς μας.

    Σε τελική ανάλυση: προσέχουμε πού βάζουμε την υπογραφή μας, αλλά και ποια είναι η υπογραφή μας.

    Η IWC ξεκίνησε να φτιάχνει το πρώτο pilot ρολόι της στα μέσα της δεκαετίας του ’30. Εδώ ταιριάζει απόλυτα με τον εκλεκτό φάκελο από το πρόσφατο The Artisans που είχε διοργανώσει το Αndro.

    Το ρολόι

    H IWC, κατά τη διάρκεια της φημισμένης έκθεσης SIHH 2019, εμφάνισε διάφορα pilot ρολόγια. Μια σειρά, όμως, εξ αυτών τράβηξε αμέσως το ενδιαφέρον των ρεκτών του είδους. Ήταν η σειρά Spitfire που περιλάμβανε δύο εξαιρετικά κομμάτια φτιαγμένα από μέταλλο και μπρούντζο. Η μόνη διαφορά τους ήταν στο υλικό και στο χρώμα της κάσας.

    Ένα από στοιχεία που κάνουν το ΙWC Pilot’s Watch Chronograph Spitfire ιδιαίτερο είναι ότι καταφέρνει να παντρεύει τις εξελίξεις στην τεχνολογία της ωρολογοποιίας με τα vintage στοιχεία. Είναι μια win-win συνθήκη. Το συγκεκριμένο έχει την απαραίτητη ισορροπία για να αγαπηθεί: είναι ένα καλό μέγεθος, εξαιρετικό μηχανισμό και διάφορες μικρολεπτομέρειες που του προσδίδουν περιπετειώδη χάρη. Είναι τόσο κλασικό, όσο και μοντέρνο σε ισόποσες δόσεις.

    Δεν γίνεται να μην εντυπωσιαστείς από τον τριπλό χρωματικό συνδυασμό: καφέ λουράκι, μπρονζέ θήκη και πράσινο λαδί στο καντράν. Πρόκειται για ασφαλή συνδυασμό, απόλυτα γήινο. Συμβολίζει θα έλεγε κανείς την αίσθηση της σιγουριάς, ότι πατάς κάπου στέρεα κι από αυτή τη βάση μπορείς να ξεκινήσεις το πιλοτάρισμα. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ανήκει στην κατηγορία των Pilot Watches.

    Η Spitfire κολεξιόν γεννήθηκε το 2003 και έκτοτε μας έχει δώσει εκλεκτά δείγματα.

    Για την ιστορία: η IWC ξεκίνησε να φτιάχνει το πρώτο pilot ρολόι της στα μέσα της δεκαετίας του ’30. Ως εκ τούτου διαθέτει το απαραίτητο konow how για την ιδιαίτερη φύση αυτών των ρολογιών. Εκείνα τα πρώτα ρολόγια είχαν φτιαχτεί για τις ανάγκες της πολιτικής αεροπορίας και διέθεταν αντιμαγνητικά στοιχεία, αλλά και αντοχή στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Η Spitfire κολεξιόν γεννήθηκε το 2003 και έκτοτε μας έχει δώσει εκλεκτά δείγματα. Φυσικά, η σχέση που έχει με το γνωστό αεροπλάνο της British Royal Air Force, το Spitfire, είναι καταδηλωτική και άμεση.

    Τούτη η νέα εκδοχή του Spitfire έρχεται με ένα ρολόι διαμέτρου 41mm με μπρονζέ περίγραμμα (επαναλαμβάνουμε: υπάρχει και στην εκδοχή του ατσαλιού). Το ρολόι είναι στις σωστές διαστάσεις θα έλεγε κανείς: μεγάλο για να είναι ευδιάκριτο και αρκετά μικρό για να εφαρμόζει σε καρπούς που δεν μοιάζουν σε χοντρά κλαδιά δέντρου. Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να φορεθεί σε αρκετούς ανδρικούς καρπούς.

    Η στιβαρότητά του προέρχεται από αυτή ακριβώς τη θαυμαστή λιτότητα που δεν είναι προσχηματική.

    Αυτό που δεν γίνεται να μην παρατηρήσει κανείς είναι οι απλές γραμμές του ρολογιού: τίποτα το περιττό δεν το συνθέτει. Η στιβαρότητά του προέρχεται από αυτή ακριβώς τη θαυμαστή λιτότητα που δεν είναι προσχηματική, αλλά έχει να κάνει με τη λειτουργικότητα (δεδομένη εξαιτίας της τεχνολογίας που ακολουθεί πιστά η IWC), αλλά και την ατόφια ανδρική χάρη. Δείτε επίσης την κούρμπες των κουμπιών στα δεξιά, τα ευδιάκριτα χρονόμετρα που υπάρχει στο ακριβώς και το μισάωρο (εξού και λείπουν οι αριθμοί 12 και 6), δείτε τη χρωματική αντίθεση των δεικτών σε σχέση με το ζεστό λαδί του καντράν.

    Όλες αυτές οι αντιθέσεις, αν τις παρατηρήσει κανείς προσεκτικά θα διαπιστώσει πως όχι μόνο δεν λειτουργούν ανασχετικά, αλλά φτιάχνουν ένα παζλ ολότελα συνθετικό και ουσιαστικό.Το ρολόι αντέξει 46 ώρες, άρα δεν έχετε να πονοκεφαλιάζεται για το αν θα σταματήσει άμεσα, ενώ αντέχει σε 6 bar κάτω από το νερό.

    Η vintage αισθητική του μάς επιτρέπει να το φορέσουμε με λινό σακάκι και καπέλο Fedora, αλλά γιατί όχι και με δερμάτινο τζάκετ; Επειδή ακριβώς κουβαλάει τα δικά του χρώματα δεν χρειάζεται να δημιουργήσουμε περισσότερη «φασαρία». Ενα μονόχρωμο πουκάμισο θα το αναδείξει ακόμη περισσότερο. Κι εδώ η λιτότητα είναι το μέτρο των πραγμάτων.

     

    //ΙNFO
    Φωτογράφιση – Styling: Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης.
    Πένα: Montblanc (Τzannes)
    Ρολόι: IWC – Pilot’s Watch Chronograph Spitfire

     

    Διαβάστε ακόμα: Η επιλογή των γυαλιών μας – ποιοι θέλουμε να είμαστε;

     

     

    x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

    Button to top