Το Super Chronomat διατίθεται σε τρεις εκδόσεις.

  Μπορεί ένα σπορ ρολόι να είναι ταυτόχρονα και κομψό; Θα χρειαστεί να ανατρέξουμε στην πρόσφατη ιστορία του οίκου Breitling για την απάντηση. Συγκεκριμένα να μεταφερθούμε στο 1984, οπότε και η ελβετική μανουφακτούρα παρουσίασε το πρώτο της Chronomat.

  Αυτή η κίνηση-αιχμής σηματοδότησε την επιστροφή των μηχανικών ελβετικών ρολογιών, μετά τα ρολόγια quartz που είχαν κυριαρχήσει στην αγορά καθ’ όλη τη δεκαετία του 1970. Το εντυπωσιακό νέο μηχανικό ρολόι αποδείχθηκε νικητής – προκαλώντας τα πολύ λεπτά quartz με τις τολμηρές αναλογίες του και έγινε σύμβολο της εποχής του.

  Όλοι οι μετρητές του χρονογράφου δημιουργούν αντίθεση σε ασημί χρώμα.

  Στην ουσία, το Chronomat βοήθησε την Breitling να γιορτάσει τα εκατό χρόνια της με στυλ, σηματοδοτώντας την επιστροφή του μηχανικού χρονογράφου στον οποίο η μάρκα είχε χτίσει την παγκόσμια φήμη της. Αυτή η τεχνολογική κληρονομιά, σε συνδυασμό με ιδιαίτερα κομψούς σχεδιαστικούς κώδικες, έκανε το Chronomat το απόλυτο σπορ-κομψό ρολόι της εποχής του.

  Βασική έμπνευση είναι το ρολόι Frecce Tricolori που δημιούργησε η Breitling για τους επιτυχημένους στόλους της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας το 1983.

  Kι αν όλα αυτά μπορεί να τα κάνει ένα Chronomat, φανταστείτε τι μπορεί να κάνει το Super Chronomat. Εχουμε να κάνουμε με ένα ρολόι που είναι εμπνευσμένο από το ρολόι Frecce Tricolori που δημιούργησε η Breitling για τους επιτυχημένους στόλους της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας το 1983. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί το Super Chronomat. Ενα ολοκληρωμένο σπορ ρολόι που παραμένει αρκετά κομψό για όλες τις ώρες της ημέρας.

  «Με αυτό το ρολόι θα κάνετε εντύπωση χωρίς να το πολυσκεφτείτε», λέει ο CEO της Breitling, Georges Kern. «Το Super Chronomat θα τα βγάλει πέρα σε κάθε αποστολή, χωρίς να κάνετε κανένα συμβιβασμό στο στυλ σας». Σοφόν το σαφές.

  Προσέξτε την έκδοση που είναι ένας πλούσιος συνδυασμός καφέ καντράν και στεφάνης σε κάσα από κόκκινο χρυσό 18 καρατιών.

  Όπως και στο αυθεντικό Chronomat, οι ενδείξεις της στεφάνης που προεξέχουν προστατεύουν τον κρύσταλλο από ζαφείρι. Αυτές που βρίσκονται στις θέσεις 3 και 9 είναι εναλλάξιμες, οπότε ο χρήστης μπορεί να τις χρησιμοποιήσει για αντίστροφη μέτρηση αλλά και καταμέτρηση χρόνου. Με κάσες 44 χιλιοστών, η συλλογή Super Chronomat είναι η πιο τολμηρή του είδους της. Τα βασικά νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια στεφάνη από ανοξείδωτο ατσάλι με ένθετη κεραμική επίστρωση – η πρώτη σε ρολόι Chronomat – συν την επιλογή ενός μπρασελέ από καουτσούκ, εμπνευσμένο από τα Rouleaux ή του εμβληματικού μεταλλικού μπρασελέ της Breitling με κούμπωμα πεταλούδας. Το καινούργιο λουράκι από καουτσούκ δημιουργείται με υπερσύγχρονες τεχνικές έγχυσης. Οι τρεις ξεχωριστές υφές του – ματ, λεία και πλέξη – δίνουν αξιοσημείωτη διάσταση στις λεπτομέρειες του.

  Το Super Chronomat 44 four-year calendar διαθέτει ένα ημερολόγιο που χρειάζεται προσαρμογή μόνο μία φορά κάθε δίσεκτο έτος.

  Το Super Chronomat B01 44 διατίθεται σε τρεις εκδόσεις. Δύο εγκλείονται σε κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι με μπλε ή μαύρους συνδυασμούς καντράν και στεφάνης. H τρίτη είναι ένας πλούσιος συνδυασμός καφέ καντράν και στεφάνης σε κάσα από κόκκινο χρυσό 18 καρατιών. Όλοι οι μετρητές του χρονογράφου δημιουργούν αντίθεση σε ασημί χρώμα και τροφοδοτούνται από τον μηχανισμό κατασκευής Breitling, Manufacture Caliber 01 με πιστοποίηση COSC, ο οποίος παρέχει περίπου 70 ώρες αποθέματος ισχύος. Αυτό το Super Chronomat είναι αδιάβροχο έως τα 200 μέτρα.

  Το Super Chronomat είναι αδιάβροχο έως τα 200 μέτρα.

  Για όσους θέλουν κάτι ακόμα πιο ιδιαίτερο, υπάρχει μια έκδοση σε μαύρo καντράν με ένδειξη UTC ενσωματωμένης στο μπρασελέ Rouleaux. Ιδιαιτέρως, στο UTC – Universal Time Coordinated, μέσω αυτού του υπό-καντράν, μπορείτε να παρακολουθείτε μια δεύτερη ζώνη ώρας. Αυτή η ιδιαίτερη λειτουργία χρονολογείται στην Breitling από τη δεκαετία του 1980.

  Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το Super Chronomat 44 four-year calendar διαθέτει ένα ημερολόγιο που χρειάζεται προσαρμογή μόνο μία φορά κάθε δίσεκτο έτος – ή κάθε 1461 ημέρες. Έρχεται σε δύο εκδόσεις: μαύρο καντράν με μετρητές χρονογράφου στο ίδιο χρώμα, στεφάνη από ανοξείδωτο ατσάλι με μαύρη κεραμική επίστρωση και στοιχεία από κόκκινο χρυσό 18κ. ή μπλε καντράν με μπλε μετρητές χρονογράφου και στεφάνη σε κόκκινο χρυσό 18κ. με μπλε κεραμική επίστρωση. Ανθεκτικό στο νερό έως τα 100 μέτρα, αυτό το ρολόι τροφοδοτείται από τον μηχανισμό Breitling Caliber 19, έναν χρονογράφο με πιστοποίηση COSC και ημερολόγιο που έχει ενδείξεις ημέρας, ημερομηνίας, μήνα και φάσης σελήνης.

   

  Διαβάστε ακόμα: Breitling Premier B09 Chronograph 40 – το φιστικί (!) καντράν του μας κέρδισε.

   

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top