Βάσει του αρχικού σχεδιασμού, ο χώρος ήταν ένα διαμέρισμα 150 τετραγωνικών.

  Οι Urban Soul Project σχεδίασαν το νέο τους γραφείο στην Αθήνα. Το γραφείο βρίσκεται σε ισόγειο πολυκατοικίας στην οδό Λυκαβηττού, στο Κολωνάκι. Η προσαρμογή του διαμερίσματος σε χώρο γραφείων διατήρησε στο βαθμό που ήταν δυνατό τα παλιά και αυθεντικά στοιχεία του διαμερίσματος, συνδυάζοντάς τα με σύγχρονα υλικά, φόρμες και χρώματα.

  Τα σχέδια της πολυκατοικίας είναι από το 1947 και τα υπογράφουν οι Εμμανουήλ Βουρέκας και ο Ρένος Κουτσούρης.

  Πρόκειται για πολυκατοικία που υπογράφουν σύμφωνα με σχέδια του 1947, ο Εμμανουήλ Βουρέκας και ο Ρένος Κουτσούρης. Βάσει του αρχικού σχεδιασμού, ο χώρος ήταν ένα διαμέρισμα 150 τετραγωνικών με 2 υπνοδωμάτια στην πλευρά του δρόμου, χώλ, σαλόνι και τραπεζαρία.

  Το λευκό χρώμα κυριαρχεί σε τοίχους, δάπεδα και στα έπιπλα του open space.

  Ενας μεταβατικός χώρος (όφφις/γραφείο και κελάρι, όπως αναφέρονται στην αρχική κάτοψη) συνέδεε τους χώρους με την κουζίνα και το δωμάτιο υπηρεσίας με ενσωματωμένο WC στην όψη προς τον ακάλυπτο.

  Σήμερα, στον μπροστινό χώρο χωροθετούνται το meeting room και το directors’ office του γραφείου, ενδιάμεσα οι χώροι των open offices με 19 θέσεις εργασίας και πίσω οι χώροι κουζίνας και αποθήκης υλικών.

  Τα έπιπλα που έχουν σχεδιαστεί για το χώρο, ακολουθούν τη λογική της “αντίθεσης στο παλιό”.

  Παντού υπάρχουν λεπτομέρειες από δέρμα και μάρμαρο, ενώ κυριαρχεί το λευκό χρώμα.

  Ειδική συνθήκη του γραφείου αποτελεί η ύπαρξη του γκαράζ, που αποφασίστηκε να ενωθεί με τον γραφειακό χώρο και λειτουργεί ως σημείο πρόσβασης με αυτοκίνητο κατευθείαν στο meeting room αλλά και ως έκθεση υλικών (material palette room). Κομμάτι του γκαράζ προς το δρόμο, κλείνει με ηλεκτρικό στόρι λίγο πίσω από το όριο της όψης και δημιουργεί βιτρίνα προς το δρόμο.

  Η προσαρμογή του διαμερίσματος σε χώρο γραφείων διατήρησε στο βαθμό που ήταν δυνατό τα παλιά και αυθεντικά στοιχεία του διαμερίσματος, συνδυάζοντάς τα με σύγχρονα υλικά, φόρμες και χρώματα. Το λευκό χρώμα κυριαρχεί σε τοίχους, δάπεδα και στα έπιπλα του open space αλλά για τις οροφές και τα “μοναδικά” έπιπλα έχουν επιλεγεί διαφορετικά χρώματα.

  Η προσαρμογή του διαμερίσματος σε χώρο γραφείων διατήρησε στο βαθμό που ήταν δυνατό τα παλιά και αυθεντικά στοιχεία του διαμερίσματος.

  Τα έπιπλα που έχουν σχεδιαστεί για το χώρο, ακολουθούν τη λογική της “αντίθεσης στο παλιό” και είναι η μεταλλική βιβλιοθήκη της εισόδου, η μαύρη ραφιέρα στο meeting room με λεπτομέρειες από δέρμα και μάρμαρο, το μαρμάρινο τραπέζι του meeting room και το τρίγωνο τραπέζι στο directors’ office.

  Σε όλες τις περιπτώσεις, χρησιμοποιούνται καμπύλες φόρμες και λεπτές μεταλλικές επιφάνειες. Στην κουζίνα, το μωσαϊκό στο δάπεδο, τα έπιπλα και ο μαρμάρινος νεροχύτης διατηρήθηκαν ως είχαν και τοποθετήθηκε smoked καθρέφτης που δημιουργεί ενδιαφέρουσες αντανακλάσεις και δίνει βάθος στο χώρο.

   

  Φωτογραφίες: Kimberley Powell
  ⇒ Για περισσότερα επισκεφθείτε το archisearch.gr.

   

  Διαβάστε ακόμα: Villa H. Eνα γεωμετρικό παιχνίδι με θέα στον ελαιώνα της Μεσσηνιακής Μάνης.

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top