Burgers με πολύ σωστά μπριοσένια ψωμάκια. (Φωτό: Alex Antoniadis).

Ως γνωστόν WTF σημαίνει What The Fuck δηλαδή «τί στην ευχή;», κάτι που αναφωνούμε καθημερινά, ειδικά όταν παρατείνονται τα λοκντάουν και ενημερωνόμστε ότι «οι επόμενες 2 εβδομάδες θα είναι κρίσιμες». Σημαίνει όμως και What The Food, όπως τιτλοφορείται το νέο, ζουμερό πρότζεκτ του Warehouse ή μάλλον των Warehouses (εκτός από το πετυχημένο στέκι στα Εξάρχεια έχει Warehouse και στο ΚΠΙΣΝ και στο Σύνταγμα -με έξυπνες επιλογές σε αφρώδεις οίνους). What The Food, ή, σε ελεύθερη μετάφραση, τί θα φάμε απόψε;

Εδώ που τα λέμε, πάλι burger θα φάμε; Σα να έχουν μαζευτεί πολλά μπεργκεράδικα τα τελευταία χρόνια… Όμως: Επειδή το Warehouse έχει ήδη μια πιο δημιουργική προσέγγιση στην κουζίνα της ναυαρχίδας του στη Μαυρομιχάλη, δικαιούται στο νέο ντελιβεράδικο πρότζεκτ του, να δώσει ορθά – κοφτά στο λαό αυτό που ο λαός λαχταράει: Bugers, πίτσες και ζυμαρικά. Τα δοκιμάσαμε και είναι καλοφτιαγμένα.

Σοβαρές πίτσες. Στο επίκεντρο, η λεπταίσθητη Buffala. (Φωτό: Alex Antoniadis).

Να ξεκινήσουμε δικαιωματικά από τα burgers, το κρέας των οποίων δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με το πολύ αξιόλογο burger (με το παλαιωμένο cheddar) του -εστιατορίου- Warehouse, αλλά βέβαια είναι και αρκετά οικονομικότερα (μισή τιμή από του εστιατορίου). Επίσης, για τους σκληροπυρηνικούς: Στο εστιατόριο δεν έχει πατάτες, ενώ στο WTFαγάδικο έχει, και μάλιστα με παρμεζάνες, μπέϊκον, πιπέρια και άλλα ερεθιστικά πασπαλίσματα.

Που είχαμε μείνει; Όλα τα burgers είναι φτιαγμένα με λαχταριστό μπριοσένιο ψωμάκι (από τα καλύτερα της πιάτσας) και έχουν ισορροπημένα παραγεμίσματα: Ωραία καραμελωμένα κρεμμύδια, αλμυρό παστράμι, τηγανητό αυγό, νόστιμο τσάτνεϊ με μπέϊκον, σάλτσα γκοργκοντζόλα (θα τη θέλαμε λίγο πιο έντονη) και άλλα.

Στο veggie burger χρησιμοποιούν τεχνολογικό μπιφτέκι τύπου Impossible Foods ή Beyond Meat που αντιγράφει σε άρωμα, γεύση και -το εντυπωσιακότερο- σε υφή, το κρέας.

Διαφορετικό ψωμάκι (κάτι μεταξύ τζιαπάτας και bao) έχει το veggie burger το οποίο αν το παραγγείλετε είναι πιθανόν να καλέσετε στο μαγαζί για να διαμαρτυρηθείτε ότι σας έβαλαν κρέας: Αντί για κάποιο μουλιασμένο και τηγανισμένο «μαξιλαράκι» λαχανικών, χρησιμοποιούν τεχνολογικό μπιφτέκι τύπου Impossible Foods ή Beyond Meat που αντιγράφει σε άρωμα, γεύση και -το εντυπωσιακότερο- σε υφή, το κρέας. Άλλοι θα το εκτιμήσετε διότι πραγματικά μοιάζει σάρκινο, άλλοι θα πάθετε cognitive dissonance (γνωστική ασυμφωνία) γιατι δεν θα ξέρετε τί τρώτε, αφού διαφορετικό θα είναι το ερέθισμα στο μάτι και στη γλώσσα, και διαφορετική η πληροφορία του εγκεφάλου.

Είμαστε της άποψης ότι η pasta δεν «ταξιδεύει» πολύ καλά, άρα δεν προσφέρεται για delivery. Τούτου λεχθέντος, αν λαχταράτε ζυμαρικά, στο WTF τα φτιάχνουν απλά και καλά. (Φωτό: Alex Antoniadis).

Τα ορεκτικά περιλαμβάνουν φαλάφελ με dressing μέλι και ταχίνι, σαλάτα burrata με χαρουποπαξιμάδια και ντοματίνια (παραλλαγή στο σουξέ του Oinoscent), αλλά και πολύ καλά, σαρκώδη nuggets κοτόπουλου με ελαφριά κρούστα από γιαπωνέζικη γαλέτα panko και καλή -όχι προκάτ- γλυκόξινη σάλτσα.

Και περνάμε στις ισορροπημένες πίτσες. Όλες έχουν σοβαρό μαστιχωτό ζυμάρι, δεν είναι πνιγμένες στη σάλτσα και στολίζονται με ποιοτικά toppings. Εμείς δοκιμάσαμε την Bufala, μια ενισχυμένη μαργαρίτα με μοτσαρέλα που ευωδίαζε βουβαλίσιο γάλα, και την θαυμάσια πικάντικη με λουκάνικο salsiccia, καυτερή πάστα nduja, μερικές «ριξιές» γιαούρτι και άψογα λεπτοκομμένο κρεμμύδι.

Δοκιμάστε τα σαρκώδη nuggets κοτόπουλου με ελαφρά κρούστα από γιαπωνέζικη γαλέτα panko και καλή -όχι προκάτ- γλυκόξινη σάλτσα.

Στις ιταλικές γεύσεις μπορείτε να προσθέσετε και 4 επιλογές ζυμαρικών (Caprese, Αglio e Olio, Amatriciana και Καρμπονάρα -δημαγωγική, με κρέμα). Είμαστε της άποψης ότι η pasta δεν «ταξιδεύει» πολύ καλά, άρα δεν προσφέρεται για delivery. Τούτου λεχθέντος, αν λαχταράτε ζυμαρικά, στο WTF τα φτιάχνουν απλά και καλά.

Για γλυκό, δοκιμάσαμε την τάρτα brownie, η οποία μας φάνηκε μονοδιάστατη. Θα επανέλθουμε για το calzone Snickers: Φουσκωτή πίτσα – μισοφέγγαρο με σφραγισμένο ζυμάρι, γεμιστή με φυστικοβούτυρο, τυρί κρέμα, σοκολάτα γάλακτος και butterscotch miso. Ζημιά.

 

//What The Food
Δ: Πεισιστράτου 4-6, Καλλιθέα
Τ: +30 2109417495
Μ: [email protected]

 

Διαβάστε ακόμα: Silvia Pro, η κορυφαία μηχανή espresso για το σπίτι.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top