I went to the woods because I wished to live deliberately, to front only the essential facts of life, and see if I could not learn what it had to teach, and not, when I came to die, discover that I had not lived.

Henry David Thoreau (12.07.1817 - 06.05.1862)

Του λιναριού τα πάθη Κατ’ εξοχήν καλοκαιρινό φαγητό, τότε που οι πιπεριές και οι ντοµάτες είναι στα καλύτερά τους, το πηλιορείτικο σπετζοφάι έχει κατά καιρούς υποφέρει στα χέρια της υπόλοιπης Ελλάδας. Το έχω δοκιµάσει µε κόκκινες και κίτρινες πιπεριές, µε κολοκύθια, ακόµη και µε λουκάνικα... Περισσότερα
Αυτό είναι το αληθινό «σπετζοφάι», από την Ελένη Ψυχούλη
Νίκος-Αλέξης Ασλάνογλου, «Πρόσφυγες στην άμμο» Νύχτωνε στην Ελ Μίνα και πυκνή σιωπή ανέβαινε απ’ τη μεριά της θάλασσας κι αντάμωνε το κάστρο· ολημερίς ξαπλώνονταν αμίλητο και σκυθρωπό σα μουδιασμένο ζώο Τότε ξεχώρισα ήχο πνιχτό καθώς το φύλλο που τσαλακώνεται μέσα σε χέρια ανάρμοστα γρατσούνισμα σε... Περισσότερα
Top 10 ποιήματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες
Τάσος Λειβαδίτης, «Χρυσάνθεμα» Φθινόπωρο ήσυχο, αφηρημένο – τα φύλλα θα ’λεγες πέφτουν από μιάν άλλη ζωή και μόνο τα χρυσάνθεμα επιμένουν, σαν τις πλάνες μας. Είμαι μόνος, η κάμαρα άδεια και δεν έχω παρά ένα μοναδικό στόμα για τόσα χαμένα πράγματα. (Από τη συλλογή «Εγχειρίδιο... Περισσότερα
Το φθινόπωρο των ποιητών
Σαρδέλες μαρινάτες με κάππαρη και κρίταμα, από τον Νίκο Μιχαήλ Υλικά (για 2 άτομα) 500 γρ. φρέσκες σαρδέλες 100 γρ. κάππαρη 100 γρ. κρίταμα Λίγο ελαιόλαδο Λίγο ξίδι Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Εκτέλεση – Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις σαρδέλες. Αφαιρούμε το κεφάλι τους και το... Περισσότερα
Top 5 συνταγές των σεφ με σαρδέλες