Έμπνευση από το παρελθόν, συνομιλία με το παρόν. Το Loft στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας δείχνει το… δρόμο της έμπνευσης.

  Μετά τις 10+1 ωραιότερες κατοικίες στην Ελλάδα κατά το 2020, η συντακτική ομάδα του Archisearch.gr αποχαιρετά το 2020 επιλέγοντας τα Top10+1 Ιnteriors του τρέχοντος έτους. Παρουσιάζει δέκα και ένα επιλεγμένα διαμερίσματα στην Ελλάδα και την Κύπρο που κατάφεραν να ξεχωρίσουν για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους προσέγγιση.

  Στην θρυλική Μπλέ Πολυκατοικία, ένα από τα πλέον εμβληματικά κτίρια του ελληνικού μοντερνισμού.

  1. Διαμέρισμα στην «Μπλε Πολυκατοικία» στα Εξάρχεια, Cadu Architecs

  Το αρχιτεκτονικό γραφείο Cadu Architects ανακαίνισε διαμέρισμα 4ου ορόφου στην θρυλική Μπλέ Πολυκατοικία, ένα από τα πλέον εμβληματικά κτίρια του ελληνικού μοντερνισμού, τοποθετημένο στην πλατεία Εξαρχείων.


   

  Eνα κατάστημα που μετατράπηκε σε κατοικία.

  2. Τhe den, Studiomateriality

  Το αρχιτεκτονικό γραφείο Studiomateriality μετέτρεψε ένα κατάστημα σε μία πολύπλευρη κατοικία, γεμάτη διάθεση, καλλιτεχνική φλόγα και χρώμα.


   

  Eνα διαμέρισμα για μια τετραμελή οικογένεια, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

  3. Slender Apartment, Urban Soul Project

  Το αρχιτεκτονικό γραφείο Urban Soul Project σχεδίασε το Slender Apartment, ένα διαμέρισμα για μια τετραμελή οικογένεια, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, ορίζοντας τη διαχείριση της θέας ως τη βασική παράμετρο του σχεδιασμού.


   

  Μίας παλιά βιοτεχνία μετατράπηκε σε σύγχρονη κατοικία.

  4. Loft στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, FLUX office

  Στον χώρο μίας παλιάς βιοτεχνίας, που καταλαμβάνει τον τελευταίο όροφο ενός κτιρίου γραφείων, στην καρδιά του Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου της Αθήνας, το αρχιτεκτονικό γραφείο FLUX office σχεδίασε εκ νέου μία κατοικία, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των νέων χρηστών δημιουργώντας έναν διαμπερή, ανοιχτό, φωτεινό χώρο ελεύθερης κάτοψης.


   

  Παράδειγμα για το πώς συνδυάζεται η λειτουργικότητα με την προσωπικότητα του πελάτη.

  5. Διαμέρισμα στο Κολωνάκι, Cluster Architects

  Τοποθετημένο σε μία από τις πιο κομψές συνοικίες της Αθήνας, το ανακαινισμένο διαμέρισμα από τους Cluster Architects αποτελεί παράδειγμα για το πώς συνδυάζεται η λειτουργικότητα με την προσωπικότητα και εκκεντρικότητα του πελάτη.


   

  Ένα παρατημένο υπόγειο μετατράπηκε σε σύγχρονη κατοικία.

  6. Διαμέρισμα στον Λυκαβηττό, SOUTH architecture

  Το αρχιτεκτονικό γραφείο SOUTH architecture επανασχεδίασαν ένα άδειο και αχρησιμοποίητο διαμέρισμα, ένα παρατημένο υπόγειο ενός Αθηναϊκού συγκροτήματος διαμερίσματος στο βόρειο τμήμα του λόφου του Λυκαβηττού.


   

  Ένα διαμέρισμα της δεκαετίας του ’60 σε μοντέρνα εκδοχή στο Παγκράτι.

  7. Διαμέρισμα στο Παγκράτι, Hiboux Architecture

  Το αρχιτεκτονικό γραφείο Hiboux Architecture ανακαίνισε το Pangrati Apartment στο Καλλιμάρμαρο, με κεντρική ιδέα την διατήρηση των τυπικών λειτουργικών στοιχείων ενός διαμερίσματος της δεκαετίας του ’60 σε συνδυασμό με την υιοθέτηση λεπτομερειών και αντικειμένων του μεσοπολέμου.


   

  Εμπνευση από τη χρωματική παλέτα του Wes Anderson.

  8. Polychrome Flat, Amalgama Architects

  Το γραφείο Amalgama Architects σχεδίασαν το Polychrome Flat σε ένα κτίριο του 1930 στην Αθήνα, αντλώντας έμπνευση από τη χρωματική παλέτα του Wes Anderson.


   

  Απόλυτη επανασύνθεση της αρχικής δομής και ευελιξία στους χώρους που δημιουργήθηκαν.

  9. Διαμέρισμα στη Γλυφάδα, Επίκυκλος/Έλενα Κρινή

  Ένα ξεχωριστό και απόλυτα λειτουργικό διαμέρισμα στη Γλυφάδα. Μία πλήρης ανακαίνιση, σχεδιασμένη από την Έλενα Κρινή, με βασικό στοιχείο την απόλυτη επανασύνθεση της αρχικής δομής και την ευελιξία των χώρων από την Επίκυκλος.


   

  Έμπνευση και λιτότητα.

  10. Διαμέρισμα στο Ελληνικό, KKMK Architects

  Οι KKMK Architects ανακαίνισαν το διαμέρισμα ενός ζευγαριού μουσικών στο Ελληνικό δημιουργώντας ένα άνετο και εμπνευστικό χώρο κατοίκησης για την κοινή ζωή του ζευγαριού.


   

  Μια άκρως λειτουργική ανακαίνιση σε διαμέρισμα στην Καισαριανή.

  11. Διαμέρισμα στην Καισαριανή, ΕC Interiors

  Η αρχιτεκτονική του παρελθόντος ή τα περιορισμένα τετραγωνικά αποτελούν εν δυνάμει εμπόδιο στην περίπτωση μιας ανακαίνισης. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη στο συγκεκριμένο διαμέρισμα της οδού Φορμίωνος στην Καισαριανή.  

   

  //  ⇒ Για περισσότερα επισκεφθείτε το archisearch.gr.

   

  Διαβάστε ακόμα: Οι 10+1 ωραιότερες κατοικίες του 2020 στην Ελλάδα.

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top