Most Viewed

Το αρχιτεκτονικό στούντιο Block722 σχεδίασε την εξοχική κατοικία μιας τετραμελούς οικογένειας συνδυάζοντας τη γοητεία των παραδοσιακών χωριών του Αιγαίου με τη σύγχρονη σχεδιαστική πολυτέλεια.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κυματιστά μοτίβα στην πρόσοψη και προσεγμένη μεταμόρφωση ενός κτιρίου του '60 στις ανάγκες ενός σύγχρονου boutique ξενοδοχείου. To έργο ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο ΟΑΑΚ με στόχο να εντάξει αρμονικά το κτίριο στη ζωντανή καθημερινότητα της Αθήνας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπορεί οι Κυκλάδες να είναι μαγευτικές, αλλά -συνήθως- απογυμνωμένες από πράσινο, ωστόσο το συγκεκριμένο σπίτι στη Σίφνο θαυμάζεται για τη βλάστησή του. Το γραφείο Muto κατασκεύασε μια θερινή κατοικία που στην καρδιά της υπάρχει ένας όμορφος κήπος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η κλασική νησιώτικη παράδοση συνδιαλέγεται με το σύγχρονο ντιζάιν στην οικία που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Sigurd Larsen. Το αποτέλεσμα μοιάζει με λευκό γλυπτό που αναδύεται μέσα από τα γαλάζια νερά του Αιγαίου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Βρίσκεται στου Ψυρρή και είναι μια νέα σημαντική είσοδος στον τομέα της αστικής φιλοξενίας. Το κυριότερο όμως είναι ότι στεγάζεται σε κτίριο-ποίημα του Τσίλερ από το 1881. Το αρχιτεκτονικό γραφείο MplusM διατήρησε και αποκατέστησε όλα τα σπουδαία στοιχεία του ενώνοντας με δημιουργικό τρόπο το χθες με το σήμερα της Αθήνας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Κ-Studio δημιούργησε το μουσείο του brand METAXA στο χωριό Βουρλιώτες στη Σάμο. Σπάνια συναντάς τέτοια έμπνευση με απλές αλλά ζωντανές ιδέες. Ελαβε πριν από λίγες ημέρες το πρώτο Βραβείο Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2023 στην κατηγορία Πραγματοποιημένο έργο από τον ανεξάρτητο φορέα DOMa.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ανάμεσα σε 42 ελαιόδεντρα και σε βεράντες που συγκρατούνται από ξερολιθιές. Αυτοί οι πέντε ξενώνες (στο κέντρο υπάρχει μια κύρια κατοικία) φτιάχτηκαν με σκοπό να σεβαστούν τον προϋπάρχοντα βιότοπο της περιοχής.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από το Μουσείο της Ακρόπολης. Είναι χαρακτηριστικό δείγμα της αθηναϊκής νεοκλασικής αρχιτεκτονικής που κοσμεί την πρωτεύουσα. Το Studio Bonarchi ανέλαβε να ανακαινίσει το κτίριο εσωτερικά με σύνεση και μέτρο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αρχοντικά, αλλά και απλές κατοικίες. Η αυθεντική, αρχιτεκτονική ομορφιά της Ελλάδας τιμάται δεόντως από τον φιλέλληνα φωτογράφο Μiguel Flores-Vianna στο νέο του λεύκωμα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Agis Mourelatos Architects ανέλαβε τη μετατροπή ενός παλαιού καταστήματος σε ισόγεια κατοικία. Το αποτέλεσμα εκπλήσσει καθώς παρέχει ασφάλεια και ιδιωτικότητα στους ενοίκους και συνάμα προτάσσει μια γιαπωνέζικη αισθητική όπου το less is more αποκτάει ουσία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Mold Architects υπογράφει ένα εντυπωσιακό υπόσκαφο ξενοδοχείο στη Νότια Σέριφο. Το χαρακτηριστικό του είναι ότι είναι καλά «προστατευμένο» μέσα στο φυσικό τοπίο προσφέροντας ιδιωτικότητα, ενώ παραπέμπει στην μεταλλευτική κληρονομιά του νησιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με αφορμή τη φετινή βράβευσή του στα Archisearch Lifetime Achievement Awards, ο ομότιμος καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, αρχιτέκτονας και συγγραφέας ξεδιπλώνει στη Δανάη Μακρή με ειλικρίνεια και στοχαστική διάθεση το άλμπουμ της ζωής του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top