Η ανακατασκευή έγινε σε ένα διαμέρισμα 90τ.μ. σε διατηρητέο κτίριο στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

  To αρχιτεκτονικό γραφείο Taka+Partners ανέλαβε την ανακατασκευή διαμερίσματος, σε διατηρητέο κτίριο στη Θεσσαλονίκη. Ο σχεδιασμός κινήθηκε γύρω από το Art Deco, με βασική αφετηρία τη διατήρηση και ανάδειξη των αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών του εσωτερικού χώρου. Έτσι το έργο πήρε τον τίτλο “The Art Deco apartment”.

  Οι λεπτομέρειες δίνουν χαρακτήρα στο διαμέρισμα.

  Η ανακατασκευή διαμερίσματος 90τ.μ. σε διατηρητέο κτίριο στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης αποτέλεσε μια αφετηρία διερεύνησης μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες σχεδιαστικά εποχές, αυτή του Art Deco.

  Κύρια αφετηρία σχεδιασμού είναι η διατήρηση και ανάδειξη των ιδιαίτερων αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών του εσωτερικού χώρου.

  Η ανακατασκευή βασίστηκε στις ανάγκες προσωρινής διαμονής 4μελούς οικογένειας και περιλαμβάνει τους εξής χώρους: χωλ εισόδου, σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα, master bedroom, guestroom και μπάνιο.

  Απαλοί τόνοι και λιτή διακόσμηση.

  Κύρια αφετηρία σχεδιασμού είναι η διατήρηση και ανάδειξη των ιδιαίτερων αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών του εσωτερικού χώρου, όπως η ιδιαίτερη τυπολογία του διαμερίσματος, το μεγάλο εσωτερικό ύψος, τα ξύλινα εσωτερικά  κουφώματα, και ο υπάρχων γύψινος διάκοσμος.

  Λεπτομέρεια της κουζίνας.

  Η αρχιτεκτονική ταυτότητα του χώρου ενισχύεται με την προσθήκη γύψινων περιμετρικών ταμπλάδων στις τοιχοποιίες.

  Η αρχιτεκτονική ταυτότητα του χώρου ενισχύεται με την προσθήκη γύψινων περιμετρικών ταμπλάδων στις τοιχοποιίες, που αποδίδουν εσωτερικό ρυθμό και κλίμακα στους αυτόνομους χώρους. Ο νέος αυτός διάκοσμος  σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα στοιχεία και τις λευκές αποχρώσεις δημιουργούν ένα ενιαίο γλυπτικό σύνολο που αναδεικνύεται με την πρόσπτωση του φωτός.

  Το υπνοδωμάτιο ακολουθεί την ίδια art deco γραμμή.

  Οι τμηματικές ξύλινες επενδύσεις και η επιλογή των επιφανειών επίπλωσης και υφασμάτων, ως χρώματα και υφές εμπλουτίζουν τη χωρική σύνθεση. Τα εναλλακτικά σενάρια φωτισμού, μέσω διαφορετικών φωτιστικών σωμάτων διαμορφώνουν έναν ζωντανό εσωτερικό χώρο με μεταβαλλόμενη ατμόσφαιρα.

   

  Φωτογραφίες: Kim Powell Photography
  ⇒ Για περισσότερα επισκεφθείτε το archisearch.gr.

   

  Διαβάστε ακόμα: Το πρώτο «πάρκο» με food trucks ξεφύτρωσε στη Θεσσαλονίκη.

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top