Οι αρχιτέκτονες ενοποίησαν το εσωτερικό δημιουργώντας αλληλουχία χώρων.

    Αυτό το σύγχρονο εσωτερικό γραφείων στην καρδιά της Αθήνας δημιουργήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Block722 ως η βασική επαγγελματική τους έδρα. Ο σχεδιασμός δεν ανταποκρίνεται μόνο στις καθημερινές ανάγκες της εργασίας τους, αλλά αντανακλά επίσης τις αξίες και το στιλ τους, προσφέροντας ένα γαλήνιο, ξεχωριστό, διαχρονικό περιβάλλον που στηρίζεται στη δημιουργικότητα και στην ευεξία.

    Η μαρμάρινη είσοδος ζεσταίνει το μάτι.

    Ως προσφορότερη περιοχή επιλέχθηκε το Μετς, μια γειτονιά με χαρακτήρα, και μια πολυκατοικία που χρονολογείται από τα τέλη της δεκαετίας του ’60. Ο εν λόγω χώρος του πρώτου ορόφου προσφέρει ένα ευρύχωρο εσωτερικό, μεγάλα παράθυρα και μαγική θέα προς τις στήλες του Ολύμπιου Διός και την Ακρόπολη.

    Ο χώρος της κουζίνας μπορεί να υποδεχθεί έως και 30 άτομα.

    Το πρώτο που έκαναν οι σχεδιαστές ήταν να μετατρέψουν τα αρχικά μικρά δωμάτια σε ένα ενιαίο σύστημα έτσι ώστε να υπάρχει μια ρέουσα ακολουθία χώρων που θα πλημμυρίζουν από το φως.

    Η μίνιμαλ βιβλιοθήκη τραβάει το βλέμμα.

    Το εσωτερικό περιλαμβάνει τώρα χώρους υποδοχής, συσκέψεων, τα ιδιωτικά γραφεία των συνιδρυτών του αρχιτεκτονικού γραφείου Block722, της Κάτιας Μαργαρίτογλου και του Σωτήρη Τσέργα, καθώς και χώρους εστίασης και συνάντησης των μελών του γραφείου για ένα διάλειμμα από τη δουλειά.

    Τα έργα τέχνης δεσπόζουν στο χώρο.

    Η λειτουργικότητα ήταν υψίστης σημασίας γι’ αυτό και έχει μελετηθεί κάθε ίντσα του χώρου ώστε να είναι εκμεταλλεύσιμος.  Οι κοινόχρηστοι χώροι περιλαμβάνουν μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα για περίπου 30 μέλη του προσωπικού – η κοινωνικοποίηση μέσω φαγητού θα είναι ξανά το κλειδί για τον μικρόκοσμο του δυναμικού στούντιο, στην post-COVID εποχή.

    Τα έπιπλα έχουν μια in house ταυτότητα.

    Ένα μινιμαλιστικό, εκτεταμένο περβάζι παραθύρου παρέχει ένα σημείο χαλάρωσης για την ομάδα, κοιτάζοντας προς τα αρχαία μνημεία και το ευρύτερο αστικό τοπίο. Νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε μια αρχαία πόλη, με λαμπρό ωστόσο μέλλον. Το περβάζι χρησιμεύει επίσης ως επιφάνεια για την τοποθέτηση δειγμάτων (ξύλου, μαρμάρου κ.α.) και την εξέτασή τους υπό φυσικό φως.

    Η ηρεμία και η ζεστασιά των χρωμάτων κάνει τη διαφορά, σε μια σχεδόν αφρικανική παλέτα.

    Η πλειονότητα των επίπλων και των διακοσμητικών σχεδιάστηκαν από τα ίδια τα μέλη του αρχιτεκτονικού γραφείου. Έχουμε να κάνουμε με μια ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική και διακοσμητική πρόταση, με το DNA των Block722 .

    Απαλές χρωματικές αντιθέσεις.

    Οι εσωτερικοί χώροι περιλαμβάνουν επίσης μια επιμελημένη επιλογή προϊόντων και έργων τέχνης, όπως ένα έργο του έλληνα σύγχρονου καλλιτέχνη Παντελή Χαντρή και μια ειδικά σχεδιασμένη, συμπαγή μαρμάρινη ρεσεψιόν του γλυπτή Serpentinis. Ακόμα, ένα ύφασμα φτιαγμένο από την κλωστοϋφαντουργία της Χρύσας Γεωργίου με έδρα την Αθήνα και γλυπτά κομμάτια του Γάλλου καλλιτέχνη Benoît Averly.

    Η θέα προς την Ακρόπολη και τις στήλες του Ολύμπιου Διός αποτελεί διαρκή έμπνευση.

    Η χρωματική παλέτα των γραφείων είναι μια χαλαρωτική σύνθεση του γκρίζου, του ανοιχτόχρωμου ξύλου, των υπόλευκων τοίχων και του μαρμάρου, σε μια συμφωνία που θαρρείς παντρεύει την αρχαία Ελλάδα με την υποσαχάρια αφρική. Η αίσθηση που αποκομίζει κανείς από τα υλικά και τα χρώματα που έχουν επιλεγεί είναι αυτή της ζεστασιάς, της απλότητας και της χαλάρωσης.

     

    Φωτογραφίες: Giorgos Sfakianakis

     

    //  ⇒ Για περισσότερα επισκεφθείτε το archisearch.gr.  

     

    Διαβάστε ακόμα: 12 ελληνικά κτίρια «αιχμής» στο σημαντικό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό της Ε.Ε.

     

     

     

     

    x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

    Button to top