archilove

    Ελληνικό χνάρι στην Champs-Élysées: ένα δικηγορικό γραφείο με χαρακτήρα και διαχρονικότητα

    Το γραφείο R.C.TECH ανακαίνισε τον τέταρτο όροφο ενός γωνιακού κτηρίου της περιόδου του Haussmann επί της λεωφόρου Champs-Élysées στο Παρίσι. Τα γραφεία της δικηγορικής εταιρείας Three Crowns άλλαξαν όψη διατηρώντας τον παλαιό χαρακτήρα τους.

     

    O σχεδιασμός έγινε με σκοπό την επέκταση των γραφείων της διεθνούς δικηγορικής εταιρίας Three Crowns.

    Το γραφείο R.C.TECH ανακαίνισε τον τέταρτο όροφο ενός γωνιακού κτηρίου της περιόδου του Haussmann επί της λεωφόρου Champs-Élysées στο Παρίσι σχεδιάζοντας την επέκταση των γραφείων της διεθνούς δικηγορικής εταιρίας Three Crowns θέτοντας ως στόχο τη διατήρηση και ανάδειξη της χαρακτηριστικής ατμόσφαιρας του παρισινού εσωτερικού.

    Το επιβλητικό κλιμακοστάσιο του 19ου αιώνα.

    Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει χώρους υποδοχής και ξεκούρασης, άνετους χώρους εργασίας, αίθουσες συναντήσεων και υποστηρικτικές εγκαταστάσεις μηχανοργάνωσης.

    Στους διαδρόμους κυριαρχούν τα δρύινα παλιά δάπεδα.

    Η επέμβαση υλοποιήθηκε με ελάχιστες μετατροπές στο οργάνωση της κάτοψης του ορόφου. Ο βασικός άξονας από το επιβλητικό κλιμακοστάσιο του 19ου αιώνα προς τη κυκλοτερή γωνιακή απόληξη του κτηρίου συγκεντρώνει δύο βασικούς χώρους του ορόφου.

    Μια άνετη αίθουσα συναντήσεων.

    Ο πρώτος – ο χώρος υποδοχής, συνάντησης και ανάπαυσης – βρίσκεται στη συνέχεια του διαδρόμου της εισόδου, σε γεωμετρία τεταρτοκύκλιου. Με έμπνευση από τις καμπύλες της κάτοψης, τα εγγεγραμμένα σε κύκλο καθίσματα ευνοούν την ανάπαυλα και επικοινωνία πελατών και εργαζομένων, ενώ ο έμμεσος φωτισμός από τις αναρτημένες κυκλικές ηχοαπορροφητικές επιφάνειες, συμπληρώνει το αχνό από τις υπόλευκες κουρτίνες φυσικό φως.

    Προσέξτε τον έμμεσο φωτισμό από τις αναρτημένες κυκλικές ηχοαπορροφητικές επιφάνειες.

    Ο χώρος υποδοχής, με τη σειρά του, δίνει πρόσβαση στον κύριο χώρο συναντήσεων, στο άλλο άκρο του κεντρικού άξονα της εισόδου, στη συμβολή των οδών Washington και Champs-Élysées.

    Λειτουργικότητα και αρκετός ελεύθερος χώρος.

    Εδώ, η κυκλική αίθουσα με το λιτό σχεδιασμό, το στιβαρό ορθογώνιο τραπέζι, τα άνετα καθίσματα και τις βιβλιοθήκες, συνιστά ένα συγκεντρωτικό, εσωστρεφή χώρο με απρόσκοπτη θέα στο Παρίσι.

    Λιτός σχεδιασμός, αλλά και επιβλητικότητα.

    Ο στόχος υπήρξε μεταξύ άλλων η διατήρηση και ανάδειξη της ατμόσφαιρας του παρισινού Haussmannian εσωτερικού. Εξάλλου τα δρύινα παλιά δάπεδα, οι υπόλευκες κορνίζες και “εργαλεία” των οροφών και των θυρών, καθώς και ο ήπιος, δυτικός φωτισμός που κατακλύζει το χώρο, μάλλον επέτρεψαν την ανώδυνη προσθήκη νέων φορμών και υλικών.

    Οι καμπυλότητες -ακόμη και στον σχεδιασμό της βιβλιοθήκης- δίνουν άλλη αίσθηση του χώρου συσκέψεων.

    ⇒ Για περισσότερα επισκεφθείτε το archisearch.gr.

    Διαβάστε ακόμα: Διά χειρός ελλήνων αρχιτεκτόνων: διαμέρισμα του 19ου αιώνα στο Παρίσι έγινε σύγχρονη κατοικία.

     

     

     

    x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

    Button to top