Όλο το διαδίκτυο βρίθει αστήρικτων θεωριών για τον σκοτεινό ρόλο του Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος το έχει βάλει σκοπό με τη χρήση του εμβολίου να ελέγξει τον πλανήτη (σύνθεση: Αλέξανδρος Βγενόπουλος).

Σ’ ένα κόσμο σύνθετο, δυσεξήγητο, που σέρνεται από οικονομική σε υγειονομική κρίση και πάλι πίσω σε κάποια άλλη,  ποιος δεν θα ήθελε λίγη ηρεμία και μερικές εξηγήσεις απλές, κατανοητές, σύντομες και περιεκτικές να τον βγάλουν από τον τρόμο, την αγωνία και το άγνωστο;

Οι επιστήμονες εξηγούν τις κρίσεις αλλά είναι πολλές φορές κουραστικοί, κάποιες άλλες ξεφεύγουν, νομίζοντας ότι συνομιλούν με συναδέλφους τους και τότε ο έρημος αναγνώστης θα κλείσει το βιβλίο, θα αλλάξει κανάλι, θα ψάξει να βρει κάτι πιο εύκολο, πιο εύπεπτο για να χορτάσει την πεινασμένη του άγνοια. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να πέσει στα νύχια κάποιων τύπων που για όλα έχουν εύκολες, απλοϊκές και σίγουρες εξηγήσεις, οι οποίες μπορούν μέσα σε λίγο χρόνο να αφομοιωθούν και από τον πιο τεμπέλη αναγνώστη και να τις ενστερνιστούν και πιο φευγάτοι ιδεολόγοι όλων των αποχρώσεων.

Για όλους υπάρχει ένας τόπος σκιερός με λίγες σταγόνες  δροσιάς στην αχανή έρημο της άγνοιας κι αυτός ο τόπος είναι το Facebook, το Twitter, το Whats App και το Instagram.

Μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας και με ελάχιστη προσπάθεια ο ενδιαφερόμενος έχει καταλάβει γιατί δεν πρέπει να φοράει μάσκα, γιατί τα εμβόλια είναι μια παγίδα του Γκέιτς στην καλύτερη περίπτωση και στη χειρότερη γιατί είναι μια ωραία γενεσιουργός αιτία αυτοάνοσων ασθενειών.

Για όλους υπάρχει ένας τόπος σκιερός με λίγες σταγόνες  δροσιάς στην αχανή έρημο της άγνοιας κι αυτός ο τόπος είναι το Facebook, το Twitter, το Whats App και το Instagram εκεί που με δυο σταγόνες παραπληροφόρησης, με λίγα τοξικά σχόλια και μερικές συμπυκνωμένες θεωρίες συνωμοσίας, γίνεται άλλος άνθρωπος, αποκτά γνώση, γνώμη, πεποιθήσεις και το κυριότερο αυτοπεποίθηση απέναντι στον αόρατο εχθρό.

Όλο το διαδίκτυο βρίθει αστήρικτων θεωριών για τον σκοτεινό ρόλο του Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος το έχει βάλει σκοπό με τη χρήση του εμβολίου να ελέγξει τον πλανήτη, να μας παρακολουθεί κι όταν έχει κάποιο λόγο να μας αρρωστήσει κι όταν θα έχει κάποιο σοβαρότερο λόγο να μας σκοτώσει κιόλας.

Όλα αυτά τα σκοτεινά και αποκρουστικά τα ακολουθεί η παράλογη και γελοία συσχέτιση του κορωνοϊού με το 5G.

Κάποιες πιο sci –fi θεωρίες μας βεβαιώνουν ότι στόχος των σκοτεινών δυνάμεων είναι μέσω του εμβολιασμού να μας φορτώσουν όλους ανίατες νόσους οι οποίες θα απαιτούν χρονοβόρες και χρηματοβόρες  θεραπείες και ο έλεγχος πια θα είναι απόλυτος και ισόβιος. Όλα αυτά τα σκοτεινά και αποκρουστικά τα ακολουθεί η παράλογη και γελοία συσχέτιση του κορωνοϊού με το 5G.  Αλλά όπως έγραφε ο Κορνήλιος Καστοριάδης «Η σύγχρονη κοινωνία είναι θεμελιωδώς άφρων».

Είναι χάσιμο χρόνου να ασχολείται κάποιος  με αυτούς τους άφρονες που έχουν αποφασίσει να μην κάνουν το εμβόλιο και ιδιαίτερα με αυτούς που την άρνησή τους την έχουν «θεωρητικοποιήσει». Οι άνθρωποι που φοβούνται και αμφιταλαντεύονται πρέπει να είναι ο στόχος των θεσμών και των κυβερνήσεων.

Οι επιστήμονες και οι άνθρωποι της υγείας δυσκολεύονται να πείσουν αυτό το κρίσιμο κοινό για την εξέλιξη της covid 19, γιατί είναι υποχρεωμένοι να μιλούν με στοιχεία, αριθμούς, γεγονότα, εν τέλει ν’ αναλύουν την πραγματικότητα κι αυτό απαιτεί κόπο, χρόνο, προσπάθεια. Στην αντίπερα όχθη οι θεωρίες συνωμοσίας είναι απλές, κατανοητές λογικοφανείς και λειτουργούν σαν σκεπάσματα στις παγωμένες νύχτες του άγριου χειμώνα της πανδημίας.

Όταν κάποιος επιλέγει την ελευθερία της ατομικής οδού δρα βασισμένος στο υπερτροφικό εγώ του.

Το εμβόλιο είναι η λύτρωση γι αυτά που συμβαίνουν με την πανδημία στον πλανήτη. Το σπουδαιότερο επιστημονικό επίτευγμα του ανθρώπινου νου των τελευταίων χρόνων, πώς γίνεται να έχουν καταφέρει κάποιοι να το δαιμονοποιήσουν;

Οι αρνητές του εμβολίου όπως και οι αρνητές της μάσκας κάνουν χρήση των συνταγματικών δικαιωμάτων περί ελεύθερης βούλησης, αυτοδιάθεσης, ελευθερία των απόψεων και πράξεων, των εργασιακών τους δικαιωμάτων και πάρα πολλών άλλων δικαιωμάτων που απορρέουν από το σύνταγμα, τις διεθνείς συμβάσεις και νόμους για να υποστηρίξουν την οποιαδήποτε άρνησή τους.

Όταν κάποιος αρνείται να εμβολιαστεί επικαλούμενος την αντισυνταγματικότητα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, παραβλέπει ότι το αγαθό της δημόσιας υγείας είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένο και προστατευόμενο. Όταν κάποιος επιλέγει την ελευθερία της ατομικής οδού δρα βασισμένος στο υπερτροφικό εγώ του, αδιαφορώντας για το ότι η επιλογή του αυτόματα θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή άλλων ανθρώπων.

Η στάθμιση ανάμεσα στο δικαίωμα στην ατομική επιλογή και την προστασία της κοινωνίας, αποβαίνει μετά βεβαιότητος και χωρίς ταλαντεύσεις υπέρ της δεύτερης.

Μια χαρά επιλογή κάνει ο κάθε αρνητής του εμβολιασμού αλλά, ας την πάρει μαζί του κι ας χαθεί σε κάποια σπηλιά μακριά από τους ανθρώπους, τις κοινωνίες που έχουν διαμορφώσει και τους κανόνες βάσει των οποίων ζουν. Η στάθμιση ανάμεσα στο δικαίωμα στην ατομική επιλογή και την προστασία της κοινωνίας, η οποία κοινωνία δεν υφίσταται χωρίς δημόσια υγεία, αποβαίνει μετά βεβαιότητος και χωρίς ταλαντεύσεις υπέρ της δεύτερης. Ο Αμερικανός πολιτικός σχολιαστής Thomas Sowell σημείωνε για κάποιους που θέλουν κάποτε να είναι πάνω από την κοινωνία.

«Μια από τις συνέπειες κάποιων εννοιών όπως τα «δικαιώματα του πολίτη» είναι ότι άνθρωποι που δεν έχουν συνεισφέρει απολύτως τίποτα στην κοινωνία αισθάνονται ότι η κοινωνία τους οφείλει κάτι, προφανώς μόνο και μόνο επειδή ευαρεστήθηκαν να μας τιμήσουν με την παρουσία τους».

 

Διαβάστε ακόμα: Θεωρίες συνωμοσίας και social media.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top