Μακριά, χιονισμένοι και αγαπημένοι στο γήπεδο (Kansas City).

Τους περισσότερους χειμώνες από το 2009 και τούδε, θυμάμαι να ταιριάζει γάντι ο στίχος του Σαββόπουλου «Τον χειμώνα ετούτο άμα τον πηδήσαμε, γι’ άλλα δέκα χρόνια άιντε καθαρίσαμε» (και το «είμαι 16ρης σας γαμώ τα λύκεια» ταιριάζει πάντα εδώ που τα λέμε).

Κάθε χειμώνα ταιριάζει για άλλο λόγο, αλλά ειδικά φέτος, αυτόν τον χειμώνα, είναι σαν να το έγραψε κατά παραγγελία για να μας συντροφεύει τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα. Του χειμώνα που δεν μπορείς να κάνεις ρεαλιστικά σχέδια παρά μόνο σε ορίζοντα 48ωρου.

Νόσησε συγγενής σου; Κλείνει η τάξη στην οποία φοιτά το παιδί σου; Χτυπά το τηλ και είσαι στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος; 15φ από τον Sergeant Χαρδαλιά. Οπότε κάνεις μεν τα σχέδιά σου, αλλά δεν απογοητεύεσαι αν αυτά δεν υλοποιηθούν, Τα μεταθέτεις τουλάχιστον για 14 ημέρες.

Φέτος στα εστιατόρια θα βγαίνουμε όλοι έξω στο κρύο, ντυμένοι με το καλό μας παλτό, με το μαχαιροπιρουνό μας, το κουβέρ μας, το ραβιόλι μας.

Έχω όμως απορίες. Έχει ακόμα καλό καιρό, τη βγάζουμε έξω άνετα, μπορούμε να φάμε με ένα τζιν μπουφανάκι. Όταν κατεβάσουμε τα χειμωνιάτικα, τι προβλέπεται; Θα παραμείνουν ανοιχτοί οι εξωτερικοί χώροι των επιχειρήσεων;

Πέρσι γκρίνιαζαν οι καπνιστές που αναγκάζονται να βγουν στο κρύο για την ανάγκη τους. Φέτος θα βγαίνουμε όλοι έξω στο κρύο, ντυμένοι με το καλό μας παλτό, με το μαχαιροπιρουνό μας, το κουβέρ μας, το ραβιόλι μας, το κρασί μας, και θα τρώμε -χαρούμενοι- και θα πίνουμε.

Στην καλύτερη περίπτωση, μια σόμπα αερίου θα αργοψήνει το δεξί τεταρτημόριο του κεφαλιού μας και το υπόλοιπο σώμα θα είναι σε θερμοκρασία δρόμου. Στο εσωτερικό των εστιατορίων τα τραπέζια θα είναι ακροβολισμένα στις γωνίες, έτσι ώστε το σταγονίδιο του κορωνοιού, εάν ο μη γένοιτο υπάρχει, να μην προφταίνει να διασχίσει το δωμάτιο, και η κόπωση και η βαρύτητα να το εξουδετερώνουν στα μισά της διαδρομής.

Θα τρώμε σε κλωβούς υπό το φως των κεριών; (Kailley Lindman).

Αλλά θα προτιμούμε να καθόμαστε έξω. Αν βρέχει, δυσκολεύει η πίστα, αλλά και πάλι, εφόσον ο εξωτερικός χώρος είναι σκεπασμένος, λύνεται το πρόβλημα, το πολύ πολύ να στάξει μια σταγόνα στο bao bun κατά την μεταφορά του. Εκτός αν φυσάει πολύ. Αν φυσάει πολύ θα καθόμαστε σπίτια μας. Η κινητικότητα της τροφής, των χαρτοπετσετών και των σταγονιδίων δεν βοηθάει στην διασκέδαση.

Οι θερινοί κινηματογράφοι μπορούν να γίνουν χειμερινοί κινηματογράφοι, να σερβίρουν μια καυτή σοκολάτα, ένα τσίπουρο με μεζέ, ένα μπράντι.

Αν φυσάει θα παραγγέλνουμε στο σπίτι. Και αν μας βαραίνουν την τσέπη μερικά ευρώ και θέλουμε πάση θυσία να απαλλαγούμε, θα παραγγέλνουμε take away από ακριβά εστιατόρια, και θα τρώμε μοσχαρίσια μάγουλα με χώμα από μανιτάρια σε κονσομέ παλαιωμένης ρέβας, μέσα σε αλουμινένιο σκεύος, με τις παντόφλες μας και το fleece.

Με καλές καιρικές συνθήκες, θα ήταν ενδιαφέρον να παραμείνουν ανοιχτοί οι θερινοί κινηματογράφοι και να γίνουν χειμερινοί κινηματογράφοι, να σερβίρουν δηλαδή μια καυτή σοκολάτα, ένα τσίπουρο με μεζέ, ένα μπράντι, φρεσκοψημένα κάστανα. Οι χειμερινοί θερινοί θα μπορούν να ανεβάσουν και την ένταση των ηχείων αφού δεν θα ενοχλούνται οι περίοικοι λόγω κλειστών παραθύρων το χειμώνα.

Παγωμένος μεν, αλλά χωρίς κόσμο τριγύρω (itsmejd.com).

Οι φίλαθλοι στο γήπεδο θα λένε:«αγαπάω την ομάδα μου, σέβομαι τον αντίπαλο, μουτζώνω με καθαρά χέρια».

Ακόμα και τα ανοιχτά θέατρα θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ένα ξάστερο χειμωνιάτικο σούρουπο. Βέβαια θα χρειάζεται και εκεί βαριά ενδυμασία, τόσο για τους θεατές όσο και για τους συντελεστές. Θα βλέπαμε φλαουτίστες, ηθοποιούς, τραγουδιστές, να τρέχουν για προθέρμανση γύρω από το ανοιχτό θέατρο Παπάγου, όπως κάνουν στα γήπεδα ποδοσφαίρου οι αναπληρωματικοί παίκτες. Φαντάζομαι το σκηνοθέτη να λέει: «Άμλετ, σήκω για ζέσταμα, σε 15′ βγαίνεις και να ετοιμάζεται ο Οράτιος».

Τα γήπεδα, θα πρέπει να ανοίξουν, αλλά ίσως μόνο για τους ψύχραιμους. Θα πρέπει οι φίλαθλοι να κάθονται αραιά, αν πανηγυρίσουν θα πρέπει να πανηγυρίσουν με τον εαυτό τους. Δεν θα μπορούν να εκτοξεύσουν το μπουκάλι τους και τον φραπέ τους, όχι μόνο για λόγους ποδοσφαιρικού πολιτισμού αλλά κυρίως για λόγους covid.

Στα καθίσματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από τους φιλάθλους, όχι, δεν θα έχει μπουκαλάκια με αντισηπτικό, γιατί τα όμορφα αντισηπτικά όμορφα εκτοξεύονται. Θα είναι τοποθετημένα φακελάκια με αντισηπτικό τα οποία θα μπορούν να φέρουν το λογότυπο του γηπεδούχου και ένα συνθηματάκι του τύπου «φύγε μωρή αρρώστια« ή «αγαπάω την ομάδα μου, σέβομαι τον αντίπαλο, μουτζώνω με καθαρά χέρια».

Σαν τον Τζακ Νίκολσον στη «Λάμψη» (nymag.com).

Αν υπάρχει κάποια αμφισβητούμενη φάση θα μπορεί κάποιος να φωνάξει στον ξάδερφό του, ο οποίος θα κάθεται 2 σειρές και 2 καθίσματα πιο δεξιά «από δω φαίνεται καθαρό οφσάιντ, από εκεί τι είδες;»Στην φετινή αγωνιστική περίοδο, δυστυχώς, δεν θα μπορεί να γίνεται ΟΛΑ (Κύμα), ή μάλλον θα μπορεί να γίνεται αλλά οπτικώς το θέαμα δεν θα είναι ιδιαίτερα χορταστικό.

Εννοείται ότι οι θύρες των φανατικών θα πρέπει να είναι το ίδιο αραιοκατοικημένες και μεσολαβούν τουλάχιστον 3 καπνογόνα μεταξύ των καθήμενων (not) οπαδών. Τα ΜΑΤ θα έχουν εύκολη δουλειά, θα εντοπίζουν αμέσως τον ταραχοποιό και με μια ντουντούκα θα μπορούν να λένε «Σειρά 14 θέση 8, ο κύριος με το καρό πουκάμισο και τον πράσινο μπερέ, ΦΡΟΝΙΜΑ, επαναλαμβάνω ΦΡΟΝΙΜΑ».

Οι κλειστοί παιδότοποι θα έχουν τις πόρτες ανοιχτές και οι γονείς θα κυνηγάνε τα πλαστικά μπαλάκια και τα ξυπόλητα παιδάκια τους στους δρόμους. Την τιμητική τους θα έχουν οι παιδικές χαρές, η Πάρνηθα, το Τατόι και άλλοι ανοιχτοί χώροι οι οποία θα γεμίσουν με χρησιμοποιημένα μωρομάντηλα, ωσότου αυτά καταργηθούν (δεν ανακυκλώνονται).

Έτσι ανέμελα και ανέφελα, με αυτές τις πολύ μικρές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τους προηγούμενους χειμώνες, αναμένουμε να κυλήσει αυτός ο χειμώνας, και όταν με τον καλό τον πηδήσουμε, θα κάνουμε παρτάρες.

 

Διαβάστε ακόμα: Ο Σαββατο-κυριακο-φάγος, το τερατάκι που τρώει τον ελεύθερο χρόνο μας.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top