Καλό να αποφύγετε τα λίπη και τις περιττές πρωτεΐνες των ειδήσεων.

Έχουμε μπει για τα καλά στην εποχή που είναι γκρι και κάνει κρύο και γύρω μας παγκοσμίως κυκλοφορούν ως επί το πλείστον ειδήσεις γκρι μαύρες, που δεν μπορείς να τις αποφύγεις, γιατί είναι βγαλμένες απ’ τη ζωή μέσα. Θα στολίσουμε δέντρο/κλαδί/καράβι/απλώστρα/γάτα, θα βάλουμε φωτάκια, θα μας δώσει αυτό μια ψυχική ανάταση αλλά χρειαζόμαστε και άλλα μικρά βοηθήματα στην καθημερινότητα για να μην πέφτουμε τελείως, να ανεβάσουμε κάπως το κάτω όριο και να ανέβει όσο γίνεται και το πάνω όριο.

Μέγα μερίδιο στην διαμόρφωση της διάθεσής μας έχουν οι ειδήσεις που φτάνουν στα αυτιά μας και στα μάτια μας. Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να γίνεται χρηστή και σωστή διαχείρισή τους και να καταναλώνονται σε σωστές δόσεις.

Έχω την εντύπωση ότι για κάποιο λόγο τα ΜΜΕ έχουν βάλει ένα κρυφό στοίχημα μεταξύ τους για το ποιο θα παρουσιάζει τα πράγματα σκατότερα, ποιο θα μας βγάλει περισσότερο από τη μύτη τον πρωινό μας καφέ, την σοκολάτα που τρώμε με ολίγες τύψεις το απόγευμα ή το ποτάκι που μας σερβίρουμε το βράδυ. Κάποια ΜΜΕ το κάνουν για λόγους αντιπολίτευσης, κάποια το κάνουν για να διατηρείται ο φόβος στα επιθυμητά για την εποχή επίπεδα, άλλα το κάνουν από κεκτημένη ταχύτητα και απλή καθαρή διαστροφή. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο αποτρόπαιο.

Τα ΜΜΕ έχουν βάλει ένα κρυφό στοίχημα μεταξύ τους για το ποιο θα παρουσιάζει τα πράγματα σκατότερα;

Δηλαδή με τον κορωνοϊό έχω φοβηθεί αρκετά έως πολύ και τηρώ και τα προτεινόμενα και τα επιβεβλημένα μέτρα, τι θα μου προσφέρει ο έξτρα φόβος; Να φορέσω μία αντί για πέντε μάσκες;

Δεν λέω να μην ενημερωνόμαστε, αλλά η ενημέρωση πιστεύω ότι πρέπει να γίνεται με άλλον τρόπο. Το κλειδί σε αυτό, για εμένα τουλάχιστον είναι να μαθαίνεις τις απαραίτητες ειδήσεις, στεγνές όσο γίνεται. Σκεφτείτε τις ειδήσεις σαν πρωτεΐνη. Είναι απαραίτητη η ημερήσια πρόσληψη πρωτεΐνης, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι να την προσλάβει κανείς.

Στις ειδήσεις, λοιπόν, πρέπει να κάνουμε δίαιτα, να τρώμε δηλαδή επειδή πρέπει την πρωτεϊνούλα μας, η οποία μπορεί να είναι ένα φιλέτο γαλοπούλας στον ατμό. Δεν χρειάζεται όμως η πρωτεΐνη μας να είναι τυρογαριδάκια, ή burger με πατάτες τηγανιτές και κέτσαπ και λιωμένο τσένταρ. Στην ενημέρωση, όταν μπορείς να προσλάβεις τα απαραίτητα για τον οργανισμό νέα με μια άπαχη γαλοπούλα, μαρουλάκι και cottage cheese, είμαι καλό να τα προτιμάς. Διότι γύρευε πόσα τυρογαριδάκια πρέπει να φας και πόσο πρέπει να επιβαρύνεις την υγεία σου μέχρι να προσλάβεις την απαραίτητη ποσότητα ενημερωτικής πρωτεΐνης.

Αποφύγετε και τον συνάδελφο που θα σας πει «ΑΣΕ ΕΓΙΝΕ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΧΘΕΣ, ΧΑΜΟΣ».

Αν λοιπόν αποφασίσετε ότι τέρμα η junk ενημέρωση, μπορείτε να δοκιμάσετε να εφαρμόσετε κάποια από τα παρακάτω.

Για αρχή, αποφύγετε τους συναδέλφους, γείτονες, συναναστροφές οι οποίοι θεωρούν υποχρέωσή τους να σας μαυρίσουν την ψυχή στα πλαίσια της ορθής ενημέρωσης πάντα.

Αποφύγετε τη γειτόνισσα που θα σας πει για παράδειγμα με το καλημέρα «ΑΣΤΑ, ΤΑ ΜΑΘΕΣ, Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡ ΒΡΑΣΙΔΑ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΓΑΤΑΚΙ ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ». Αποφύγετε τον συνάδελφο που πριν ακόμα βουτήξει δεύτερη φορά το κουλουράκι του στον ζεστό καφέ, μασώντας την πρώτη ακόμα μπουκιά, αναφωνεί με τα ψιχουλάκια να πετάγονται στην οθόνη «ΠΩΩΩΩΩ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΗΚΕ ΜΩΡΟ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΑΚΙ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ» Όχι ευχαριστώ δεν θέλω να με ενημερώσεις εσύ έτσι για αυτήν την είδηση. Θα ενημερωθώ μόνη μου αν χρειάζεται. Αποφύγετε και τον συνάδελφο που θα σας πει «ΑΣΕ ΕΓΙΝΕ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΧΘΕΣ, ΧΑΜΟΣ», εσύ νομίζεις ότι θα σου πει για θέμα υγείας ή για απόλυση ή για χοντρό τσακωμό, και σου λέει «ΕΠΕΣΕ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΕΣΠΡΕΣΙΕΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΧΝΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΒΓΑΖΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ». Και γενικότερα στην χρήση της έκφρασης «της Πουτάνας» πρέπει να μπουν κανόνες, από πόσο σημαντικό και πάνω είναι κάτι για να μπορούμε να του προσδώσουμε την βαρύτητα «της Πουτάνας».

Προτιμήστε για την ενημέρωσή σας, ειδησεογραφικές ιστοσελίδες που δεν έχουν στην λεκτική φαρέτρα τους λέξεις όπως ΣΟΚ, ΤΡΟΜΟΣ, ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ, ΣΑΡΩΝΕΙ, ΛΑΙΛΑΠΑ κλπ. Προτιμήστε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες που δεν χρησιμοποιούν τεράστιες γραμματοσειρές για το πρώτο (τραγικό) θέμα.

Αποφύγετε το πρώτο 40λεπτο των ελληνικών ειδήσεων στην τηλεόραση.

Αν μπορούσα να προσωποποιήσω μια τέτοια ιστοσελίδα θα την φανταζόμουν σαν έναν άνθρωπο, που τον βλέπω από μακριά να έρχεται τρέχοντας προς εμένα, με τα δυο χέρια του να μου πιάνει τα 2 αυτιά, να τραντάζει το κεφάλι μου πέρα δώθε και να μου απαγγέλλει φωναχτά τις ειδήσεις. Όχι δεν θέλω. Πες μου απλώς την είδηση και αν κρίνω ότι πρέπει να τραντάξω το κεφάλι μου και να τραβάω τα αυτιά μου θα το κάνω μόνη μου. Προτιμήστε τις ιστοσελίδες που δεν σκάνε συνέχεια παραθυράκια pop up με διαφημίσεις η άσχετες creepy ειδήσεις. (Διαβάστε επιτέλους την είδηση “έκανε 7δυμα, δείτε πως είναι μετά από 20 χρόνια” και το “έβαλα αυτές τις σταγόνες στο αυτί μου και σε 6 ώρες έμαθα άπταιστα αγγλικά” μπας και σταματήσουν να εμφανίζονται)

Τα ίδια ισχύουν και για την τηλεόραση. Αποφύγετε το πρώτο 40λεπτο των ελληνικών ειδήσεων στην τηλεόραση. Όρθιοι και καθιστοί χασάπηδες της ψυχικής ηρεμίας συναγωνίζονται αγχωμένοι ποιος θα μας τρομάξει περισσότερο, υπό τους ήχους ηλεκτρονικών βιολιών που παίζουν πομπώδεις μινόρε αγχωτικές μελωδίες.

Και στο εύλογο ερώτημα: «Πώς θα ενημερωθώ;», έχω τρεις προτάσεις:

– ξένα ειδησεογραφικά site και κανάλια, για τις διεθνείς ειδήσεις.
– απρόσωπα σχετικώς ειδησεογραφικά άαιτ (υπάρχουν) για τις ντόπιες ειδήσεις.
– οικονομικές ιστοσελίδες, οι οποίες αναγκαστικά γράφουν και για τα νέα της ημέρας αλλά πιο στεγνά και αποστασιοποιημένα κατά την γνώμη μου.
– ραδιοφωνικές ειδήσεις, την συμπυκνωμένη βερσιόν, που πολλοί σταθμοί εκφωνούν κάθε «και μισή» άλλοι κάθε ώρα
και…κορω
– τον λογιστή σας. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι λογιστές είναι μονίμως ολιγομίλητοι και ψιλοστραβωμένοι με αυτό που τους έτυχε (το επάγγελμα του λογιστή). Έχω αναπτύξει μια θεωρία, δεν την έχω υλοποιήσει ακόμα όμως. Η θεωρία αυτή λέει ότι αν πάρω τον λογιστή μου και του πω, «που ‘σαι Στράτο, τι λένε σήμερα οι ειδήσεις», θα μου πει επιγραμματικά και αυστηρά (με κανένα μπινελίκι ίσως προς το άτομόν μου) τις 2 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας, χωρίς ηχόχρωμα και χωρίς περιθώρια σχολιασμού, για να με ξεφορτωθεί.

Δοκιμάστε τα και καλή τύχη.

 

Διαβάστε ακόμα: Τη μάσκα μου, τα χάπια μου κι ένα ταξί να φύγω…

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top