Το πριν και το μετά το κτιρίου στη Βερανζέρου.

  Εδώ κάποτε -όχι τόσο παλιά- γίνονταν πολιτικές και ιδεολογικές ζυμώσεις. Ο λόγος του Μαρξ και του Ενγκελς αντηχούσε στους τοίχους. Οι φωτογραφίες του Λένιν και του Στάλιν βρίσκονταν στο κομματικό εικονοστάσι τους. Τα κεντρικά γραφεία του ΚΚΕ στη Βερανζέρου 25 ήταν ένα σημείο αιχμής για τους έλληνες κομμουνιστές.

  Οι εποχές, βέβαια, αλλάζουν, μετασχηματίζονται, δίνουν τη θέση τους σε άλλα πράγματα. Το ΚΚΕ, φυσικά, παραμένει αταλάντευτο στις θέσεις του, σε αντίθεση με το κέντρο της Αθήνας όπου αναστοχάζεται τον χαρακτήρα του με αποτέλεσμα στη θέση παλαιότερων κτιρίων να εμφανίζονται νέα στέκια, boutique hotels και μπαρ που επιδιώκουν να συνομιλήσουν με το παρόν της πρωτεύουσα με έναν διαφορετικό τρόπο.

  To σφυροδρέπανο, ο Μαρξ και ο Λένιν «συνομιλούν» με τη νέα χρήση των δωματίων.

  Κράτησαν ακόμη και συνθήματα που είχαν γραφτεί από την εποχή που ο χώρος ανήκε στο ΚΚΕ.

  Κάπως έτσι, τα πάλαι ποτέ γραφεία του ΚΚΕ στη Βερανζέρου, πλέον, έγιναν ένα industrial ξενοδοχείο που έχει το όνομα Dave Red Athens. Σύμπτωση ή και επιδίωξη των ιδιοκτητών του 4στερου ξενοδοχείου ήταν να διατηρήσουν το κόκκινο χρώμα αναλλοίωτο στο χώρο και, επιπλέον, να κρατήσουν ανέπαφα στο εσωτερικό ακόμη και συνθήματα που είχαν γραφτεί από την εποχή που ο χώρος ανήκε στο ΚΚΕ.

  Δεν γίνεται, λοιπόν, να μην υπάρξει άμεση σύνδεση του παρόντος με το παρελθόν του κτιρίου. Μπορεί η χρήση του να άλλαξε, αλλά το κόκκινο χρώμα, αν μη τι άλλο, εκπέμπει την ίδια δύναμη. Οι αρχιτέκτονες, πάντως, έδωσαν έμφαση στα βιομηχανικά στοιχεία που δίνουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Κυριαρχούν τα neon κόκκινα φώτα, οι άκρα λιτότητα στους τοίχους που σου φέρνει στο νου underground μπαρ μιας μεγαλοπούλης.

  Το πολύχρωμο λόμπι του ξενοδοχείου.

  Το Dave Red Athens διαθέτει 87 υπνοδωμάτια.

  Κάθε δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με vinyl player και δίσκους, ενώ τα ιδιαίτερα t-shirts που διακοσμούν τα δωμάτια θα είναι διαθέσιμα προς πώληση στη reception του ξενοδοχείου.

  Πρωτοπορία στην ξεκούραση.

  Το Dave Red Athens άνοιξε τις πόρτες του το περασμένο καλοκαίρι και διαθέτει 87 υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπαλκόνι, ταράτσα με θέα στην πόλη, ενώ στο lobby του ξενοδοχείου βρίσκεται η χαρακτηριστική βιβλιοθήκη της Brown Hotels για όσους επιθυμούν να καταβυθιστούν στη γνώση.

  Kομματική κατήχηση, αλλά και μπιλιάρδο.

  Στον ημιώροφο του ξενοδοχείου λειτουργεί ευρύχωρο σαλόνι με μπιλιάρδο και arcade games (τα γνωστά μας… ουφάδικα), ενώ η not – your – ordinary αίθουσα συναντήσεων με μαυροπίνακα σε κάθε τοίχο, μπορεί να φιλοξενήσει κάθε επαγγελματική και μη συνάντηση.

  Τα δωμάτια έχουν Industrial χαρακτήρα και άκρα λιτότητα.

  Προσεχώς θα λειτουργήσει και burger bar υπό την επιμέλεια της ομάδας των SIX D.O.G.S.

  Το προσεχές διάστημα, στο ισόγειο του ξενοδοχείου θα λειτουργήσει burger bar και underground club υπό την επιμέλεια της ομάδας των SIX D.O.G.S.

  Ενδέχεται σε κάποιους πελάτες του ξενοδοχείου να φανεί παράξενο που στους τοίχους θα βλέπουν γκράφιτι κομμουνιστικού χαρακτήρα, ωστόσο είναι φανερό πως οι ιδιοκτήτες επιθυμούσαν να διατηρήσουν αυτή την ταυτότητα και ως ένδειξη σεβασμού στο καλτ παρελθόν του χώρου. Είναι κι αυτό μια εκδήλωση χιψτεριάς.

  //Dave Red Athens, Βερανζέρου 25, Ομόνοια

   

  Διαβάστε ακόμα: Η Art deco ξαναζεί στη Θεσσαλονίκη.

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top