Το κτίριο είχε σχεδιαστεί αρχικά από τον Τάσο Ζέππο.

  Το κτίριο είναι εντυπωσιακό. Είτε το κοιτάζεις περπατώντας την Αλίμου είτε περνώντας με το αυτοκίνητό σου. Είναι από αυτά τα στιβαρά οικοδομήματα που αναδίδουν αισθητική σε έναν δρόμο γεμάτο από ποικίλα μαγαζιά. Δεν γίνεται να μην προσέξεις την ιδιαίτερη χάρη του. Σ’ αυτό στεγάζεται το showroom της εταιρίας Δελούδης.

  Πρόσφατα ανακαινίστηκε σφραγίζοντας έτσι με εύγλωττο τρόπο τον εορτασμό των 50 χρόνων λειτουργίας της εταιρίας. Το εσωτερικό του showroom άλλαξε ριζικά, κάνοντας το εκθεσιακό χώρο ακόμη πιο λειτουργικό. Επιπρόσθετα, αυτές οι ουσιαστικές αλλαγές αντιπροσωπεύουν απόλυτα την αισθητική του σήμερα, παρουσιάζοντας τις τελευταίες τάσεις του high-end interior design, διατηρώντας παράλληλα την διαχρονική αίσθηση κομψότητας που πηγάζει από τα κλασικά κομμάτια.

  Οι ουσιαστικές αλλαγές αντιπροσωπεύουν απόλυτα την αισθητική του σήμερα.

  Εξαρχής το κτίριο είχε μια εξαιρετική αρχιτεκτονική δομή.

  Όλα έγιναν υπό την επίβλεψη του Σταύρου Παπαγιάννη, δημιουργικού διευθυντή του γραφείου Stage Design Office. Μιλώντας στο Andro, επισημαίνει: «Αυτό το κτίριο είχε σχεδιαστεί από τον Τάσο Ζέππο. Εξαρχής, λοιπόν, είχε μια εξαιρετική αρχιτεκτονική δομή. Ξεκινήσαμε με την πρόθεση να διατηρήσουμε τα στοιχεία που είχε σχεδιάσει ο κ. Ζέππος και ταυτόχρονα να αποκτήσει το μαγαζί μια απλότητα στο περιβάλλον του. Γι’ αυτό χρησιμοποιήσαμε σκούρα γκρι χρώματα. Το ίδιο και στο δάπεδο, στους τοίχους και στην οροφή. Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα ωραίο βάθος και έτσι να δημιουργεί ένας διάλογος με τα έπιπλα και τα έργα τέχνης που βρίσκονται εντός του μαγαζιού».

  Το εσωτερικό του showroom άλλαξε ριζικά, κάνοντας το εκθεσιακό χώρο ακόμη πιο λειτουργικό.

  «Επανασχεδιάστηκε ο φωτισμός», συνεχίζει ο Παπαγιάννης, «από την εταιρία Flos που αντιπροσωπεύει το κατάστημα, ενώ έγιναν και κάποιες λειτουργικές μετατοπίσεις. Επί παραδείγματι: το γραφείο εξυπηρέτησης ως πρόσφατα βρισκόταν στο πατάρι του ισογείου, ενώ τώρα κατέβηκε στο ισόγειο. Τώρα το πατάρι έγινε ένας χώρος master bedroom. Το κάναμε αυτό για καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου. Ιδιαιτέρως για τους πιο ηλικιωμένους που δεν μπορούν να ανεβαίνουν σκάλες με ευκολία».

  «Θέλαμε να αναδείξουμε το στιβαρό dna της Deloudis και να φύγουν οι όποιες φλυαρίες από τον χώρο», σημειώνει ο κ. Παπαγιάννης.

  «Δεν θελήσαμε να κάνουμε κάτι βαρύγδουπο. Το κατάστημα είχε πάρα πολύ καλό dna, το οποίο και σεβαστήκαμε», σημειώνει ο Σταύρος Παπαγιάννης.

  Αυτό που δεν προσπάθησε ο Σταύρος Παπαγιάννης ήταν να αλλάξει δραστικά το χώρο. Λέει επ’ αυτού: «Δεν θελήσαμε να κάνουμε κάτι βαρύγδουπο. Το κατάστημα είχε πάρα πολύ καλό dna, το οποίο και σεβαστήκαμε. Αυτό που κάναμε ήταν να δημιουργήσουμε το φόντο για να γράφουν καλύτερα οι νέες και οι παλαιότερες συλλογές. Υπάρχουν συγκλονιστικά κομμάτια στο showroom που αποτελούν εξαιρετικές προτάσεις προς το κοινό. Επίσης δώσαμε έμφαση ώστε να αναδειχθούν και παλαιότερα κομμάτια, όχι μόνο τα νέα. Συνολικά θέλαμε να φτιάξουμε ένα περιβάλλον αντάξιο όλων αυτών των πραγμάτων».

  Ο αρχιτεκτονικός φωτισμός της Flos χρησιμοποιήθηκε με ιδιαίτερα ευφυή και πολυδιάστατο τρόπο.

  Προσοχή δόθηκε και στο styling των προϊόντων. Ποια «παντρεύονται» με ποια. Σημειώνει ο κ. Παπαγιάννης: «Κατά μια έννοια είναι μια σκηνοθεσία. Θέλαμε να αναδείξουμε το στιβαρό dna και να φύγουν οι όποιες φλυαρίες από τον χώρο. Να γίνει, τελικά, ένας καθαρός, σύγχρονος χώρος με ακόμα καλύτερο φωτισμό. Πιστεύουμε στην απλότητα των πραγμάτων και στη στιβαρότητα του διαχρονικού και όχι στις extreme σχεδιαστικές ερμηνείες».

  Μελετήθηκε ακόμη και η σκηνοθεσία στο χώρο, έτσι ώστε να «παντρεύονται» καλύτερα τα έπιπλα μεταξύ τους.

  Οι σκουρόχρωμες γκρι αποχρώσεις που κυριαρχούν στους τοίχους, ενοποιούνται με το βιομηχανικό τσιμεντένιο δάπεδο, δημιουργώντας μια δραματική και σχεδόν θεατρική διάσταση. Οι επιβλητικοί τοίχοι προσδίδουν κομψότητα και ευελιξία, επιτρέποντας στα έπιπλα να αναδειχθούν αριστοτεχνικά.

  Οι τοίχοι έχουν χρώμα σκούρο γκρι. Μια πινελιά που δίνει βάθος στο χώρο.

  Ο φωτισμός διαχωρίζει το χώρο σε επιμέρους «δωμάτια» ειδικά φωτισμένα ανάλογα με τη χρήση.

  Ο αρχιτεκτονικός φωτισμός της Flos χρησιμοποιήθηκε με ιδιαίτερα ευφυή και πολυδιάστατο τρόπο, ώστε να διαχωρίζει το χώρο σε επιμέρους «δωμάτια» ειδικά φωτισμένα ανάλογα με τη χρήση: τα «living rooms» πλημμυρίζονται από το φυσικό φως που διαχέεται από τα τεράστια ανοίγματα, ενώ τα «υπνοδωμάτια» απομονώνονται από τον υπόλοιπο χώρο με διακριτικό υπόφως, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα οικειότητας.

  Το showroom λούζεται στο φως.

  Η ανακαίνιση ολοκληρώθηκε με τα αρχιτεκτονικά εξωτερικά γκρι συστήματα σκίασης, τα οποία με την απέριττη πολυτέλειά τους ακολουθούν κι αυτά το στίγμα της αισθητικής της εταιρείας Deloudis.

  Στο showroom φιλοξενούνται επιλεγμένες συλλογές των διασημότερων οίκων.

  Ακολουθώντας μια σπουδαία παράδοση ετών, στο showroom φιλοξενούνται επιλεγμένες συλλογές των διασημότερων οίκων όπως B&B, Cassina, Flexform, Edra, Poliform, Giorgetti, Porro, MDF Italia, Acerbis, Arflex, Tom Dixon, Moooi και Thonet, μεταξύ άλλων.

   

  //Διεύθυνση: Λεωφ. Αλίμου 5 Άλιμος, τηλ. 210 9851378
  Photo credits: George Sfakianakis

   

   

  Διαβάστε ακόμα: B&B Italia. Το showroom της Deloudis είναι η «αυλή» των design θαυμάτων.

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top