Η οικία δημιουργήθηκε έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της οικογένειας.

  Το αρχιτεκτονικό γραφείο «Divercity Architects» σχεδίασε μια ανεξάρτητη οικογενειακή κατοικία που βρίσκεται στη Φιλοθέη, ένα προάστιο χαμηλής πυκνότητας της Αθήνας που θαυμάζεται για τα πολλά δέντρα και την ησυχία που προσφέρει.

   

  Η «καρδιά» της μονοκατοικίας στη Φιλοθέη είναι ένα σαλόνι διπλού ύψους.

  Η οικία δημιουργήθηκε έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της οικογένειας και δημιουργεί την αίσθηση της οικειότητας και της οικογενειακής θαλπωρής, να μπορεί να φιλοξενήσει φίλους και ταυτόχρονα να είναι και ένας χώρος ψυχαγωγίας.

  Ο ημιώροφος λειτουργεί ως «ενδιάμεσος» χώρος που χωρίζει τους ιδιωτικούς χώρους και τα υπνοδωμάτια από το υπόλοιπο σπίτι.

  Ένα βασικό μέλημα στο σχεδιασμό είναι η διαμόρφωση ενός μεγάλου όγκου σε ένα στενό οικόπεδο. Η «καρδιά» της μονοκατοικίας στη Φιλοθέη είναι ένα σαλόνι διπλού ύψους που συνδέεται με την τραπεζαρία και την κουζίνα, ενώ έχει θέα και στην απέριττη πλην εντυπωσιακή πισίνα.

  Η εντυπωσιακή πρόσοψη.

  Ο ημιώροφος λειτουργεί ως «ενδιάμεσος» χώρος που χωρίζει τους ιδιωτικούς χώρους και τα υπνοδωμάτια από το υπόλοιπο σπίτι και λειτουργεί ως σημείο συνάντησης για τα μέλη της οικογένειας. Το Filothei House αποτελείται από συμπαγή όγκο σκυροδέματος με έντονο τεκτονικό χαρακτήρα.

  Εξωτερική και εσωτερική όψη του κτιρίου.

  Η πρόσοψη είναι εντυπωσιακή στη σιλουέτα των στοιβαγμένων όγκων με διάτρητα κομμάτια και υπερυψωμένους κήπους. Οι τομές στον εκτεθειμένο όγκο σκυροδέματος αποκαλύπτουν ένα δευτερεύον μαλακότερο στρώμα του σπιτιού, το οποίο είναι επενδυμένο με ξύλο και ενισχύει τον χωρικό διάλογο μεταξύ εσωτερικό και εξωτερικό στρώμα.

  Ο σχεδιασμός στοχεύει στην παροχή μιας υπαίθριας εμπειρίας στην καθημερινή οικογενειακή ζωή.

  Ο σχεδιασμός στοχεύει στην παροχή μιας υπαίθριας εμπειρίας στην καθημερινή οικογενειακή ζωή, προσφέροντας παράλληλα έναν βαθμό κατακερματισμού που φέρνει το κτίριο πιο κοντά στην κλίμακα των οικιστικών αστικών μονάδων.

   

  Φωτογραφίες: Mariana Bisti
  ⇒ Για περισσότερα επισκεφθείτε το archisearch.gr.

   

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top