_MG_1260

«Νομίζω ότι το μόνο που χρειάζεται για να ασχοληθεί κάποιος με τον εναέριο χορό είναι φαντασία και μια επιθυμία υπέρβασης της βαρύτητας». (Photo credits: Haris Sfakianakis)

Τι είναι ο εναέριος χορός;
Είναι μια μορφή χορού που γίνεται στον αέρα, με τη βοήθεια ειδικών πανιών που κρέμονται από μεγάλο ύψος. Ταυτόχρονα, ο εναέριος χορός αποτελεί ένα διάλειμμα στην καθημερινή ρουτίνα, αφού μόλις κάποιος αναρριχηθεί στο πανί, συγκεντρώνεται στην προσπάθειά του, αφήνοντας τα προβλήματα στη γη.

katerina1final_2_new

«Τίποτα δεν είναι αδύνατο. Εμπνέεσαι όταν η σκληρή προσπάθεια και η αγάπη γι’ αυτό που κάνεις αποδίδει καρπούς». (Photo credit: Pavlos Addimando)

Μίλησε μας λίγο για την Κατερίνα, πώς περιγράφεις τον εαυτό σου με λίγες λέξεις;
Γεννήθηκα στην Αγγλία, αλλά σχετικά μικρή έφτασα στην Αθήνα, όπου έζησα τα υπόλοιπα χρόνια. Σπούδασα χορό και αργότερα marketing για μια τετραετία στην Ελλάδα και μετά από μερικά επαγγελματικά χρόνια, στράφηκα στον καλλιτεχνικό χορό, δημιούργησα τη σχολή Aerial Ever After και σήμερα νιώθω ευτυχισμένη, γιατί μπορώ και μεταδίδω σε άλλους αυτά που σιγά-σιγά κατάφερα να μάθω και να δημιουργήσω. Λατρεύω τον εναέριο χορό. Από την ημέρα που τον ανακάλυψα, δεν έχω σταματήσει να υπηρετώ αυτήν την ιδέα καθημερινά. Ο εναέριος χορός είναι σημαντικός στόχος στη ζωή μου.

Τι ημερήσιο πρόγραμμα γυμναστικής ακολουθείς;
Μιάμιση με δύο ώρες τρέξιμο και εναέριο χορό το πρωί σε προσωπική προπόνηση και τέσσερις ώρες προπόνηση μέσω διδασκαλίας σε μαθητές.

Υπάρχουν τεχνικές πνευματικής συγκέντρωσης που σε βοηθούν να κρατάς τον επιθυμητό ρυθμό στην προπόνηση;
Σίγουρα έχω έναν τρόπο εσωτερικής ενεργοποίησης και συγκέντρωσης πριν από κάθε προπόνηση. Αλλιώς οι προπονήσεις μου θα γινόντουσαν δύσκολες και επικίνδυνες.

Όταν προετοιμάζεσαι για ένα μεγάλο στόχο, πώς μένεις προσηλωμένη;
Είναι η πρώτη σκέψη της ημέρας μου και η τελευταία προτού κοιμηθώ. Ενδιάμεσα… θα φαντάζεστε.

Ποιο είναι το νόημα που αντλείς από τη σωματική προσπάθεια, αυτό που σε εμπνέει να συνεχίζεις;
Ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο και ότι η σκληρή προσπάθεια και η αγάπη γι’ αυτό που κάνεις αποδίδει καρπούς.

Ο στόχος του Greece has Soul είναι να προσθέσει ακόμα μια φωνή διαμαρτυρίας προς όλους αυτούς που πιστεύουν ότι η χώρα μας έχει γονατίσει και δεν πρόκειται να γιατρευτεί με τις δικές της δυνάμεις.

Ποια τρία πράγματα καθορίζουν την ποιότητα της ζωής σου;
Η αγάπη μου για τους δικούς μου ανθρώπους και συνεργάτες. Η συνεχής εξέλιξη της δουλειάς μου. Οι καινούργιοι τρόποι έκφρασης.

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τη συμμετοχή σου στο 5th Kavala Airsea show;
Από τις δυνατότερες και πιο ουσιαστικές συνεργασίες που έχω κάνει στην καριέρα μου. Η Καβάλα, o κύριος Γεωργιάδης, οι συντελεστές και όλοι οι συμμετέχοντες είχανε μια μοναδική ενέργεια και έναν επαγγελματισμό που συναντάς σπάνια. Μόνον αγάπη και άπειρο σεβασμό έχω για τη διοργάνωση και τους ανθρώπους της.


Δείτε εδώ: Greece has Soul


 

Ποιος είναι ο στόχος του project Greece has Soul; Πώς προέκυψε και ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε για την πραγματοποίησή του;
Ο στόχος του προγράμματος Greece has Soul είναι να προσθέσει ακόμα μια φωνή διαμαρτυρίας προς όλους αυτούς που πιστεύουν ότι η χώρα μας έχει γονατίσει και δεν πρόκειται να γιατρευτεί με τις δικές της δυνάμεις. Πιστεύω ότι οι εξαιρετικές δυνατότητες της νέας γενιάς, σε συνδυασμό με την ιστορική μας κληρονομιά και το φυσικό πλούτο της Ελλάδας μπορούν να αποτελέσουν τη δύναμη που θα μας απογειώσει ξανά. Όπως όλα τα εγχειρήματα, έτσι και το Greece has Soul χρειάζεται ενθάρρυνση και στήριξη στα πρώτα του βήματα. Όσο αυτά υπάρχουν, όλες οι άλλες δυσκολίες φαίνονται ασήμαντες.

_MG_0556 2

«Η απόλαυση και η αρμονία της αιώρησης υπερβαίνει τις αισθήσεις και σε αποσπά σημαντικά από το περιβάλλον». (Photo credit: Haris Sfakianakis)

Πώς ένιωσες όταν χόρευες πάνω από τη θάλασσα;
Η θάλασσα είναι ιδανικό υπόστρωμα για τον εναέριο χορό. Σου παρέχει τη φρεσκάδα της αύρας της και σε συνοδεύει με το ρυθμό της. Ακόμα και ο άνεμος πλέον είναι αναπόσπαστο κομμάτι του χορού μου.

Πώς μοιάζει ο κόσμος όταν χορεύεις από ψηλά;
Ο εναέριος χορός απαιτεί κάποια συγκέντρωση και προσήλωση σ’ αυτό που κάνεις και σπανίως σου δίνει τη δυνατότητα να απολαύσεις τη θέα. Η απόλαυση και η αρμονία της αιώρησης υπερβαίνει τις αισθήσεις και σε αποσπά σημαντικά από το περιβάλλον.

Πού θα γίνει η επόμενη εμφάνισή σου;
Στο νησί από το οποίο κατάγομαι, την πανέμορφη Λευκάδα, χάρη στον κ. Σπύρο Παπουτσόπουλο και τον όμιλο Μ/Φ ΟΡΦΕΥΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 1937. Θα με δείτε 24 Ιουλίου να χορεύω πάνω από το κανάλι της δυτικής παραλίας της Λευκάδας στο Festa del Canale.

katerina_kolaz1

«Η θάλασσα είναι ιδανικό υπόστρωμα για τον εναέριο χορό. Σου παρέχει τη φρεσκάδα της αύρας της και σε συνοδεύει με το ρυθμό της». (Photo credit: Haris Sfakianakis)

Πώς σε έχει βοηθήσει στην καθημερινότητά σου ο εναέριος χορός;
Ο εναέριος χορός βασίζεται κυρίως στο συντονισμό της αιώρησης και των κινήσεων εντός των ορίων της αιώρησης αυτής. Άρα επιτρέπει την ελευθερία «υπό περιορισμούς. Αν κάποιος αποσυντονιστεί και ξεφύγει από το ρυθμό που επιβάλλει η βαρύτητα, χάνει την αρμονία και μαζί της και τη χαρά του εναέριου χορού. Έτσι δεν είναι και η ζωή;

Ποια είναι η συμβουλή σου για κάποιον που θέλει να αλλάξει τον τρόπο ζωής του, αλλά τον «πνίγει» η αμείλικτη καθημερινότητα;
Όταν η προπόνηση είναι πραγματική διασκέδαση, τότε, ως δια μαγείας, βρίσκονται πολλά ανοίγματα στο τείχος της καθημερινότητας.

katerina_kolaz2

«Όπως όλα τα εγχειρήματα, έτσι και το Greece has Soul χρειάζεται ενθάρρυνση και στήριξη στα πρώτα του βήματα. Όσο αυτά υπάρχουν, όλες οι άλλες δυσκολίες φαίνονται ασήμαντες». (Photo credit: Haris Sfakianakis)

Τι χρειάζεται κάποιος για να ασχοληθεί με τον εναέριο χορό;
Ο καθένας προσδιορίζει το ρυθμό του, άρα, πρακτικά, δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα. Νομίζω ότι το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία και μια επιθυμία υπέρβασης της βαρύτητας.

 

Διαβάστε ακόμα: Αναστασία Μαρινάκου – «Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην το βάζω ποτέ κάτω»

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top