Η Πολυτίμη Κυριακοπούλου έχει αποφασίσει να μετρήσει τις δυνάμεις της στο απαιτητικό ράλι Ντακάρ.

  Easy rider. Η εικόνα φέρει όλες τις σημάνσεις της ανδροπρέπειας. Ανοιχτός δρόμος, ο αέρας να χτυπάει στο τζάκετ και το πρόσωπο, τα μαλλιά να ανεμίζουν, ο ήχος της μηχανής να ρέει σαν ορμητικό κύμα και πάνω στη σέλ;α της μηχανής ένας άνδρας να διαδηλώνει την ελευθερία του.

  Ακόμη και ο κινηματογραφικός easy rider, κι αυτός άντρας είναι. Σπάνια θα σκεφτεί κανείς πως υπάρχει εξαίρεση στο κλισέ «άντρας-μηχανή-ελευθερία». Κι όμως, όπως συμβαίνει σε όλες τις προκαταλήψεις μας, έρχεται η πραγματικότητα να τις ακυρώσει. Δεν υπάρχει «κάστρο» (άλλη μια λέξη που πρέπει σιγά σιγά να την σβήνουμε) που να μην καταλυθεί από τις γυναίκες.

  Η εμπειρία της από τους αγώνες Tuareg Rally και Libya Rally, αναμένεται να αποδειχθεί πολύτιμη – σαν το όνομά της.

  Λέμε αβασάνιστα πως οι γυναίκες είναι κακές στην οδήγηση, αν και καθημερινά στο δρόμο συναντάς διάφορους «περίεργους» που συμπεριφέρονται στο τιμόνι τους με τη βαναυσότητα του πρωτόζωου. Λέμε με ευκολία πως οι γυναίκες, ακόμη κι αν οδηγούν μηχανή, δεν θα κατάφερναν ποτέ να κάνουν ζάφτι μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού. Πολλώ δε μάλλον μια αγωνιστική μηχανή. Λέμε πολλά διότι δεν ξέρουμε την Πολυτίμη Κυριακοπούλου.

  Δεν υπάρχει «κάστρο» (άλλη μια λέξη που πρέπει σιγά σιγά να την σβήνουμε) που να μην καταλυθεί από τις γυναίκες.

  Μητέρα τεσσάρων παιδιών, αρχιτέκτονας (συνιδρύτρια του αρχιτεκτονικού γραφείου DK ARCHITECTS), η Κυριακοπούλου, από τα 16 της χρόνια, οπότε και ανέβηκε πρώτη φορά σε μηχανή, δεν έχει σταματήσει να ομνύει στον δίτροχο σύντροφό της. Τώρα, ετοιμάζεται να πάρει μέρος στο φημισμένο ράλι Ντακάρ.

  Αυτές τις μέρες βρίσκεται στο Μαρόκο έτσι ώστε να οργανώσει καλύτερα την προετοιμασία της ενόψει του άκρως απαιτητικού ράλι. Θα πάρει μέρος  στα ράλι «MERZOUGA RALLY» και «MOROCCO DESERT CHALLENGE». Τα δύο ράλι γίνονται υπό την αιγίδα της Αυτού Μεγαλειότητας του βασιλιά του Μαρόκου, Μοχάμεντ VI.

  Από παλαιότερη συμμετοχή της στο Serres Rally.

  Δεν είναι η πρώτη φορά που η αγάπη της για την αγωνιστική μοτοσικλέτα την οδηγεί εκτός της χώρας. Η εμπειρία της από τους αγώνες Tuareg Rally και Libya Rally, αναμένεται να αποδειχθεί πολύτιμη – σαν το όνομά της. Το Merzouga Rally ξεκινά στις 31 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Απριλίου. Πρόκειται για την 10η διοργάνωση του Merzouga Rally που λαμβάνει χώρα στην μαροκινή έρημο και η 4η που αποτελεί μέρος του ράλι του Ντακάρ.

  Την προετοιμασία της Πολυτίμης Κυριακοπούλου αναλαμβάνει το Riding School και ο Θανάσης Χούντρας.

  Πρώτη φορά που ανέβηκε σε μηχανή ήταν στα 16 της χρόνια.

  Το Morocco Desert Challenge, από τις 11 έως τις 20 Απριλίου, δοκιμάζει τις αντοχές των οδηγών στις δύσκολες συνθήκες της ερήμου, ενώ ταυτόχρονα οι ίδιοι αγωνίζονται ενάντια και στο ρολόι, κυνηγώντας τον καλύτερο χρόνο. Η Πολυτίμη Κυριακοπούλου συμμετέχει στην κατηγορία Rally prο.

  Οι συμμετοχή της στα δύο αυτά ράλι είναι το αναγκαίο πρελούδιο έτσι ώστε να μπει ακόμη πιο έτοιμη στο κυρίως «έργο» που είναι η συμμετοχή της στο ράλι Ντακάρ, ένας από τους σκληρότερους και πιο απαιτητικούς αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο,  στον οποίο συμμετέχουν μοτοσυκλέτες, αυτοκίνητα, φορτηγά και quads. Την προετοιμασία της Πολυτίμης Κυριακοπούλου αναλαμβάνει το Riding School και ο Θανάσης Χούντρας.

   

  Διαβάστε ακόμα: Η Ελληνίδα που «κατέκτησε» τις 16 υψηλότερες κορυφές των Πυρηναίων.

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top