archilove

    Nα ήμασταν τώρα εκεί: ένα νέο ξενοδοχείο που αναδεικνύει την ομορφιά της Σερίφου

    Σπάμε νοερά την καραντίνα για να μεταφερθούμε στην καινούργια ξενοδοχειακή μονάδα που σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο MOLD Architects. Φτιαγμένη από φυσικά υλικά και έμπνευση από τη δομή του παραδοσιακού Σεριφιώτικου κελιού.

     

    Η βασική έμπνευση έρχεται από τα παραδοσιακά κελιά της Σερίφου.

    Οι MOLD Architects σχεδίασαν μια βιώσιμη ξενοδοχειακή μονάδα με έμπνευση από την παράδοση και τη δομή του παραδοσιακού Σεριφιώτικου κελιού. Η ήπια ένταξη και η ανάδειξη του τοπίου και του πολιτισμού του νησιού, αποτέλεσε την κύρια επιδίωξη των αρχιτεκτόνων.

    Το κύριο concept της ξενοδοχειακής μονάδας ενσωματώνει το σχεδιασμό, τη βιωσιμότητα, την ευεξία, το φαγητό και τη φιλοξενία για να δημιουργήσει ένα νέο προορισμό για τη Σέριφο και με μακροζωία, ακεραιότητα και σκοπό.

    Η ηπιότητα της παρέμβασης και η ένταξη ήταν βασική επιδίωξη των αρχιτεκτόνων.

    Η αρχιτεκτονική του υποστηρίζει αυτό το όραμα, δημιουργώντας βιώσιμους χώρους που εμπνέουν τη σύνδεση, αντανακλούν την παράδοση και ενσωματώνονται πλήρως στο περιβάλλον.

    Η δομή του παραδοσιακού Σεριφιώτικου κελιού χρησιμοποιείται ως αφετηρία της σύνθεσης και αποτελεί την βασική σχεδιαστική μονάδα-δωμάτιο.

    Το Keli είναι μια τουριστική μονάδα 2.000τμ στο Καλό αμπέλι στην Σέριφο. Πρόκειται για ένα έργο αρκετά μεγάλης κλίμακας για τα δεδομένα του τόπου οπότε η ηπιότητα της παρέμβασης και η ένταξη ήταν βασική επιδίωξη των αρχιτεκτόνων.

    Το Keli είναι μια τουριστική μονάδα 2.000τμ στο Καλό αμπέλι στην Σέριφο.

    Η κατασκευή στο μεγαλύτερο τμήμα της γίνεται από φυσικά υλικά όπως ντόπια πέτρα, χυτά φυσικά υλικά, κορμοί λυγαριάς και τεχνητά οξειδωμένες μεταλλικές δοκοί. Η δομή του παραδοσιακού Σεριφιώτικου κελιού χρησιμοποιείται ως αφετηρία της σύνθεσης και αποτελεί την βασική σχεδιαστική μονάδα-δωμάτιο: κύριος χώρος ορθογωνικής κάτοψης με φυτεμένη οροφή που περιβάλλεται από περίκλειστη αυλή.

    Η κατασκευή στο μεγαλύτερο τμήμα της γίνεται από φυσικά υλικά.

    Τα κελιά -4 τυπολογιών- τοποθετούνται κάθετα στην κλίση της πλαγιάς και σε οριζόντια κύλιση μεταξύ τους, χαράζουν εκ νέου τους πρόποδες της πλαγιάς με μία αυστηρά τεθλασμένη γραμμή ως μια νέα υψομετρική καμπύλη. Η οριζοντιότητα της σύνθεσης διακόπτεται από κατακόρυφες εξάρσεις, τους πύργους, που στεγάζουν μια 5η τυπολογία διώροφων δωματίων.

    Πρόκειται για ένα έργο αρκετά μεγάλης κλίμακας για τα δεδομένα του τόπου.

    Το σύμπλεγμα των κοινόχρηστων χώρων τοποθετείται ανατολικά και πλησίον της εισόδου του ξενοδοχείου σε ένα κεντρικό κτίριο 3 επιπέδων το οποίο περιλαμβάνει εκτός των άλλων lobby, εστιατόριο, μπαρ, τεχνητή παραλία με πισίνα υπερχείλισης, αλλά και βιβλιοθήκη, χώρο πολλαπλών χρήσεων, υπαίθριο θέατρο, χώρο yoga, αίθουσες μασάζ, γυμναστήριο και κέντρο spa.

    Το σύμπλεγμα των κοινόχρηστων χώρων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το μπαρ.

    Οι χώροι αυτοί, εκτός από το κεντρικό κλιμακοστάσιο εσωτερικά, είναι προσβάσιμο και εξωτερικά από κάθε επίπεδο δημιουργώντας διαμπερή περάσματα και επιτρέποντας μια ελεύθερη κίνηση και διασύνδεση όλων των κοινόχρηστων χώρων.

    Για ζεν καταστάσεις.

    Το έργο στοχεύει να αναδείξει τη φημισμένη ομορφιά, τον πολιτισμό και την ιστορία της Σερίφου και να δημιουργήσει μια κοινότητα που έρχεται να απολαύσει τις όποιες παροχές που έχει να προσφέρει το Keli Hotel Project και το νησί.

     

    ⇒ Για περισσότερα επισκεφθείτε το archisearch.gr.

     

    Διαβάστε ακόμα: Δύο οργανικά μινιμαλιστικές κατοικίες στην Άνδρο – «Ουάου» ενσωμάτωση στο άγριο τοπίο.

     

     

    x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

    Button to top

    Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close