Η ιδέα ήταν να σχεδιαστεί ένας χώρος ατμοσφαιρικός και πολυτελής, σύγχρονος και ταυτόχρονα κλασικός.

  To αρχιτεκτονικό γραφείο Urban Soul Project επιμελήθηκε το σχεδιασμό του Ian’s bar. Το μπαρ βρίσκεται σε έναν από τους χώρους του Regency Casino της Θεσσαλονίκης και αφετηρία στο σχεδιασμό του υπήρξαν εικόνες από την αμερικάνικη εποχή της τζαζ, των δεκαετιών 1920-1930. Η ιδέα ήταν να σχεδιαστεί ένας χώρος ατμοσφαιρικός και πολυτελής, σύγχρονος και ταυτόχρονα κλασικός.

  Η κάτοψη του χώρου είναι μακρόστενη και χωρίζεται σε τρεις παράλληλες ζώνες καθιστικών, ανάμεσα στις οποίες παρεμβάλλονται δύο διάδρομοι κίνησης. Στο βάθος του χώρου, βρίσκεται το μπαρ, στην πλάτη του οποίου έχουν τοποθετηθεί καθρέφτες, με αποτέλεσμα το μέγεθος του χώρου να διπλασιάζεται οπτικά.

  Ο χώρος χαρακτηρίζεται από συνεχείς εναλλαγές ανάμεσα σε αιχμηρές και καμπύλες φόρμες.

  Οι κόκκινες καναπέδες δίνουν χρώμα και ένταση στο χώρο.

  Κυρίαρχο στοιχείο αποτελεί η διπλή τοξοειδής κατασκευή που δημιουργεί την οροφή. Πρόκειται για μία κατασκευή από μαύρη διάτρητη επιφάνεια η οποία επαναπροσδιορίζει το ύψος του χώρου αλλά και σε συνδυασμό με τον φωτισμό καθορίζει την ατμόσφαιρά του.

  Οι τοίχοι έχουν καλυφθεί από ανάγλυφη ξύλινη επένδυση.

  Συνολικά, ο χώρος χαρακτηρίζεται από συνεχείς εναλλαγές ανάμεσα σε σκληρά και μαλακά υλικά, αιχμηρές και καμπύλες φόρμες. Στο δάπεδο έχουν χρησιμοποιηθεί πλάκες ροζ και ασπρόμαυρου μωσαϊκού, στα καθιστικά μαύρα και κοραλί βελούδινα υφάσματα, μαύρο μάρμαρο στο μπαρ και τα τραπέζια, βιεννέζικη ψάθα σε λεπτομέρειες του μπαρ και των καθισμάτων ενώ μεταλλικά στοιχεία σε μαύρες και χρυσές αποχρώσεις επαναλαμβάνονται σε διάφορα σημεία. Αντίστοιχα, το μεταλλικό ραβδοειδές κεντρικό φωτιστικό, αντιτίθεται στις καμπύλες της οροφής.

  Κυρίαρχο στοιχείο αποτελεί η διπλή τοξοειδής κατασκευή που δημιουργεί την οροφή.

  Οι τοίχοι έχουν καλυφθεί από ανάγλυφη ξύλινη επένδυση που προκύπτει από στοιχεία τριγωνικών διατομών και συμπληρωματικά από ανάγλυφη ταπετσαρία μεταλλικής ροζ απόχρωσης. Τέλος στο χώρο έχουν τοποθετηθεί φυσικά φυτά επιδαπέδια αλλά και κρεμαστά, από την οροφή.

  Τα έργα που έχουν τοποθετηθεί στο χώρο είναι του εικονογράφου Bob Venables.

  Τα έργα που έχουν τοποθετηθεί στο χώρο είναι του εικονογράφου Bob Venables, σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για το χώρο και αντλούν τη θεματολογία τους από την εποχή της Ποτοαπαγόρευσης.

   

  Φωτογραφίες: Kimberley Powell
  ⇒ Για περισσότερα επισκεφθείτε το archisearch.gr.

   

  Διαβάστε ακόμα: Το πρώτο «πάρκο» με food trucks ξεφύτρωσε στη Θεσσαλονίκη.

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top