Το loft βρίσκεται στον τελευταίο όροφο ενός κτιρίου γραφείων, στην Πλατεία Δημαρχείου.

  Στον χώρο μίας παλιάς βιοτεχνίας, που καταλαμβάνει τον τελευταίο όροφο ενός κτιρίου γραφείων, που βρίσκεται στην Πλατεία Δημαρχείου, στην καρδιά του Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου της Αθήνας.

  Οι επιρροές από τα 70’s είναι εμφανείς.

  Το αρχιτεκτονικό γραφείο FLUX office σχεδίασε εκ νέου μία κατοικία προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των νέων χρηστών δημιουργώντας έναν διαμπερή, ανοιχτό, φωτεινό χώρο ελεύθερης κάτοψης που συνδιαλέγεται με το αστικό τοπίο της πόλης με ένα δυναμικό και ζωντανό τρόπο.

  Η κουζίνα είναι λιτή, εργονομική και με αυστηρές γραμμές.

  Όλα τα δομικά στοιχεία, κολώνες και δοκάρια, απογυμνώνονται, μένουν ανεπίχριστα και ορίζουν με τον κάναβό τους τον βασικό πυρήνα κατοίκησης και την αρχή για την οργάνωση των χώρων.

  Όλα τα δομικά στοιχεία, κολώνες και δοκάρια, έχουν απογυμνωθεί.

  Οι νέες ζώνες που δημιουργούνται διεισδύουν η μία μέσα στην άλλη, δίνοντας χώρους ανοιχτούς και φωτεινούς στην κατοίκηση. Δυναμικό στοιχείο της σύνθεσης είναι ένα μεγάλο box, επενδυμένο με πτυχωτά φύλλα αλουμινίου, που στεγάζει μέσα του, τους πιο ιδιωτικούς χώρους του σπιτιού: υπνοδωμάτιο – μπάνιο (λουτρό) – dress room.

  Η μαρμάρινη άποψη του μπάνιου.

  Ο open-space χώρος σε συνδυασμό με τα νέα ανοίγματα pivot στις δύο όψεις, στον άξονα Ανατολής – Δύσης, δημιουργούν μία νέα, ρευστή κάτοψη, που ανοίγει προς τα έξω, στις δύο μεγάλες βεράντες του διαμερίσματος.

  Ο ανοιχτός χώρος προς την κρεβατοκάμαρα.

  Τα υλικά και τα έπιπλα που έχουν επιλεχθεί έχουν μυρωδιά από την δεκαετία του ’70: Πράσινο μάρμαρο στο μπάνιο, ψαροκόκκαλο δρύινο στο δάπεδο, αλουμινένια πτυχωτή επένδυση στο box, αρτιφισιέλ σοβάς στους εξωτερικούς τοίχους.

  Το φως διαπερνάει ανεμπόδιστο τον ανοιχτό χώρο.

  Το φώς, η διαμπερότητα που δημιουργήθηκε, η σύνθεση των υλικών, η συνέχεια του εσωτερικού χώρου με το εξωτερικό και η δημιουργία του ενδιάμεσου χώρου, σαν ζώνη ανοιχτή σε διάφορες χρήσεις, έκανε την κάτοψη να συνδιαλέγεται με το urban τοπίο της πόλης με ένα δυναμικό και ζωντανό τρόπο. Έκανε την κάτοψη ένα νέο πεδίο κατοίκησης, ανοιχτό και ζωντανό.

  Η εξωτερική όψη του loft.

   

  //Φωτογραφίες: Πάνος Κοκκινιάς
  ⇒ Για περισσότερα επισκεφθείτε το archisearch.gr.

   

  Διαβάστε ακόμα: Εντυπωσιακό ντιζάιν με πράσινο αποτύπωμα στο ιστορικό κέντρο.

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top