Η κυκλαδίτικη αισθητική είναι εμφανής.

  Το γραφείο Tsolakis Architects σχεδίασε στο νησί της Μυκόνου, ένα νέο συγκρότημα παραθεριστικών κατοικιών. Το έργο “Mykonos Esti” αφορά τρεις ανεξάρτητες οικίες, τοποθετημένες στην κορυφή ενός λόφου, με ανεμπόδιστη θέα προς τη Χώρα της Μυκόνου και το Αιγαίο πέλαγος. Σκοπός του σχεδιασμού ήταν η δημιουργία ενός αυθεντικού Κυκλαδίτικου περιβάλλοντος, με στοιχεία που ακολουθούν την κλίμακα, την υλικότητα και την αισθητική των Κυκλαδίτικων οικισμών.

  Το συγκρότημα κατοικιών Mykonos Esti αποτελείται από τρεις ανεξάρτητες οικίες σε ιδιαίτερη τοποθεσία, στην κορυφή ενός λόφου, με θέα τη Χώρα της Μυκόνου και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

  Η λιτότητα είναι ένα ευδιάκριτο χαρακτηριστικό.

  Οι κατοικίες υποδέχονται τους επισκέπτες σε ένα αυθεντικό Κυκλαδίτικο περιβάλλον, εφοδιασμένο με την τοπική κουλτούρα, αποτελώντας το ιδανικό υπόβαθρο για την ανακάλυψη των κρυμμένων όψεων του νησιού στον δικό τους ρυθμό.

  Ο σχεδιασμός των κατοικιών έγινε με σεβασμό στο χτισμένο και το φυσικό τοπίο του νησιού.

  Οι Mykonos Esti Luxury Villas βρίσκονται στον ήσυχο οικισμό Κανάλια, στο υπερυψωμένο ακρωτήριο ακριβώς δίπλα στη Χώρα της Μυκόνου. Το συγκρότημα απολαμβάνει μοναδική θέα προς τα ακατοίκητα νησάκια Μπάος και Κάβουρας, στα βόρεια, και τον κόλπο της Χώρας, στα ανατολικά.

  Ένα από τα υπνοδωμάτια.

  Ο σχεδιασμός των κατοικιών έγινε με σεβασμό στο χτισμένο και το φυσικό τοπίο του νησιού. Οι ήπιες αρχιτεκτονικές επιλογές και επεμβάσεις χαρακτηρίζουν την αρχιτεκτονική των εσωτερικών χώρων των κτιρίων και εντάσσονται αρμονικά στην κλίμακα και το ύφος των Κυκλαδίτικων οικισμών.

  Η διαρρύθμιση σε τρία επίπεδα διασφαλίζει την ιδιωτικότητα όλων των επισκεπτών μέσα από ανεξάρτητες εισόδους.

  Οι τρεις κατοικίες, με χαρακτηριστική Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική που περιλαμβάνει κατάλευκους τοίχους και τοπική πέτρα, έχουν αυτόνομη πρόσβαση. Το εσωτερικό κάθε μιας από αυτές φιλοξενεί πέντε υπνοδωμάτια και έξι λουτρά. Η διαρρύθμιση σε τρία επίπεδα διασφαλίζει την ιδιωτικότητα όλων των επισκεπτών μέσα από ανεξάρτητες εισόδους.

  Το μπάνιο και η κουζίνα.

  Το επίπεδο της εισόδου περιλαμβάνει πλήρως εξοπλισμένους χώρους κουζίνας, ενώ δίπλα σε αυτούς, βρίσκονται οι χώροι τραπεζαρίας και το καθιστικό, μέσα σε προστατευμένες γωνιές με θέα προς τη θάλασσα.

  Η master σουίτα καταλαμβάνει ολόκληρο τον τελευταίο όροφο, απολαμβάνοντας τη θέα του Αιγαίου και της Χώρας της Μυκόνου υπό από τον Κυκλαδίτικο ουρανό.

  Ο φυσικός φωτισμός λούζει το χώρο.

  Οι μεγάλοι υπαίθριοι χώροι αναψυχής, είναι στρωμένοι με τοπική πέτρα.

  Η μινιμαλιστική αίσθηση του εσωτερικού, με απαλές καμπύλες και πατητή τσιμεντοκονία στα δάπεδα, ολοκληρώνεται με σταθερά έπιπλα από φυσική δρυ, φωτεινές ξύλινες οροφές και αέρινα λινά υφάσματα.

  Οι μεγάλοι υπαίθριοι χώροι αναψυχής, είναι στρωμένοι με τοπική πέτρα. Στο κέντρο τους βρίσκονται τοποθετημένες τρεις ιδιωτικές πισίνες, δίπλα σε Μεσογειακούς κήπους, που λειτουργούν ως συνέχεια του φυσικού τοπίου. Οι υπαίθριοι καθιστικοί χώροι, προστατευμένοι από πέργκολες με καλαμωτές, υπογραμμίζουν την εμπειρία του χρήστη στο κυκλαδίτικο τοπίο της Μυκόνου.

   

  Φωτογραφίες:  Γιώργος Σφακιανάκης
  ⇒ Για περισσότερα επισκεφθείτε το archisearch.gr.

   

  Διαβάστε ακόμα: 30 χρόνια «Kivotos» Mykonos. Ενα ξενοδοχειακό success story.

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top