archilove

    Διά χειρός ελλήνων αρχιτεκτόνων: διαμέρισμα του 19ου αιώνα στο Παρίσι έγινε σύγχρονη κατοικία

    Το αρχιτεκτονικό γραφείο R.C.TECH ανακαίνισε διαμέρισμα στο ισόγειο τυπικής πολυκατοικίας της εποχής του Haussmann στο Neuilly-sur-Seine στο Παρίσι και είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που ενέταξαν οργανικά το παρελθόν με το παρόν.

     

    To διαμέρισμα βρίσκεται στο ισόγειο τυπικής πολυκατοικίας της εποχής του Haussmann στο Neuilly-sur-Seine στο Παρίσι, το οποίο χρονολογείται στα μέσα του 19ου αιώνα.

    Το αρχιτεκτονικό γραφείο R.C.TECH ανακαίνισε διαμέρισμα στο ισόγειο τυπικής πολυκατοικίας της εποχής του Haussmann στο Neuilly-sur-Seine στο Παρίσι, το οποίο χρονολογείται στα μέσα του 19ου αιώνα και καλύπτει επιφάνεια περίπου 400m2, καλύπτοντας τις ανάγκες των πελατών, μιας πενταμελούς οικογένειας, για ένα μοντέρνο διαμέρισμα που να σέβεται την αρχιτεκτονική κληρονομιά του κτιρίου.

    Το διαμέρισμα οργανώνεται γύρω από έναν κεντρικό επιβλητικό διάδρομο.

    Το διαμέρισμα οργανώνεται γύρω από έναν κεντρικό επιβλητικό διάδρομο, ο οποίος διαχωρίζει την κατοικία σε δύο πτέρυγες: η νότια πτέρυγα στεγάζει τους χώρους διημέρευσης και η βόρεια τα υπνοδωμάτια. Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στο σχεδιασμό του διαδρόμου καθώς αποτελεί τον πυρήνα του σπιτιού.

    Η συνολική χρωματική παλέτα του σπιτιού χαρακτηρίζεται από φωτεινούς τόνους.

    Η συνθήκη του περιορισμένου φυσικού φωτός στον χώρο αυτοβελτιώθηκε με την τοποθέτηση μιας λευκής ανακλαστικής μεμβράνης στην οροφή. Η συνολική χρωματική παλέτα του σπιτιού χαρακτηρίζεται από φωτεινούς τόνους στους τοίχους και έντονα χρώματα σημειακά από τα έπιπλα και τα έργα τέχνης. Οι περίτεχνες λεπτομέρειες του κτιρίου βάφτηκαν λευκές και έρχονται σε αντίθεση με τα μοντέρνα στοιχεία των επίπλων και των ξυλουργικών στοιχείων.

    Οι περίτεχνες λεπτομέρειες του κτιρίου βάφτηκαν λευκές και έρχονται σε αντίθεση με τα μοντέρνα στοιχεία των επίπλων.

    Όλα τα αυθεντικά μεταλλικά εξαρτήματα και αντικείμενα, όπως πόμολα και φωτιστικά, συντηρήθηκαν με προσοχή όπως επίσης και το παλιό ξύλινο δάπεδο. Η κουζίνα είναι ένας ιδιαίτερα κοινωνικός χώρος για αυτό το σπίτι – είναι χώρος τον οποίο η οικογένεια “ζει”, συγκεντρωμένη καθημερινά σε διάφορες στιγμές της ημέρας, οπότε αποφασίστηκε η μετακίνηση της σε ένα πιο κεντρικό, μεγαλύτερο χώρο της κάτοψης, πρακτικά ανταλλάσσοντας θέση με το αρχικό κύριο υπνοδωμάτιο.

    Στο καθημερινό σαλόνι, ευθέως απέναντι από την κουζίνα, η πράσινη βιβλιοθήκη δημιουργεί ένα σκούρο φόντο το οποίο δίνει βάθος στο χώρο.

    Το έπιπλο της κουζίνας εισάγει ένα σύγχρονο σχεδιασμό σε ένα μεγάλο χώρο με έντονο διάκοσμο. Μια μακριά νησίδα τοποθετείται στον επιμήκη άξονα του δωματίου. Τα λευκά απλά ντουλάπια αναδεικνύουν το περίτεχνο τζάκι.

    Στο σαλόνι, επιλεγμένα έργα τέχνης περιβάλλουν κλασσικά έπιπλα.

    Στο καθημερινό σαλόνι, ευθέως απέναντι από την κουζίνα, η πράσινη βιβλιοθήκη δημιουργεί ένα σκούρο φόντο το οποίο δίνει βάθος στο χώρο. Η τραπεζαρία, αντίκα που ανήκει στην οικογένεια, βρίσκεται κάτω από ένα σύγχρονο πολυέλαιο. Στο σαλόνι, επιλεγμένα έργα τέχνης περιβάλλουν κλασσικά έπιπλα.

    Η κουζίνα είναι ένας ιδιαίτερα κοινωνικός χώρος για αυτό το σπίτι.

    Tο έπιπλο της κουζίνας εισάγει ένα σύγχρονο σχεδιασμό σε ένα μεγάλο χώρο με έντονο διάκοσμο.

    Φωτογραφίες: Αθηνά Σούλη

    ⇒ Για περισσότερα επισκεφθείτε το archisearch.gr.

     

    Διαβάστε ακόμα: Nα ήμασταν τώρα εκεί – ένα νέο ξενοδοχείο που αναδεικνύει την ομορφιά της Σερίφου.

     

     

     

     

    x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

    Button to top