Ευδιάκριτο κυκλαδίτικο χρώμα.

  Στη Μύκονο, πού αλλού; Στο μέρος που σε λίγες ημέρες, λόγω του Πάσχα, θα συρρεύσουν οι πρώτοι τουρίστες της σεζόν. Αλλωστε, από τώρα ξεκινούν από εξορμήσεις προς τα νησιά για να ενταθούν τους θερινούς μήνες. Ειδικά φέτος πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για την τουριστική κίνηση.

  Το Parthenis Café ακολουθεί τη λογική του εμβληματικού καταστήματος του οίκου.

  Σκοπός ήταν να μετατραπεί το εμβληματικό κατάστημα της εταιρείας, σε έναν πολυλειτουργικό χώρο που συνδυάζει λειτουργίες λιανικής, καφέ και εστιατορίου.

  Στη Μύκονο, λοιπόν, και συγκεκριμένα στην Πλατεία Αλεφκάντρας. Εκεί βρίσκεται το εμβληματικό κατάστημα Parthenis, από τα πλέον γνωστά του νησιού, δίπλα ακριβώς από τους ανεμόμυλους. Ένα κατάστημα που θαυμάζεται για την αισθητική του και φέρνει στο νου έντονα το ελληνικό καλοκαίρι.

  Το ξύλο συνδυάζεται με το μάρμαρο και τις απλές γραμμές.

  Εκτός από το κατάστημα, από πέρυσι λειτουργεί και το Parthenis Café που ακολουθεί την ίδια λογική και παρόμοιο αισθητικό αποτέλεσμα με τον υπόλοιπο χώρο. Φέτος, με δεδομένο πως τα μέτρα για την πανδημία έχουν μειωθεί, είναι δεδομένο πως θα αποτελέσει σημείο συνάντησης πολλών τουριστών.

  Για την ιστορία, τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του cafe ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο Anaktae σε συνεργασία με τη σχεδιάστρια μόδας Ορσαλία Παρθένη.

  Η ΑΝΑΚΤΑΕ, μετά από συνεργασίες με τους Zeus & Dione, το Μουσείο Μπενάκη, την Πινακοθήκη Α. Γ. Λεβέντη και το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς, παρουσιάζει τη δημιουργική συνεργασία της με το brand Parthenis, ένα εμβληματικό ελληνικό brand μόδας από τη δεκαετία του 1970.

  Το cafe άνοιξε πέρυσι, αλλά φέτος αναμένεται να έχει αρκετούς θαμώνες.

  Η ΑΝΑΚΤΑΕ συνεργάστηκε με την Ορσαλία Παρθένη για να μετατρέψει το θρυλικό κατάστημα του brand Parthenis στην πόλη της Μυκόνου σε έναν πολύ-λειτουργικό χώρο που περιλαμβάνει bar και εστιατόριο, όπου οι πελάτες μπορούν να ψωνίσουν τα κλασικά ρούχα του Παρθένη και ταυτόχρονα να απολαύσουν ένα ποτό ή ένα ελαφρύ γεύμα στα υπαίθρια τραπέζια. Το Parthenis Café βρίσκεται δίπλα στους διάσημους ανεμόμυλους του νησιού με θέα στη Μικρή Βενετία και τα θρυλικά ηλιοβασιλέματα.

  Το καφέ προσκαλεί τους πελάτες να ψωνίσουν τα κλασικά κομμάτια της ετικέτας Parthenis ή να απολαύσουν ένα ελαφρύ γεύμα και ένα ποτό.

  Χαμηλοί πάγκοι με ριγέ ή μονόχρωμα μαξιλάρια διαμορφώνουν μια καθαρή αισθητική γραμμή.

  Η ΑΝΑΚΤΑΕ συνέλαβε, κατασκεύασε και επιμελήθηκε κάθε στάδιο της δημιουργίας του Parthenis Café, από τη χωρική φιλοσοφία έως την εσωτερική διακόσμηση, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς επίπλων και φωτιστικών. Ο σχεδιασμός εμπνέεται από τα διαχρονικά στοιχεία του Ελληνικού καλοκαιριού: φως, ενέργεια και απλότητα.

  Το αποτέλεσμα είναι πιστό στην casual και minimal αισθητική του Παρθένη και στις καθαρές, αιθέριες μορφές της κυκλαδίτικου πνεύματος, χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά όπως μάρμαρο, ξύλο και μέταλλο με σύγχρονους αλλά διαχρονικούς τρόπους. Eκεί μπορείς να πιεις τον εκλεκτό καφέ Taf που προσφέρει το Parthenis Café.

  Γλυπτά μαρμάρινα και μεταλλικά φωτιστικά, ένας μαρμάρινος πάγκος, το bar με ξύλινα γεωμετρικά στοιχεία που εμπνέονται από το δάπεδο, τριποδικά σκαμπό και τραπεζάκια που μπορούν να διαμορφωθούν γύρω από χαμηλούς πάγκους με ριγέ μαξιλάρια, όλα συμπληρώνουν τις καθαρές γραμμές της συλλογής Parthenis. Τα ρούχα εμφανίζονται σε ελεύθερες γεωμετρικές ράγες κρεμασμένες από την οροφή.

  Μια λιτή επανερμηνεία του χώρου.

  «Η συνεργασία μας με τον Παρθένη ήρθε φυσικά», λένε η Νταϊάννα Καρβούνη και η Βίβιαν Φίλιππα, οι ιδρυτικοί εταίροι της ΑΝΑΚΤΑΕ. «Το κοινό μας όραμα είναι να φανταστούμε ξανά τον «Ελληνισμό» με μινιμαλιστικό και αφαιρετικό τρόπο. Τόσο η ΑΝΑΚΤΑΕ όσο και ο Parthenis αντλούν έμπνευση από την Ελλάδα και την πολιτιστική κληρονομιά της, επαναπροσδιορίζοντας το σύγχρονο ελληνικό στυλ με διεθνή στοιχεία».

   

   

  //Parthenis Café, Πλατεία Αλευκάνδρας, 22890 22448
  Φωτογραφίες:
  Γιώργος Κορδάκης

   

   

  Διαβάστε ακόμα: Εξοχική κατοικία μόλις 58 τ.μ. στη Σίφνο. Υπόδειγμα αιγαιοπελαγίτικης λιτότητας.

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top