Η σχεδιαστική προσέγγιση που ακολουθήθηκε, χαρακτηρίζεται από λιτές γραμμές και καθαρές γεωμετρίες.

  Μπορεί ένα διαμέρισμα λίγων τετραγωνικών, με την κατάλληλη διαχείριση του χώρου να δείχνει σχεδόν διπλάσιο και να δίνει την αίσθηση της άπλας; Θεωρητικά ναι, πρακτικά ακόμη περισσότερο.

  H ενοποίηση εσωτερικού-εξωτερικού χώρου βοηθάει στο να… μεγαλώσει οπτικά το διαμέρισμα.

  Στα βόρεια προάστια της Αθήνας, η ομάδα του Detail design studio, ανέλαβε την ανακαίνιση ενός τυπικού διαμερίσματος, 55 m² . Η σχεδιαστική προσέγγιση που ακολουθήθηκε, χαρακτηρίζεται από λιτές γραμμές και καθαρές γεωμετρίες.

  Κατεδαφίστηκαν τα ενδιάμεσα στιβαρά χωρίσματα και αντικαταστάθηκαν με ελαφρότερα, διάφανα στοιχεία.

  Τα περισσότερα έπιπλα είναι κτιστά.

  Με την κατεδάφιση των ενδιάμεσων στιβαρών χωρισμάτων, την αντικατάστασή τους με ελαφρότερα, διάφανα στοιχεία, και την ύπαρξη μεγάλων ανοιγμάτων, πετυχαίνεται η ενοποίηση εσωτερικού με εξωτερικού χώρου και η μέγιστη εκμετάλλευση της χαρακτηριστικής μεγάλης βεράντας του διαμερίσματος.

  Το διαμέρισμα βρίσκεται στο Μαρούσι σε ένα συγκρότημα κατοικιών.

  Ένα από τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του διαμερίσματος είναι η εκτεταμένη βεράντα του, που “διπλασιάζει” την επιφάνεια της κατοικίας.

  Το διαμέρισμα βρίσκεται σε ένα συγκρότημα κατοικιών που καταλαμβάνει ένα οικοδομικό τετράγωνο στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Ένα από τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του είναι η εκτεταμένη βεράντα του, που “διπλασιάζει” την επιφάνεια της κατοικίας.

  Η απλότητα χαρακτηρίζει τα υλικά.

  Οι σχεδιαστικές γραμμές είναι καθαρές, τα περισσότερα έπιπλα είναι κτιστά και η απλότητα χαρακτηρίζει τα υλικά δίνοντας στο χώρο την αίσθηση της ηρεμίας και γαλήνης.

  Ο χώρος δίνει την αίσθηση της ηρεμίας και γαλήνης.

  Λόγω της κατεδάφισης των τοίχων και της ύπαρξης μεγάλων παραθύρων, η διάταξη τοποθετήθηκε προς τη βεράντα δίνοντας την αίσθηση της ενοποίησης εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

   

  Φωτογραφίες: Ilias Agiostratitis, Penny Eleftheriou
  ⇒ Για περισσότερα επισκεφθείτε το archisearch.gr.

   

  Διαβάστε ακόμα: Στο Κολωνάκι. Διαμέρισμα του ’47 έγινε εμπνευσμένος χώρος εργασίας

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top