Σαν να ξαπλώνεις μέσα στο νερό.

  Γίνεται να ζεις σε ένα σπίτι υπό το νερό (έστω μέρος αυτού) κι όμως αυτό να μην βρίσκεται κοντά σε θάλασσα; Γίνεται, εντέλει, το υγρό στοιχείο να μπορεί να φτάσει έως την Κηφισιά;

  Το αρχιτεκτονικό γραφείο Kordas Αrchitects δημιούργησε μια κατοικία στην Κηφισιά όπου το υδάτινο στοιχείο είναι έντονο. Σχεδόν μπορείς να… κοιμηθείς μαζί του.

  Η εντυπωσιακή εξωτερική όψη του κτιρίου.

  Οπως αναφέρουν και οι δημιουργοί του έργου, η περιοχή είναι δημοφιλής για τη μοναδική αρχιτεκτονική της κληρονομιά, παρουσιάζοντας εμβληματικά κτίρια από το παρελθόν και το παρόν. Είναι, επίσης, γνωστή για την πυκνή φύτευση και τη φυσική ομορφιά της.

  Η αρχιτεκτονική σύνθεση επηρεάστηκε σημαντικά από την ίδια την περιοχή, τόσο όσον αφορά το δομημένο όσο και το φυσικό της περιβάλλον. Συντεθειμένο με τρόπο που να εναρμονίζεται με το φυσικό περιβάλλον, το κτίριο αγκαλιάζει καμπύλες γεωμετρίες.

  Η εξωτερική πλευρά της πισίνας και το κατάφυτο περιβάλλον του κτιρίου.

  Αυτό που τραβάει το βλέμμα είναι η πισίνα, της οποία το βάθος είναι ορατό από την πλευρά της κρεβατοκάμαρας.

  Αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα πάνω από το έδαφος. Οι εξωτερικοί χώροι διαβίωσης, ο ισόγειος περίγυρος και τα μπαλκόνια, είναι διαμορφωμένοι με τρόπο που να παρέχουν ιδιωτικότητα στους διαμένοντες. Ταυτόχρονα δημιουργούν πολλαπλά σημεία εστίασης και γωνίες θέασης τόσο για τους εσωτερικούς όσο και για τους εξωτερικούς χώρους.

  Η εντυπωσιακή είσοδος.

  Ο εσωτερικός πυρήνας του κτιρίου παραμένει ορθολογικός και δομικά άθικτος από την παιχνιδιάρικη διάθεση του εξωτερικού περιβλήματος. Παρέχει λειτουργικό χώρο για τρία μεμονωμένα διαμερίσματα τριών υπνοδωματίων και ένα μικρότερο στούντιο στο ανώτερο επίπεδο του κτιρίου.

  Ο φροντισμένος κήπος και η λιτή του διακόσμηση.

  Το σχήμα και το κέλυφος του κτιρίου στοχεύουν στη συμφιλίωση των φυσικών στοιχείων (δέντρα, γη, νερό) με τα τεχνητά στοιχεία της ανθρώπινης δομής. Οι επιφάνειες με υφή σοβά, οι ξύλινες λεπτομέρειες και η άφθονη βλάστηση κατά μήκος του περιγράμματος του κτιρίου, όλα στοχεύουν στη δημιουργία μιας αίσθησης νατουραλιστικού τεχνουργήματος στην κλίμακα ενός πραγματικού κτιρίου.

  Συνολικά, τα στοιχεία σχεδιασμού, οι λεπτομέρειες και η ατμόσφαιρα του έργου στο σύνολό του, έχουν ως στόχο να χρησιμεύσουν ως ενοποιητική έννοια της αρμονικής ενσωμάτωσης της τεχνικής δημιουργίας στο φυσικό περιβάλλον.

  Λεπτομέρεια από την είσοδο. Το υδάτινο στοιχείο υπάρχει παντού.

  Αυτό που φυσικά τραβάει το βλέμμα είναι η πισίνα, της οποία το βάθος είναι ορατό από την πλευρά της κρεβατοκάμαρας. Έτσι που δημιουργεί την ψευδαίσθηση πως ενώ είσαι ξαπλωμένος κολυμπάς στο νερό. Η γαλαζωπή απόχρωση του συγκεκριμένου χώρου φτιάχνει ένα νοητό ενυδρείο.

   

  //  ⇒ Για περισσότερα επισκεφθείτε το archisearch.gr.

   

   

  Διαβάστε ακόμα: Διαμέρισμα-σκάφος στη Βαρκελώνη από ελληνίδα αρχιτέκτονα.

   

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top