Τελικά ο κορονοϊός μάς κάνει πιο σεξουαλικούς; (scoopempire.com)

    Yπερσεξουαλικότητα λόγω της κοινωνικής απραξίας; Μια ανάγκη να σπάσει η ανία της καραντίνας ακόμη και με πράξεις που υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσαμε να διανοηθούμε; Εδώ και μέρες στα social media με τρόπο ευθύ (ο καθένας στον προσωπικό του λογαριασμό) ή συγκεκαλυμμένο (μέσω κλειστών ομάδων στις οποίες έχουν πρόσβαση μόνο τα εγκεκριμένα μέλη) διενεργείται ένας άτυπος διαγωνισμός sexing.

    Aπό διασημότητες που ποστάρουν προκλητικές φωτογραφίες τους έως και ολότελα γυμνές μέχρι απλούς ανθρώπους που δέχονται να πάρουν μέρος σε κάποια «γυμνή» πρόκληση, το Instagram και το Facebook έχουν κατακλυστεί από περίσσεια γυμνού δέρματος εν μέσω πανδημίας. Ό,τι δεν μπορείς να αγγίξεις έχεις την ευκαιρία να το λιγουρευτείς μέσω μιας παγωμένης οθόνης. Αυτή η απόφαση εμπεριέχει ένα ρίσκο, το οποίο οι συμμετέχοντες αποδέχονται να το πάρουν.

    Τo sex story ανθεί όταν το freak story περνάει καθημερινά από τις οθόνες μας.

    Η σεξολόγος Tanya Koens εξήγησε στην εφημερίδα The Guardian πως αυτή τη τάση είναι αντανάκλαση της παρούσας κατάστασης που βιώνουμε εν μέσω κορονοϊού. Το πρώτο πράγμα που προσβάλλεται είναι η συμπεριφορά μας στο Διαδίκτυο. Αλλωστε, λόγω της καραντίνας είναι η μοναδική πύλη που έχουμε με τον έξω κόσμο. Μας κάνει, λοιπόν, ο κορονοϊός περισσότερο «φλογερούς» και παθιάρηδες;

    Η Koens σημειώνει πως: «Οι άνθρωποι αισθάνονται περισσότερο ευάλωτοι και φοβισμένοι. Δεν ξέρουν τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον. Οταν ερχόμαστε τόσο κοντά στον θάνατο, τείνουμε να γινόμαστε περισσότερο ενεργητικοί σε πράγματα που μας κρατούν ζωντανούς».

    Η πρόκληση μέσω των γυμνών φωτογραφιών, δηλαδή ένα σημαντικό κομμάτι της ζωντανής σωματικότητάς μας, είναι ταυτισμένο με την επιθυμία, το σεξ και το σώμα μας. Αυτή η συγκυρία, όμως, είναι ξεχωριστή καθώς οτιδήποτε κάνουμε είναι από απόσταση και υπό «στεγασμένες» συνθήκες. Η ανάγκη για ζωή δεν μπορεί να ταυτιστεί με το σώμα ενός άλλου παρά μόνο με την οθόνη του. Κάπως έτσι ανθεί το sexting, δηλαδή η χρήση εικόνας, κειμένου, βίντεο και ηχητικών αποσπασμάτων ερωτικού περιεχομένου για να δελεάσουμε κάποιο χρήστη των social media.

    Αυτοί που γίνονται συνήθως πιεστικοί είναι οι άντρες ζητώντας από τις on line παρτενέρ τους να τους στείλουν γυμνές φωτογραφίες.

    Ξαφνικά, ενώ φοβόμαστε πως μπορεί και να πλησιάζει το τέλος του κόσμου, βγαίνει προς τα έξω η οργιαστική ζέση μας για ζωή. Κάπως έτσι εξηγείται γιατί μαγειρεύουμε περισσότερο αυτές τις ημέρες, κοιμάμαστε περισσότερο ή έχουμε την όρεξη να κάνουμε περισσότερο σεξ. Τo sex story ανθεί όταν το freak story περνάει καθημερινά από τις οθόνες μας.

    Η Koens λέει επ’ αυτών: «Είναι πολύ ενεργητικό να βλέπουμε πως κάποιος αντιδράει θετικά στα μηνύματα που του στέλνουμε. Συνήθως σε μια online επικοινωνία οφείλεις να ξέρεις αν θα προσβάλλεις κάποιον αν τους στείλεις γυμνές σου φωτογραφίες. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως δεν είναι σέξι να ρωτάς προηγουμένως, αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Αν πάρουμε την έγκριση του συνομιλητή μας, τότε έχουμε μηδενικό ρίσκο να τον προσβάλλουμε». Σύμφωνα με την Koens, αυτοί που γίνονται συνήθως πιεστικοί είναι οι άντρες ζητώντας από τις on line παρτενέρ τους να τους στείλουν γυμνές φωτογραφίες.

    «Δεν ξεκινούν λέγοντας πως το ”όχι” δεν υπάρχει ως πιθανότητα. Ξεκινούν λέγοντας πως χρειάζονται να δουν γυμνές ή σέξι φωτογραφίες. Λένε πως έχουν ερεθιστεί και θέλουν κάτι περισσότερο». Για να καταλήξει με μια προτροπή προς τους άντρες: «Αν δεν λάβουν τις φωτογραφίες που δεν θέλουν ή αν ακούσουν ένα ”όχι” δεν χρειάζεται να συνεχίσουν να ζητούν. Υπάρχει πληθώρα επιλογών εκεί έξω και κάμποσο πορνό. Οι γυναίκες δεν τους χρωστούν τίποτα».

     

    Διαβάστε ακόμα: Ο (παράνομος) έρωτας στα χρόνια του κορονοϊού.

     

     

     

     

    x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

    Button to top