Μια εξοχική κατοικία που ομνύει στην παραδόση, αλλά με σύγχρονη ματιά.

  Η Villa Mandra, σχεδιασμένη από το K-Studio, είναι μια εξοχική κατοικία έξι υπνοδωματίων στη Μύκονο. Ιδανική για ξεκούραση, ηρεμία και εξερεύνηση.

  Βρίσκεται στην κορυφογραμμή του λόφου της Αλεμάνδρας στη Μύκονο, αλλά είναι σχεδόν εντελώς κρυμμένη. Η συγκεκριμένη βίλα έχει το προνόμιο να βλέπει κατευθείαν στη θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα πάνω από το γειτονικό νησί της Δήλου.

  Η κάτοψη της ιδιοκτησίας.

  Είναι μια εξοχική κατοικία έξι υπνοδωματίων με εντυπωσιακή θέα που συνδυάζεται με έναν κήπο που έχει διαμορφωθεί με ευαισθησία. Η βασική ιδέα των αρχιτεκτόνων ήταν να φτιάξουν ένα σπίτι που να παραπέμπει στην χαλαρή καλοκαιρινή ζωή, να προσφέρει ελευθερία και να μπορεί να στεγάσει την οικογένεια και τους φίλους της εν μέσω θέρους.

  Η πέργκολα προσφέρει επιπλέον σκιά.

  Οι αρχιτέκτονες δεν ήθελαν να φτιάξουμε ένα ογκώδες κτίριο, αντιλαμβανόμενοι τα στοιχεία της φύσης προσέφεραν σκιές και προστασία στους ιδιοκτήτες. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι η ταπεινή πολυπλοκότητα ενός κτιρίου που παραπέμπει σε παραδοσιακό κυκλαδίτικο σπίτι.

  Το επίκεντρο του σπιτιού είναι μια μεγάλη περιοχή που επέχει τη θέση αυλής, η οποία καλύπτεται από μια πέργκολα. Η αυλή συνδέεται ανεμπόδιστα με το σαλόνι και την κουζίνα και υπάρχει θέα προς την πισίνα και τους κήπους.

  Το γαλάζιο της πισίνας σε συνδυασμό με το γαλάζιο του τοπίου.

  Κάτω από τον κήπο της πισίνας βρίσκονται τα ιδιωτικά υπνοδωμάτια, χωρισμένα για προστασία της ιδιωτικής ζωής και απολαμβάνοντας ήσυχα την απρόσκοπτη θέα στον κάτω κήπο προς τη θάλασσα. Ο διαχωρισμός τους μειώνει περαιτέρω τη συνολική επίδραση του σπιτιού στο τοπίο και διαιρεί καθαρά τον κοινωνικό και τον ιδιωτικό χώρο.

  Το ξύλο και η πέτρα συνομιλούν εντυπωσιακά με το περιβάλλον.

  Η επιλογή των φυσικών υλικών στην κατασκευή του σπιτιού είναι μια ακόμη σύνδεση με την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και το πνεύμα της.

  Tα ιδιωτικά υπνοδωμάτια βρίσκονται κάτω από τον κήπο της πισίνας. Ο διαχωρισμός κοινωνικού και ιδιωτικού χώρου μειώνει περαιτέρω τη συνολική επίδραση του σπιτιού στο τοπίο.

  Θέα στις άνετες και καλαίσθητες κρεβατοκάμαρες.

  Ο χαρακτήρας του σπιτιού τονίζεται από την παλέτα των παραδοσιακών υλικών όπως ο ασβέστης, η πέτρα και το ξύλο που έχουν εφαρμοστεί και κατασκευαστεί με σύγχρονες τεχνικές για τη δημιουργία μιας αρχιτεκτονικής που γεφυρώνει την παραδοσιακή κληρονομιά και το άγριο τοπίο με τη σύγχρονη ζωή.

  Η λιτότητα σε όλο το μεγαλείο της.

  Οι απλοί λευκοί όγκοι, οι ίσιοι πέτρινοι τοίχοι και η πέργκολα ταιριάζουν απόλυτα στο κυκλαδίτικο τοπίο και η αποτελεσματικότητα της διάταξής τους, που επικεντρώνεται γύρω από τον χώρο διαβίωσης στην αυλή, απλοποιεί την καθημερινή ζωή.

  Φωτογραφία: Γιάννης Χατζηασλάνης
  ⇒ Για περισσότερα επισκεφθείτε το archisearch.gr.

   

  Διαβάστε ακόμα: Το απέριττο κάλλος ενός σπιτιού 30 ετών στη Μύκονο.

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top