Το καντράν είναι σε πολύ αριστοκρατικό ντεγκραντέ μπλέ χρώμα που σκουραίνει προς τα έξω πλησιάζοντας σχεδόν το κανονικό μαύρο (oris.ch).

  Ένα ρολόι σίγουρα δεν παίζει τρομπέτα, αλλά αν σας αρέσει να σιγοσφυρίζετε jazz μελωδίες, το νέο μοντέλο της σειράς artelier της Oris θα συνοδεύσει διακριτικά το swing της ζωής σας. Αν τα παραπάνω συμβαίνει να μη σας αφορούν, το James Morrison Academy of Music Limited Edition δεν παύει να είναι ένα κομψότατο μηχάνημα που θα είναι δύσκολο να μην σας συγκινήσει.

  Το ρολόι έλκει την ονομασία του από τον Αυστραλό James Morrison,  διακεκριμένο δεξιοτέχνη της τρομπέτας και μιας ντουζίνας άλλων μουσικών οργάνων. Τον γεννημένο το 1962 καλλιτέχνη συνοδεύει ένα μεγάλο βιογραφικό καλλιτεχνικών επιτευγμάτων και διακρίσεων, ενώ το 2015 ίδρυσε στη Νότιο Αυστραλία, από όπου κατάγεται, τη Μουσική Ακαδημία που φέρει το όνομά του. Ένα όνομα που πλέον συνδέεται και με ένα από τα πιο κομψά ρολόγια που κυκλοφορούν στην αγορά.

  Με διάμετρο 38 χιλιοστά, το ρολόι έχει εξαιρετικά κλασική και ισορροπημένη εμφάνιση, χωρίς να στερείται πρωτοτυπίας. Το κανονικά στρογγυλό πλαίσιο είναι φτιαγμένο από ανοξείδωτο ατσάλι σε πολύ προσεγμένη γραμμή με κορόνα στη δεξιά πλευρά και διακριτικά “αυτιά” από τα οποία εξαρτάται το λιτό μαύρο δερμάτινο λουράκι. Το κούμπωμα είναι από το ίδιο ατσάλι με το πλαίσιο και είναι μοιρασμένο σε δυο κομμάτια, ένα σε κάθε λουράκι, για καλύτερο κούμπωμα που δεν χαλάει το δέρμα.

  Το κανονικά στρογγυλό πλαίσιο είναι φτιαγμένο από ανοξείδωτο ατσάλι σε πολύ προσεγμένη γραμμή (oris.ch).

  Το καντράν είναι σε πολύ αριστοκρατικό ντεγκραντέ μπλέ χρώμα που σκουραίνει προς τα έξω πλησιάζοντας σχεδόν το κανονικό μαύρο. Το χρώμα τονίζει και τονίζεται από τις χρυσές κουκκίδες που αντιστοιχούν στις 12 ώρες, οι οποίες σημαίνονται επίσης με λευκά αραβικά ψηφία σε απέριττη γραμματοσειρά. Κάτω από το 12 βρίσκεται το λογότυπο της Oris.

  Οι δείκτες ώρας και λεπτών είναι χρυσοί με φωσφορίζουσα ύλη Superluminova, όμως ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της όψης βρίσκεται σε μια διακριτική λεπτομέρεια στον λεπτό χρυσό δείκτη των δευτερολέπτων,  ο οποίος στο σημείο που στηρίζεται απολήγει σε άγκιστρο, όπως αυτά που υπάρχουν στις τρομπέτες. Το κρύσταλλο ζαφείρι είναι πομπέ ώστε να αναδεικνύει ακόμα καλύτερα το καντράν, το οποίο αποπνέει μια εκπληκτική αίσθηση ισορροπίας αλλά και καθησυχαστικής ζεστασιάς, που οφείλεται στα χρώματα και τα υλικά του.

  Ο δεξιοτέχνης της τρομπέτας, James Morrison (oris.ch).

  Το πίσω μέρος έχει χαραγμένη μια σχηματοποιημένη τρομπέτα και την επιγραφή Oris James Morrison Academy of Music Limited Edition και τον αύξοντα αριθμό εμπρός από την ένδειξη / 1234, όσα δηλαδή και τα κομμάτια που έχουν κυκλοφορήσει. Κρύβει τον κόκκινο ρότορα του μηχανισμού Oris 733 που εξελίσσει τον SW 200-1 της Sellita. Έχει αυτονομία 38 ωρών και υποστηρίζει ένδειξη ημερομηνίας, δυνατότητα την οποία ο κατασκευαστής αποφάσισε να μην αξιοποιήσει. Το αποτέλεσμα μάλλον τον δικαιώνει.

  Το πίσω μέρος έχει χαραγμένη μια σχηματοποιημένη τρομπέτα και την επιγραφή Oris James Morrison Academy of Music Limited Edition (oris.ch).

  Λιτό, κλασικό, απέριττο, διαχρονικό, καλαίσθητο, είναι όλα λέξεις που αυθόρμητα έρχονται στον νου παρατηρώντας αυτό το ρολόι. Εκφράσεις πραγματικές όσο και συμβατικές, προσπαθούν κάπως να περιγράψουν την αίσθηση που προξενεί κάθε τεχνούργημα που επιτυγχάνει την τέλεια ισορροπία. Αλλά όπως και η καλή μουσικής, εκτιμάται καλύτερα χωρίς πολλά λόγια.

   

  //Αποκλειστικός αντιπρόσωπος σε Ελλάδα και Κύπρο: RIST Hellas

  Δείτε το συνεργαζόμενο δίκτυο καταστημάτων εδώ

   

  Διαβάστε ακόμα: Oris Big Crown Bronze Pointer Date, σαν πίνακας του Ουίλιαμ Τέρνερ.

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top